Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 11 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA doorgehaald na advies aan klant over faillissementsfraude
De Accountantskamer heeft een AA met een eigen mkb-accountantskantoor een doorhaling uit de registers van drie maanden opgelegd omdat hij een klant adviseerde over faillissementsfraude.
Lees verder »
Accountant bracht ruim 30.000 euro aan kosten terecht bij klant in rekening
Een overeenkomst tussen een middelgroot accountantskantoor met zeven vestigingen en een voormalige klant voor het uitvoeren van reguliere accountancywerkzaamheden is uitgelopen op een fors conflict over de door de accountant in rekening gebrachte kosten.
Lees verder »
Advertorial: Accountant, last van te laat betaalde facturen?

Door te laat betaalde facturen een krappe cashflow? Krijg facturen slimmer, sneller en eenvoudiger betaald, zonder dat u de dialoog met uw klanten verliest! Payt automatiseert uw debiteurenbeheer met slimme cloud software. Snellere betalingen, ruimte voor persoonlijk contact en een betere cashflow. Meer weten? Download onze informatiebrochure.

Advertorial: Word familiebedrijvenexpert!

▪ Multidisciplinair: fiscaal, juridisch, financieel, accountancy
▪ Praktijkblad met max. 24 PE-punten
▪ Geaccrediteerd door o.m. NBA en RB
▪ Nascholen wanneer het u uitkomt
NU abonneren =>

Snel ziet mogelijkheid om zwartsparen met bv aan te pakken
Constructies die in de Panama Papers naar voren zijn gekomen, zoals zwartsparen met een bv, kunnen worden aangepakt door de uitsluiting van de inkeerregeling uit te breiden met inkomen uit aanmerkelijk belang dat in het buitenland is opgekomen.
Lees verder »
Geen uitzondering voor seizoenswerk in Wet Arbeidsmarkt in Balans
Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken is niet van plan om in de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) een uitzondering te maken voor seizoenswerk
Lees verder »
ADVERTORIAL
Impact maken als Salarisadministrateur Accountancy

Als Consultant Salarisadministratie Accountancy ben je de ene keer bezig met salarismutaties, dan bel je met iemand uit de horeca, metaal of detailhandel en zijn er nog ad-hoc zaken die opgelost moet worden. Dat is voor Cindy diversiteit! Weten wat ze doet als Salarisadministrateur bij Quoratio en hoe jij impact kunt maken? Lees hier haar verhaal!

Lees verder »
Ontvoeging dochtermaatschappij in het zicht van liquidatie
De inspecteur heeft terecht de schulden van een bv onmiddellijk voorafgaand aan een ontvoeging uit een fiscale eenheid gesteld op de bedrijfswaarde, oordeelt de rechtbank Zeeland-West-Brabant. De dochtermaatschappij is volgens de rechter in het zicht van liquidatie ontvoegd.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Elk kwartaal een goed gesprek met je cliënt

Nu de administratie van cliënten steeds meer per maand of zelfs per week ‘bij’ is, ontstaat er ook steeds meer aandacht voor en vraag naar periodecijfers. Langzamerhand wordt het ook mogelijke de informatie te verrijken met branchegegevens, benchmarkcijfers, etc. Hoe mooi kan het dan zijn als de accountant (of andere intermediair) die overzichten ook nog […]

Lees verder »
DNB: financiële markt in trek bij nieuwkomers
Het afgelopen half jaar hebben veel nieuwe bedrijven bij DNB een aanvraag gedaan om toegang tot de Nederlandse financiële markt te krijgen. In totaal gaat het om ongeveer 35 (concept)aanvragen om een vergunning in onder meer de bankensector, de verzekeringssector en vooral in de sector van betaalinstellingen en elektronische geldinstellingen.
Lees verder »
Meerderheid Nederlandse werknemers werkt regelmatig onbetaald over
Onbetaald overwerken is op de Nederlandse werkvloer aan de orde van de dag. Een ruime meerderheid (54%) van de werknemers maakt wekelijks overuren zonder daarvoor betaald te krijgen.
Lees verder »
Fiscus stelt hoogte aftrekbare verblijfskosten transportondernemers vast
Transportondernemers (eigen rijders) die meerdaagse internationale ritten maken, of op meer dagen internationale ritten maken, mogen onder voorwaarden per dag een vast bedrag aan verblijfskosten aftrekken.
Lees verder »
Kabinet vraagt hulp opdrachtgevers bij uitwerken zzp-webmodule
Het kabinet roept de hulp in van opdrachtgevers bij het verder uitwerken van de webmodule die wordt ontwikkeld als onderdeel van de nieuwe zzp-maatregelen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan | Jolanda Spruijt: ‘Mijn kpi’s voor succes? Goede service en automatisering’

In 2014 is Jolanda Spruijt voor zichzelf begonnen en startte OAMKB Groningen. En met succes. Aan het einde van haar eerste jaar als zelfstandig ondernemer had ze al 60 klanten. ‘Ons unique selling point is de combinatie van heel goede service leveren en het inzicht en de toegankelijkheid van Yuki. Klanten die de administratie eerst […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA kondigt ledenvergadering aan
KPMG: “Verzekeraar worstelt met verbetering van efficiency”
ABN Amro ziet woningmarkt verder afkoelen
OPLEIDINGEN
Post-hbo Praktijkopleiding MKB
HAN
8 mei 2019
Estate Planning in vogelvlucht (deel 2): besparingsmogelijkheden erf- en schenkbelasting
Fiscount
7 mei 2019
Cursus Box 2 en 3 in 2019: wat te doen met een miljoen?
Fiscaal Vanmorgen
8 mei 2019
VACATURES
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Support Consultant (32-40 uur)
Muis Software
Assistent accountant (met enige ervaring)
Bordan
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN