Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 15 maart 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA blijft twee partijen bijstaan tijdens familiegeschil over waardering aandeel in bakkerij
Twee erfgenamen kregen na het overlijden van hun vader onenigheid met twee ooms over de waardering van het aandeel van hun vader in de gezamenlijke bakkerij. Een AA voerde werkzaamheden uit voor zowel de bakkerij als de eenmanszaken van de twee erfgenamen. Dat brengt hem flink in de problemen, want de Accountantskamer legt hem een […]
Lees verder »
Belastingvoordeel belangrijk voor keuze elektrisch rijden
Belastingvoordeel speelt een grote rol bij de keuze voor elektrisch rijden. Dat constateert de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op basis van het jaarlijkse Nationaal Elektrisch Vervoer (EV) en berijdersonderzoek.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij een update van de belangrijkste btw en bcf-aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf?

Meld dan aan voor een praktische cursus op 22 maart 2023 door Joep Swinkels. Je hoort o.a. wat de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein zijn. Hoe het zit met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen.

Lees verder »
Belastingadvies- en accountantskantoor mocht extra werkzaamheden factureren
Een belastingadvies- en accountantskantoor bracht ruim tien mille extra in rekening aan een vastgoedklant omdat er in verband met het aanpassen van de conceptjaarrekeningen extra werkzaamheden waren uitgevoerd. De klant ging daar niet mee akkoord en stapte naar de rechtbank, maar daar krijgt het kantoor grotendeels gelijk.
Lees verder »
Overnames en NOW: minister licht beleid UWV toe
Minister Van Gennip (SZW) geeft in antwoord op een Kamervraag een nadere uitleg over het beleid dat UWV hanteert bij overnames in samenhang met de NOW.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wanneer zijn stichtingen en verenigingen vpb-plichtig?

Wat is dan de financiële impact voor het lichaam? Wanneer is sprake van het drijven van een onderneming? Wat zijn tips en tricks om weg te blijven uit de vpb-plicht? Ewoud de Ruiter praat je op 19 april online bij. Hij bespreekt tevens het wetsvoorstel transparantie maatschappelijke organisaties in relatie tot de vpb-plichtige stichtingen.

Lees verder »
Uitbreiding forfait voor zonnepaneelhouders
Een eigenaar van zonnepanelen moet btw betalen over de stroom die hij teruglevert aan het net. Het is voor particuliere zonnepaneelhouders onder voorwaarden mogelijk om de verschuldigde btw aan te geven op basis van een vooraf vastgesteld bedrag: het forfait. Dit forfait bepaalt de Belastingdienst door het opwekvermogen van de zonnepanelen. De fiscus heeft recent […]
Lees verder »
Onterecht ontslagen werknemers hebben recht op vergoeding na turboliquidatie
Drie oud-werknemers van een bedrijf in Amsterdam hebben recht op een vergoeding omdat hun arbeidsovereenkomst niet volgens de regels is opgezegd, oordeelt de kantonrechter. De vennootschap waar ze voor werkten  werd kort na de onjuiste opzegging van de arbeidsovereenkomsten via turboliquidatie opgeheven.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Meer tijd voor klantcontact? Dat doe je zó!

Accountants ervaren een hoge werkdruk, zeker in de btw-maanden. Daardoor blijft er minder tijd over om klanten te adviseren over de toekomst van hun bedrijf. En dat terwijl je je als accountant juist daarin kunt onderscheiden. We vroegen accountant Ellen Schmit van Accountantskantoor ORF hoe zij meer tijd overhoudt voor klantcontact. Lees je mee?

Lees verder »
Niet juist uitklokken op cursusmiddagen geen dringende reden voor ontslag
Het niet juist uitklokken op cursusmiddagen is geen dringende reden voor ontslag en ook geen redelijke grond voor ontbinding van de arbeidsovereenkomst, oordeelt de kantonrechter.
Lees verder »
Ketelaar Kroon wijdt jubileumfeest aan goed doel
Accountantskantoor Ketelaar Kroon bestaat in mei 75 jaar en is kortgeleden verhuisd naar een nieuwe locatie. Ter gelegenheid van de opening en het jubileum zijn klanten en relaties uitgenodigd voor een feest. In plaats van bloemen of cadeaus is bezoekers gevraagd om een donatie te doen. Met het jubileum- en openingsfeest wil Ketelaar Kroon namelijk […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Aantal faillissementen in februari gestegen
EY-klokkenluider Van Gelderen ziet tuchtklachten stranden
Weer uitbreiding ETL Nederland, nu met Lindenhof
Innovatief bedrijf mag subsidie tot omzet rekenen: NOW-aanvraag ten onrechte afgewezen
OPLEIDINGEN
Aandachtspunten en praktische tips BTW-Aangifte
Fiscount
21 maart 2023
Cursus Ontslag van A tot Z
Accountancy Vanmorgen
16 mei 2023
Cursus Vastgoed en btw
Accountancy Vanmorgen
22 mei 2023
VACATURES
Floormanager / Assistent – Accountant
Jongejan & Partners
Alkmaar
Senior external auditor/aankomend vennoot
Klop
Westland
Senior financial auditor
Gemeente Haarlem
Haarlem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN