Bekijk en bestel: België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’
Beste meneer / mevrouw Do
Het onafscheidelijke duo Robbedoes en Kwabbernoot bestaat 85 jaar! De echte stripliefhebber zal ze waarschijnlijk wel herkennen: deze reeks werd getekend door Fransman Robert Velter en later overgedragen aan Jijé en daarna André Franquin. Deze uitgifte van de Koninklijke Munt van België is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Zowel in reliëf als variant te bestellen op een 5 euro herdenkingsmunt!

Robbedoes en Kwabbernoot
Robbedoes werkte ooit als piccolo, getuige zijn nog altijd rode pak met gouden knopen, maar is journalist. Daarbij gaat hij slim, inventief en erg serieus te werk. Heel anders dan zijn trouwe metgezel Piet Kwabbernoot, ook een reporter, die voorzichtiger maar wel onhandig en soms ook een tikkeltje opvliegend is. Met hun eekhoorn Spip binden ze de strijd aan met misdadigers. Veel van de verhalen spelen zich geheel of gedeeltelijk af in het fictieve plaatsje Rommelgem. Het duo woont daar zelf niet, maar is goed bevriend met Pancratius Edelhart Ladislas Philippus graaf van Rommelgem, uitvinder met een passie voor paddenstoelen.

5 euro herdenkingsmunt: verkrijgbaar in reliëf en kleur
Op beide munten prijken op de voorzijde de portretten van de jubilerende reporters, vergezeld door hun eekhoorn Spip. De 5 euromunt in kleur toont het jarige duo in de originele kleuren van de albums en steekt in een iets afwijkende coincard-verpakking. Gaat u voor de versie in kleur, in reliëf of misschien wel beiden? Bestel ze online!

Nog maar twee dagen…
 … en dan is het eindelijk de Dag van de Munt 2023 in ons gebouw in Houten. Bekijk hier alvast het programma om in de stemming te komen! Er is in ieder geval genoeg parkeerruimte bij en in de omgeving van de Dutch Vault in Houten. Zien we u daar?
Bekijk en bestel
Bekijk en bestel: België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’
Bekijk en bestel: België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’ reliëf BU in coincard
Bekijk en bestel: België 5 euromunt 2023 ‘85 jaar Robbedoes & Kwabbernoot’ kleur BU in coincard
Privacy  •  Voorwaarden