Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 13 juli 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA oefende geen oneigenlijke druk uit om geen klacht in te dienen
Het is vaste rechtspraak van de Accountantskamer en het CBb dat een accountant zich in het belang van een goede uitoefening van het beroep altijd toetsbaar moet opstellen. Een accountant moet zich dan ook onthouden van het uitoefenen van druk om geen tuchtklacht tegen hem in te dienen.
Lees verder »
Kamer dringt aan op voorkomen liquiditeitsproblemen bij vermogensaanwasbelasting 
De Tweede Kamer heeft onlangs een motie aangenomen waarin het kabinet wordt verzocht bij de uitwerking van de vermogensaanwasbelasting in het nieuwe stelsel voor box 3 in kaart te brengen welke opties er zijn om liquiditeitsproblemen te voorkomen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscale boetes: voorkomen is beter dan genezen

Pieter Kok gaat in de cursus op 21 september uitgebreid in op een groot aantal aspecten van fiscale boeten. Denk aan verzuim- en vergrijpboetes, de mogelijkheid van de Belastingdienst om aan de adviseur een (hoge) boete op te leggen, mogelijkheden om in verweer te gaan en de verschillen tussen opzet en grove schuld. Tevens komt de actuele jurisprudentie aan bod.

Lees verder »
ETL Nederland breidt groep uit met Kernhem Accountants
ETL Nederland breidt verder uit, dit keer met het Edese Kernhem Accountants. Dat accountantskantoor zet de dienstverlening aan de klanten zelfstandig en ongewijzigd voort. Ook het management blijft in dezelfde handen.
Lees verder »
Feuilleton | Sanne Kierstra mkb-accountant in 2026 (3) Nerds, datanalyse en Environmental, Social en Governance (ESG)
Karl is de nerd van het kantoor. Baard en haar tot op zijn schouders. Drinkt alleen maar groene thee, is overtuigd veganist. Op het voortgezet onderwijs bleek dat hij talent heeft voor statistiek en daar is hij dan ook in afgestudeerd. Twee jaar geleden is hij gestart en werd hij verantwoordelijk voor het ontwikkelen van […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 22 september de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Europarlementariër wil onderzoek naar Belastingdienst om Uber
Europarlementariër Paul Tang wil dat de Europese Commissie een onderzoek instelt en een juridische procedure begint tegen de Nederlandse fiscus omdat de dienst volgens hem de Europese samenwerking tegen belastingontwijking ondergraaft.
Lees verder »
Thuiswerkende grensarbeiders: Kamerbrief over voortgang en vervolgstappen
Het kabinet wil zich inzetten om de negatieve gevolgen van thuiswerken voor de socialezekerheids- en fiscale posities van grensarbeiders weg te nemen of te verminderen. Minister Van Gennip informeert de Tweede Kamer over de voortgang van de gesprekken hierover met buurlanden en binnen de Europese Unie.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Om deze 4 redenen blijven ondernemers bij hun accountant

Uiteindelijk staat de klant centraal. Zij zorgen voor de bestaansrecht van je accountantskantoor. Dit bestaansrecht verlies je, wanneer je niet (meer) voldoet aan de wensen en behoeften van deze klant. Welke wensen en behoeften MKB-ondernemers hebben? Lees verder.

Lees verder »
Kabinet mikt op btw-verlaging groente en fruit per 2024, ook onderzoek naar suikertaks
Het kabinet streeft naar invoering van een btw-verlaging op groente en fruit per 2024. Een onderzoek naar de uitvoerbaarheid daarvan moet hier begin 2023 uitsluitsel over geven. Dat schrijven staatssecretaris Van Ooijen (VWS) en staatssecretaris Van Rij (Fiscaliteit en Belastingdienst) in een Kamerbrief over de aanpak en planning van onderzoeken naar de btw-verlaging op groente […]
Lees verder »
Zzp-organisatie daagt Staat om ‘oneerlijke’ verdeling coronasteun
De Werkvereniging, een platform voor zelfstandig werkenden, heeft de Staat gedagvaard omdat de verschillen tussen coronasteun voor werknemers en zzp’ers oneerlijk zouden zijn. Die laatste groep is door de contactbeperkende maatregelen oneigenlijk en onevenredig zwaarder getroffen dan werkenden in loondienst, vindt de belangenorganisatie.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Familiebedrijven zetten door krappe arbeidsmarkt extra in op innovatie
Ruim 1 miljoen kinderen met kinderopvangtoeslag
Berisping en doorhaling voor knoeien met dossiers bij kantoortoetsing
Ambtenaren Financiën voorzagen juridische problemen rond box 3-heffing
OPLEIDINGEN
Projectontwikkelaars op jacht naar landbouwgrond
Fiscount
7 september 2022
Vaktechnische Bijeenkomsten (VTB’s)
Extendum
7 september 2022
Cursus Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
VACATURES
Data-analist met Audit Analytics mindset (32 uur mogelijk)
Coney
Haarlem of Rotterdam
Assistent Accountant (32-40 uur per week in Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Administratief consulent (32-40 uur)
BROADSTREET
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN