Goudjakhals in Overijssel | Stiekemerd: de goudvink | Zuid-Limburg: 9 prachtige natuurroutes
Roots maart

Roots maart

De lente lonkt, met Roots maart haal je ‘m vast een beetje in huis >
 
 
Roots
Roots Foto van de Maand wedstrijd
De opvallers van januari

‘Tuinvogels’ was in januari het thema voor de Roots Foto van de Maand wedstrijd. Een geliefd onderwerp, zo bleek maar weer, met veel prachtige foto’s. De winnaars zijn te bewonderen in Roots maart. Deze 10 haalden het blad nét niet.
Foto: Bert van Elten

Roots
Wandelen in Zuid-Limburg
De 9 mooiste natuurroutes

Wandelen in Zuid-Limburg voelt alsof je op vakantie bent. Geniet van adembenemende uitzichten en laat je verrassen door de schitterende natuur. Perfect voor natuurliefhebbers en fans van avontuur. Roots selecteert 9 mooie natuurwandelingen.
Foto: Bob Luijks

Advertorial
Roots
Slapen op het hoogste duin van Terschelling

Toe aan een paar dagen onthaasten op een plek met een ongekend uitzicht over de westpunt van Terschelling? In Seinhuisje, gelegen op het hoogste duin van dit eiland, ervaar je het ultieme waddengevoel. Vooral als de zon ondergaat.

Roots
7 Casanova's
Hoe mannetjesdieren een vrouwtje versieren

Een prachtig verenkleed of lekker geurtje, sexy dansmoves of een sterk staaltje bouwkunst – op de zeebodem. Sommige mannetjesdieren trekken behoorlijk veel uit de kast om een vrouwtje te versieren. Roots zet 7 charmeurs op een rijtje.
Foto: Getty Images

Advertorial
Roots
5x Reismagazine Columbus Travel + Natuurwonderboek cadeau!

Het maar liefst 228 pagina’s dikke inspiratieboek De grootste natuurwonderen ter wereld neemt je mee op een ontdekkingsreis door de meest indrukwekkende natuurgebieden in 196 landen. Ontvang het boek nu gratis bij een halfjaarabonnement op Columbus Travel.

Roots
Nu bewezen
Goudjakhals bijt schaap dood in Overijssel

Op 30 december 2023 heeft een goudjakhals een schaap doodgebeten in het Overijsselse buurtschap Punthorst (gemeente Staphorst). Het is voor het eerst dat de aanwezigheid van de goudjakhals in Overijssel is aangetoond middels DNA-onderzoek. 
Foto: Burgers Zoo

Roots
Echte stiekemerd
De goudvink

Je ziet goudvinken niet vaak. Ze maken ook een heel bescheiden geluidje, een zacht ‘djuuh’. Maar soms blunder je er zomaar tegenaan: een groepje van deze prachtige vogels die zich in fraai ochtendlicht tegoed doen aan de pitjes van meidoornbessen.
Foto: Herman van der Hart 

Ook deze week
Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2024 Roularta Media Nederland. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden