Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 31 oktober 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
77 MKB-kantoren nog niet actief met maatregelen “In het Publiek Belang”
MKB-kantoren zijn nog niet allemaal bezig met de implementatie van de verplichte maatregelen uit het rapport “In het publieke belang”. Het aantal kantoren dat er mee aan de slag is, neemt wel toe. Volgens de NBA Monitor Publiek Belang is 24% van de accountantskantoren met een niet-OOB vergunning niet bezig met de te nemen maatregelen. […]
Lees meer
 
 
ABN AMRO: ZZP’er geen oplossing voor vergrijzing
Het aantal ZZP’ers neemt nog steeds toe. Zij worden echter wel steeds ouder. Werkgevers zullen daarom niet op hen kunnen leunen om de vergrijzing in hun bedrijf op te vangen. Dat concludeert ABN AMRO in haar ZZP-update van oktober.
Lees meer
 
Adviseer ondernemers bij de start van hun bedrijf Advertorial

De start van een bedrijf is niet niks. Ondernemers hebben een enorme passie voor hun vak, maar het runnen van een bedrijf is vaak nieuw en onbekend. Als accountant of eigenaar van een administratiekantoor kun jij hen helpen. In dit whitepaper lees je o.a.:

• De juiste bedrijfsvorm kiezen
• Efficiënt inrichten van de administratie
• Stroomlijnen administratieve processen
• Samenwerken met de accountant
• Internationale samenwerking

Download gratis! =>

 
Huizenbezitters kunnen ruimere hypotheek krijgen in 2017
Consumenten kunnen volgend jaar meer lenen voor de aankoop van een huis. Het maximale bedrag dat tweeverdieners kunnen lenen wordt verder verhoogd door het tweede inkomen zwaarder mee te laten wegen.
Lees meer
 
 
Nota n.a.v. verslag wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de nota naar aanleiding van het verslag inzake het wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer
 
Nieuw: 6 exclusieve colleges over Integriteit van Organisaties Advertorial

Grote misstanden worden vaak toegeschreven aan een gebrek aan integriteit. Voor organisaties en professionals een reden om hun integriteitsbeleid vorm te geven en aan te aanscherpen. Maar hoe werkt u aan integriteit? Welke invloed heeft u op de integriteit van organisaties? In deze collegereeks, die plaatsvindt op Nyenrode, gaan zes hoogleraren en experts in op alle aspecten van integriteit van organisaties. Abonnees van deze nieuwsbrief profiteren van een aantrekkelijke korting.

Meer info =>

 
Nederlandse banken lanceren hypothekenwebsite
De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft een website gelanceerd met informatie over hypotheken. De website Bankenoverhypotheken.nl is er om in te spelen op de uiteenlopende vragen van woningeigenaren over hun lopende hypotheek en nieuwkomers op de woningmarkt.
Lees meer
 
 
RVO: WBSO aanvragen voor 2017 mogelijk vanaf 31 oktober
Vanaf maandag 31 oktober kan er een WBSO-aanvraag ingediend worden voor 2017. Zelfstandig ondernemers kunnen op 1 januari 2017 nog een aanvraag indienen voor hun eigen S&O-uren. Dat meldt RVO.
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

Kodde & Van Oosten opent Credionvestiging in Rotterdam Contentpartner
Kodde & Van Oosten heeft zich per 24 oktober aangesloten bij de onafhankelijk zakelijk financieringsorganisatie Credion. Vanuit de Marten Meesweg te Rotterdam zullen zij MKB-ondernemers adviseren in het optimaliseren en aantrekken van bedrijfsfinancieringen vanuit een onafhankelijke positie.
 
 
Meer dan 80 accountants leggen deze week bij Extendum de Beroepseed af
Aanstaande woensdag is het zo ver. In de Senaatzaal van het statige Academiegebouw in Utrecht neemt Edward Spiegel RA, bestuurslid van de NBA, bij meer dan 80 accountants de eed af.
Lees meer
 
Nu ook echte e-facturatie voor Davilex Contentpartner
Vanaf 25 oktober is echte e-facturatie via eVerbinding mogelijk in Davilex Online. Alle soorten facturen komen in één stroom automatisch in de administratie terecht: van echte e-factuur tot kassabonnetje. De factuur is direct klaar voor verwerking zonder risico op invoer- en/of herkenningsfouten. Met eVerbinding is de boekhouding in Davilex altijd up to date en heeft […]
 
Fiscale Boetes Opleiding
In het fiscale boeterecht kunnen zeer hoge sancties worden opgelegd. In tegenstelling tot rechters, behoeven belastinginspecteurs die bevoegd zijn tot het opleggen van deze substantiële boeten geen opleiding te hebben gevolgd met betrekking tot de rechten en waarborgen van personen waartegen het vermoeden bestaat dat zij beboetbare feiten hebben gepleegd. In de praktijk wordt bij […]
 
Senior medewerker Accounting – Utrecht Vacature
wens.finance is een werving & selectie buro dat zich uitsluitend richt op Finance professionals. wens.finance is een initiatief van Finext en BusinessController.nu Introductie Houdt u ervan om uw huis op orde te brengen én te houden? Bent u degene die energie krijgt voor, tijdens en na een verhuizing? Zo ja, dan dagen wij uit om […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn