Korte reizen dicht bij huis volgens RIVM richtlijnen Kunt u deze e-mail niet goed lezen? Klik dan hier...

Ontdek onze nieuwe najaarsreizen

En lees het laatste deel van Wouters blog over Mahler en Sibelius

Geachte Do,

Nu we er weer voorzichtig op uit kunnen en ook concertzalen hun deuren kunnen heropenen zijn we voor u aan de slag gegaan met het samenstellen van nieuwe reizen in het najaar. Korte reizen, dicht bij huis, maar wel met de kwaliteit die u van Hannick Reizen mag verwachten. We kijken er immers allemaal naar uit om weer samen te genieten van muziek op prachtige locaties! Er is weer zoveel om naar uit te kijken, leest u maar mee. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neemt u dan contact op met één van onze specialisten, wij staan u graag te woord! U kunt ons bereiken via info@hannick.nl of 070 319 19 29. Wij kijken ernaar uit om u weer te mogen begroeten op één van onze reizen! 

Hartelijke groet,
Team Hannick Reizen

Vier nieuwe najaarsreizen uitgelicht

Mozartfest in Schwetzingen

Het barokpaleis van Schwetzingen beschikt over een uniek rococotheater en enkele intieme concertzalen die ieder jaar het prachtige decor vormen voor het Mozartfest. Door de coronacrisis kon de voorstelling van Die Zauberflöte helaas niet doorgaan. Om dit 'goed te maken' heeft de directie van het Mozartfest aangeboden om exclusief voor Hannick Reizen twee concerten te organiseren. Twee prachtige kamermuziekconcerten en de paleistuinen in herfsttinten... een heerlijke combinatie! Uw reisleider Wouter Schmidt geeft u vast een voorproefje in onderstaand filmpje. 

4-daagse reis, vertrek 2 oktober, vanaf € 1.195,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Mahler's Derde in Brugge

In zijn ‘Derde’ vertrouwt Mahler “wat de bloemen in de wei en de dieren in het bos hem vertellen” aan het muziekpapier toe. Geen wonder dat hij ook hier inspiratie put uit de teksten uit de liedbundel Des Knaben Wunderhorn. Maar Mahler gaat nog een stap verder. Hij lijkt de schepping van de wereld in klank te willen vatten. In de zes delen van de symfonie komen achtereenvolgens de oerkrachten, de flora, de fauna, de mens, de engelen en de liefde aan bod. Muziek met een bijna metafysische reikwijdte: het is Mahlers manier om in het reine te komen met de grote vraagstukken van het leven. Heeft u noodgedwongen het Mahler Festival in Amsterdam moeten missen, dan is er een herkansing voor u in Brugge. De imposante concertzaal uit 2002 die over 1289 plaatsen beschikt, wordt alom geroemd vanwege de uitstekende akoestiek.

Mahler's Derde in Brugge

3-daagse reis, vertrek 2 oktober, vanaf € 895,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Bloedstollende opera's in lieflijk Wiesbaden

Een heerlijke bestemming in het najaar: de chique stad Wiesbaden. Kuuroord bij uitstek en een stad met grote welvaart. Wiesbaden beschikt over een rijk cultureel aanbod en een indrukwekkende architectuur. De stad aan de Rijn wordt ook wel het ‘Nice van het noorden’ genoemd. In het Hessisches Staatstheater, dat een uitstekende artistieke reputatie geniet, bezoekt u voorstellingen van Sjostakovitsj’ bloedstollende opera Lady Macbeth von Mzensk en Puccini’s opera La Bohème. Optioneel kunt u genieten van één van de meest geliefde operettes aller tijden: Gräfin Mariza van Emmerich Kálmán. Uw reisleider geeft u vast een voorproefje: 

5-daagse reis, vertrek 14 oktober, vanaf € 1.295,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Sinfonia Concertante en zangrecital in Dortmund

Gelegen in de groene omgeving van het Sauerland is Dortmund uw basis voor een prachtige 3-daagse reis. Geniet van een concert van de Dortmunder Philharmoniker in Konzerthaus Dortmund, waarbij Julius Rachlin niet alleen als vioolsolist optreedt maar ook het orkest dirigeert. Sopraan Lise Davidsen zingt, met pianist James Baillieu achter de vleugel, liederen van Johannes Brahms, Robert Schumann, Jean Sibelius, Richard Strauss en uiteraard van haar landgenoot Edvard Grieg. Lise zeg daar zelf over: "We moeten de liedkunst omarmen: de liederen zijn soms lange tijd geleden geschreven, maar ze zijn vandaag de dag nog steeds interessant en actueel." Dat kunnen wij alleen maar beamen! 

Julian Rachlin en Lise Davidsen in Dortmund

3-daagse reis, vertrek 28 september, vanaf € 795,- p.p.

Bekijk of boek deze reis

Benieuwd naar al onze nieuwe najaarsreizen?

Momenteel hebben wij 8 nieuwe najaarsreizen gepubliceerd op onze website. U herkent ze aan het kenmerk ''Nieuw''. De komende weken wordt dit aanbod nog verder uitgebreid. 

Bekijk alle nieuwe najaarsreizen

Waarom altijd maar Mahler? - Deel II

Wouter Schmidt heeft een zwak voor de muziek van Jean Sibelius en als hij zou moeten kiezen ruilt hij Gustav Mahler graag in voor de Finse componist. Van Mahler speelde Wouter tijdens zijn actieve viool- en altvioolcarrière vrijwel alle composities en zijn symfonieën (9,1/4) ook meerdere keren. Deze behoren immers tot het gangbare orkest- en concertrepertoire. Van Sibelius – die een aanzienlijk groter en veelzijdiger oeuvre schreef – speelde hij de meeste van zijn 7 symfonieën, bekendste orkestwerken en veel vioolmuziek.

Mede doordat hij veel muziekinleidingen houdt tijdens zijn reizen en bij verschillende orkesten, dook Wouter ‘noodgedwongen’ dieper in het leven en werk van de componist en raakte gaandeweg steeds meer gebiologeerd door het vakmanschap en de diepte van zijn composities. Nadat hij enkele jaren geleden met Hannick Reizen het Sibelius Festival in het Finse Lahti bezocht, was het helemaal ‘gebeurd’, en viel hij als een blok voor de Finse componist. Zeker na de sensationele uitvoering van Kullervo.

Vandaag het tweede en afsluitende deel over het veelzijdige oeuvre van zijn held, Jean Sibelius. 

Lees het volledige blog

Hannick reisleider aan het woord: André Gillieron

In onze 'coronanieuwsbrieven' kwam wekelijks een reisleider aan het woord. Ondertussen hebben er al velen het podium gehad en wij naderen het moment dat u met al onze reisleiders (opnieuw) kennis hebt kunnen maken. Vandaag geven wij echter graag nog het woord aan reisleider André Gillieron. 

André heeft voor Hannick Reizen inmiddels 16 reizen mogen begeleiden en heeft daar veel mooie herinneringen aan overgehouden die hij graag met u deelt. 

Lees het volledige interview

Hannick Reizen maakt deel uit van de FST Group

Hannick Reizen

info@hannick.nl 

070 - 319 19 29

www.hannick.nl 

Facebook Twitter Instagram

Wilt u deze e-mail liever niet meer ontvangen? Klik dan op onderstaande link om u af te melden. 

Afmelden