Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 1 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AA stelt zich naïef op door geen bedreigingen te signaleren
Een accountant verricht voor een maatschap met medisch specialisten werkzaamheden, maar vult ook voor twee van haar maten de IB-aangifte in. Hij krijgt, nadat een geschil is ontstaan tussen een oogarts en de overige maten, het verzoek een financieel verslag op te stellen. Hij stelt echter geen duidelijke opdrachtomschrijving vast. ‘Uitzonderlijk naïef’, vindt de Accountantskamer.
Lees meer
 
 
Kwart zelfstandigen heeft geen minimuminkomen bij arbeidsongeschiktheid
Een kwart van de zelfstandigen beschikt niet over voldoende financiële mogelijkheden om een minimuminkomen te hebben als zij arbeidsongeschikt worden. Dit blijkt uit het maandag verschenen onderzoek ‘Zelfstandigen en arbeidsongeschiktheid’ van het CPB.
Lees meer
 
Cursus Actualiteiten financiële planning – NIEUW! | 9 december 2016 – Utrecht Advertorial

Als financieel adviseur, accountant of belastingadviseur kent u dat gevoel wel: er is iets veranderd op het gebied van financiële planning, maar wat ook alweer? Jeroen Knol en Frits van der Kamp brengen u op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen op het gebied van toekomstvoorzieningen, financieren, sparen & beleggen en estate planning.

Meer informatie =>

 
Klaas Knot: ‘Cultuuromslag nodig bij financieren MKB’
Volgens Klaas Knot, directeur DNB, is het krijgen en houden van een financiering een van de drie grote uitdagingen waar ondernemers de komende jaren mee te maken krijgen. Knot sprak afgelopen donderdag op het MKB-ondernemerscongres in een uitverkocht BeatrixTheater in Utrecht.
Lees meer
 
 
Verhoging AOW-leeftijd door stijgende levensverwachting
Door nieuwe ramingen van het CBS over de levensverwachting gaat de AOW-leeftijd verder omhoog. Per 2022 gaat de AOW-leeftijd omhoog van 67 naar 67 en 3 maanden. Dit geldt voor iedereen die geboren is na 1954. Dat meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.
Lees meer
 
Nieuw: 6 exclusieve colleges over Integriteit van Organisaties Advertorial

Grote misstanden worden vaak toegeschreven aan een gebrek aan integriteit. Voor organisaties en professionals een reden om hun integriteitsbeleid vorm te geven en aan te aanscherpen. Maar hoe werkt u aan integriteit? Welke invloed heeft u op de integriteit van organisaties? In deze collegereeks, die plaatsvindt op Nyenrode, gaan zes hoogleraren en experts in op alle aspecten van integriteit van organisaties. Abonnees van deze nieuwsbrief profiteren van een aantrekkelijke korting.

Meer info =>

 
Optimisme financieel directeur daalt verder
De CFO is onzekerder geworden over de huidige economie. Tevens verwacht de helft van de financieel directeuren dat de Brexit een negatieve impact op hun business heeft. Dit blijkt uit de CFO Survey van Deloitte.
Lees meer
 
 
ACM gaat aanwezigheid autorijklaarkosten in advertentieprijs controleren
De Autoriteit Consument en Markt (ACM) controleert vanaf 1 november of importeurs van auto’s ook de “autorijklaarkosten” in de prijs hebben opgenomen. Als dit niet het geval is, kunnen zij een last onder dwangsom of een boete krijgen.
Lees meer
 
Werk minder, verdien beter! Advertorial

Voor sommige echt goede ideeën moet je op reis! Marcel Spoelstra RA pakte daarom 3 jaar geleden zijn koffer en reisde af naar Australië. Daar reikten Rob Nixon en Colin Dunn van het Proactive Accountants Network hem verfrissende inzichten aan voor een nieuwe aanpak. De kern: minder hard werken terwijl u beter verdient. Een boeiende bundeling ‘reiscolumns’ als uw kantoor meters wil maken!

 
Match met organisatiecultuur belangrijk voor MKB’er uit zakelijke- en financiële dienstverlening
Voor MKB’ers uit de zakelijke- en financiële dienstverlening is een match met de organisatiecultuur verreweg het belangrijkste criterium voor het aannemen van een sollicitant. Zo blijkt uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction.
Lees meer
 
 
European Common Enforcement Priorities voor de jaarrekeningen 2016 gepubliceerd
De European Securities and Markets Authority (ESMA) heeft voor de jaarrekeningen 2016 de European Common Enforcement Priorities (ECEP 2016) gepubliceerd. Met de publicatie van de ECEP 2016 proberen ESMA en de Europese toezichthouders op de financiële verslaggeving de consistente toepassing en handhaving van IFRS te bevorderen.
Lees meer
 
Nu ook echte e-facturatie voor Davilex Contentpartner
Vanaf 25 oktober is echte e-facturatie via eVerbinding mogelijk in Davilex Online. Alle soorten facturen komen in één stroom automatisch in de administratie terecht: van echte e-factuur tot kassabonnetje. De factuur is direct klaar voor verwerking zonder risico op invoer- en/of herkenningsfouten. Met eVerbinding is de boekhouding in Davilex altijd up to date en heeft […]
 
Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier (RFEA) Opleiding
Met de invoering van betaald advies is het verbreden van uw dienstverlening of juist het kiezen voor een specialisatie van groot belang. Echtscheidingsadvies geeft u hierin vele mogelijkheden. De Leergang Register Financieel Echtscheidingsadviseur Particulier biedt naast de noodzakelijke kennisgebieden ook de vertaling hiervan in de benodigde mediationvaardigheden. De leergang is zowel door de Stichting RFEA […]
 
Sales Executive Accountancy Vacature
Exact @ Nederland, Delft Denk jij altijd twee stappen vooruit? Kijk jij naar de uitdagingen van morgen? Ben jij goed in het opbouwen en onderhouden van langdurige relaties? Wil jij iedere accountant overtuigen van de voordelen van cloud computing? Dan ben jij misschien wel de perfecte match met ons Account Management team voor Accountancy. Dit […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn