Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 26 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA onzorgvuldig met memo in slepende scheidingszaak: waarschuwing
Een AA wiens memo in een rechtszaak rondom een scheiding belandde, heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer. Het memo rammelde inhoudelijk en de AA heeft bovendien ten onrechte een samenstellingsverklaring opgesteld.
Lees verder »
Hoogleraar hekelt ‘agressieve lobby’ belastingadviseurs
Hoogleraar belastingrecht Jan van de Streek hekelt in het FD het eigenbelang waardoor belastingadviseurs zich bij de lobby laten leiden. ‘Het begint een gênante vertoning te worden.’
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Update ontspannen je kennis en bereik fluitend je leerdoelen tijdens de Fiscount Kennismarathon. Laat je inspireren tijdens dit (online) event en stel je eigen ideale programma samen. Loop jij een kennisrondje mee? Het startbewijs ligt voor je klaar. Bekijk voor meer informatie onze website.

Lees verder »
SRA reageert op consultatie verplichte rapportage fraude en continuïteit
SRA heeft gereageerd op de NBA-consultatie Verplichte rapportering Fraude en Continuïteit in de controleverklaring. De invoering is prematuur, aldus de organisatie, die wel met vijf voorstellen komt.
Lees verder »
AFM ‘testte wetgeving’ met boetes aan accountantskantoren
De boetes die de big four-kantoren enkele jaren geleden opgelegd hebben gekregen van de AFM, waren bedoeld om de wetgeving te testen. Dat schrijft voormalig bestuursvoorzitter Merel van Vroonhoven in haar boek ‘De stap’. De passage levert discussie op over de werkwijze van de toezichthouder.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels vertelt je op 9 november over de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 2 -Dien tijdig vaststellingsverzoek TVL Q1 in
Klanten die TVL-subsidie hebben ontvangen in het eerste kwartaal van 2021 (Q1) moeten  vóór 12 november 2021 het vaststellingsverzoek bij rvo.nl hebben ingediend.  
Lees verder »
Portfoliomanager financiële instelling voor miljoenen omgekocht: OM eist celstraffen
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 22 en 16 maanden celstraf (waarvan steeds 6 voorwaardelijk) geëist voor twee verdachten in een corruptieschandaal bij een beursgenoteerde Nederlandse financiële instelling.
Lees verder »
Ruim een op vijf bedrijven vindt klimaatambities iets voor volgende eeuw
Het Nederlandse bedrijfsleven is optimistisch over het herstel na corona en digitaliseert volop. Maar met duurzaam ondernemen is het nog matig gesteld: steeds meer bedrijven laten hun klimaatambities varen, blijkt uit de Nederlandse Innovatie Monitor 2021.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wolters Kluwer zet volgende stap met Twinfield in Nederland

Onlangs gaf Wolters Kluwer een kijkje in de toekomst tijdens haar online Move On evenement. Op dit evenement werden ook nieuwe oplossingen, productverbeteringen en actuele markttrends voor Nederland gepresenteerd. Je leest ze hier.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
In 3 stappen van accountant naar datagedreven adviseur

De accountant van 2025 werkt met concrete data en is hiermee de concurrent voor. Je dienstverlening is namelijk veel moeilijker te vergelijken voor ondernemers en de toegevoegde waarde komt veel duidelijker naar voren dan bij andere kantoren. Reden om als datagedreven adviseur aan de slag te gaan. Hoe? Dat leggen we je uit in deze […]

Lees verder »
Taakstraf voor frauderende ex-officier van justitie
De rechtbank Oost-Brabant heeft een 71-jarige voormalig officier van justitie en advocaat-generaal een taakstraf van 160 uur opgelegd wegens verduistering. Hij gebruikte bankpas en creditcard van zijn werkgever jarenlang voor privé-uitgaven.
Lees verder »
BDO: datagedreven werken in mkb nog niet succesvol
Ondernemers in het mkb zien enorme kansen in datagedreven werken, maar boeken onder meer door het ontbreken van visie en strategie nog weinig succes. Dat concludeert BDO in het onderzoek ‘De kracht van data in het mkb’.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Toekomstcheck moet ondernemer inzicht bieden in liquiditeit en scenario’s
Belastingverlaging scheelt bedrijfsleven half miljard in energierekening
NBA bundelt definities
‘Nederland niet alleen aantrekkelijk voor belastingontwijking’
OPLEIDINGEN
Maak kennis met Visma eAccounting Accountancy
Visma
2 november 2021
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten en zzp’ers
The Legal Company
4 november 2021
Energie besparen samen met de fiscus
Fiscount
11 november 2021
VACATURES
Salarisadministrateur
Rikst
Groningen
Partnermanager Accountants
SBR Nexus
Gevorderde assistent accountancy MKB- Beek -Maastricht
acconavm
Beek - Maastricht
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN