Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 17 mei 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA ontloopt doorhaling in zaak rond ponzifraude, wel berisping
Een AA die als accountant optrad bij een klant die zich hoogstwaarschijnlijk met ponzifraude bezighield krijgt opnieuw een berisping opgelegd door de Accountantskamer. Tuchtklachten van gedupeerde investeerders leidden in 2017 al tot eenzelfde tuchtrechtelijke maatregel, die begin dit jaar ook in hoger beroep overeind bleef.
Lees verder »
Vrijwel alle door cyberaanval getroffen diensten Wolters Kluwer weer online
Wolters Kluwer heeft de toegang tot vrijwel al zijn diensten weer hersteld na een cyberaanval vorige week. Het onderzoek naar die aanval duurt nog voort, stelt de informatie- en dataleverancier in een update over de hack. Wolters Kluwer herhaalt dat er geen aanwijzingen zijn dat er klantgegevens zijn buitgemaakt bij de aanval.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen vragen om een andere aanpak. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen? Lees het in de whitepaper.

Lees verder »
GBNED onderzoekt RGS-ondersteuning boekhoudsoftware 
In hoeverre ondersteunt boekhoudsoftware RGS? Deze vraag wordt de komende maanden onderzocht door GBNED met ondersteuning van de RGS Taskforce implementatie. Doel is een overzicht krijgen van boekhoudsoftware en de mate waarin deze ‘RGS Ready’ zijn.
Lees verder »
NOB kritisch over initiatiefwetsvoorstel Wet aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling
De NOB is bezorgd dat initiatiefwetsvoorstel Wet aanpassing liquidatie- en stakingsverliesregeling niet zozeer multinationals, maar juist het MKB zal treffen. Dat is één van de kritiekpunten die de Orde formuleert in haar reactie op de internetconsultatie over het initiatiefwetsvoorstel van GroenLinks, PvdA en SP.
Lees verder »
ADVERTORIAL
TRAINING: Fraude en de Accountant in Business

Voor accountants in business is in 2019 het PE-onderwerp Fraude door de NBA verplicht gesteld. Om op een unieke manier in deze PE-verplichting te voorzien hebben PLUC en Next Level de training “Fraude en de Accountant in Business” ontwikkeld met daarin een bijzondere twist. Deze training bevat het onderdeel leugendetectie.

Lees verder »
Snel kijkt of btw-heffing bij aanpak personeelstekorten onderwijs kan worden voorkomen
Staatssecretaris Menno Snel van Financiën gaat bekijken of er mogelijkheden zijn om btw-heffing te voorkomen bij samenwerkingsverbanden in het onderwijs die er op zijn gericht om personeelstekorten te verkleinen. Dat zegt Snel toe in antwoord op vragen van de Tweede Kamerleden Rog, Omtzigt (beiden CDA), Bisschop en Stoffer (beiden SGP) over extra belastingdruk voor scholen […]
Lees verder »
‘Veel digitale publicaties dreigen onder het hoge btw-tarief te blijven vallen’
In het wetsvoorstel dat de btw op digitale publicaties per 1 januari 2020 moet verlagen is gekozen voor een te nauwe afbakening van digitale publicaties die onder het lage btw-tarief vallen. Door vast te houden aan de verschijningsvorm van papieren uitgaven dreigen publicaties van nieuwswebsites buiten het lage tarief te blijven.
Lees verder »
KPMG en Synerscope gaan samenwerken in strijd tegen financiële criminaliteit
KPMG en technologiebedrijf SynerScope gaan samenwerken om financiële instellingen te helpen zich te wapenen tegen financiële criminaliteit en criminele geldstromen in hun bedrijfsvoering effectiever te kunnen bestrijden. Het samenwerkingsverband richt zich met name op het verbeteren van de Customer Due Diligence (CDD), de Know Your Customer (KYC) en het blootleggen en blokkeren van geldstromen die […]
Lees verder »
BTWeetje | BTW en B2B-dienstverlening niet in Nederland gevestigde ondernemer
Wanneer een ondernemer die een dienst verricht niet in Nederland woont of is gevestigd en daar ook geen vaste inrichting heeft en zijn klant heeft een Nederlands BTW-identificatienummer, dan wordt de omzetbelasting geheven van zijn klant.
Lees verder »
PwC: CEO’s steeds vaker weg door integriteitskwesties
De toenemende maatschappelijke controle op de bedrijfsvoering van organisaties kost topbestuurders steeds vaker de kop. Bijna veertig procent van de CEO’s die worden vervangen, moeten weg vanwege een integriteitskwestie. Dat blijkt uit de CEO Success Study van Strategy&, een onderdeel van PwC.
Lees verder »
Veel inkomenssteun EU naar Nederlandse boeren met 2 keer modaal of meer
Hoe effectief is inkomenssteun van de Europese Unie voor Nederlandse boeren? De Algemene Rekenkamer onderzocht hoe € 426 miljoen EU-steun aan boeren verdeeld wordt in een jaar. Ruim een vijfde van de steun gaat naar boeren die daarmee nog steeds een inkomen onder het wettelijk minimumloon hebben. Tegelijkertijd komt meer dan een derde van de […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Raad jouw klant een coach aan!

All you need is a Qredits-coach.!…en dan kun je als ondernemer de hele wereld aan. Gekscherend gezegd natuurlijk. Maar er zit een kern van waarheid in. Van de ondernemers die bij Qredits gefinancierd is zijn er na drie jaar nog 86% actief. Een geweldig percentage in vergelijking met de getallen van de KvK, waar nog […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
‘Flinke stijging cyberaanvallen, gemiddelde schade 300.000 euro’
BKR: Betalingsachterstand op hypotheek blijft dalen
Ondernemersvertrouwen neemt licht toe
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (2)
Fiscount
20 mei 2019
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Fiscaal Vanmorgen
21 mei 2019
Krijg GRIP op jouw processen op Het Event van NU
Muis Software
21 mei 2019
VACATURES
Jaarrekening Medewerker
RS Finance
Amsterdam
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
Consultant salarisadministratie in de accountancy
Quoratio
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN