Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 11 juli 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
AA vertilt zich flink aan fusie agrarisch familiebedrijf en krijgt doorhaling opgelegd
Een AA is fors de fout ingegaan bij een opdracht om de juridische fusie te onderzoeken van een agrarisch familiebedrijf dat nertsen, varkens en rundvee houdt en daarover te rapporteren. De accountant accepteerde de opdracht in de wetenschap dat hij geen ervaring had met de complexe vraagstukken waarvan hier sprake was en heeft bij de […]
Lees verder »
KENNISPARTNER
De turboverdeling – wanneer is dit voordelig en hoe pas je dit toe?

Als de eerste van twee gehuwde echtgenoten overlijdt en in het testament is de wettelijke verdeling uitgesloten of na het overlijden tijdig ongedaan gemaakt, ontstaat een onverdeelde boedel. In dat geval komt de turboverdeling in beeld. Wil je weten wanneer de turboverdeling voordelig is en hoe je deze toepast, lees dan dit artikel.

Lees verder »
Advertorial: Aanlevering SBR Jaarrekening enorm versimpeld

Voorheen was het aanleveren van SBR Kredietrapportages tijdrovend. Dit jaar heeft SBR Nexus de SBR Jaarrekening geïntroduceerd: hierdoor hoeven er geen aanvullende bancaire gegevens meer ingevuld te worden. De SBR Jaarrekening kan binnen enkele minuten worden aangeleverd bij de bank. Weten hoe het werkt? Bekijk hier alle informatie

Advertorial: Alléén in juli 100 euro lustrumkorting AV-dag

Maak gebruik van de lustrumactie in juli: 100 euro korting op een kaartje van de AV-dag!
Onderwerpen als:
– Auto van de zaak
– Hack je brein
– Voorkom ruzie bij de kist
– BTW-actualiteiten en nog veel meer

Prijs 245 euro | max. 6 PE-punten | 24 september 2019 | Papendal

Van fraude verdachte vermogensbeheerder Box consultants in de tegenaanval
De Brabantse vermogensadviseur van onder andere het koningshuis Box consultants draait de rollen om en probeert bij de rechter aan te tonen dat het ten onrechte van fraude is beschuldigd door justitie. In de fraudezaak werden in 2016 invallen gedaan bij Box en bij BDO in Eindhoven. Twee BDO-accountants werden vorig jaar door de Accountantskamer berispt vanwege […]
Lees verder »
Besluit tot uitbreiding organisaties met OOB-status gepubliceerd
Het besluit waarmee het aantal organisaties van openbaar belang (OOB) wordt uitgebreid is woensdag gepubliceerd in het Staatsblad. De uitbreiding wordt geregeld via een algemene maatregel van bestuur en gaat in op 1 januari 2020. Al in 2015 kondigde toenmalig minister Dijsselbloem aan dat netbeheerders, woningcorporaties (toegelaten instellingen), drie instellingen voor het wetenschapsbeleid (KNAW, NWO […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Financieringsservice

Veel van jouw klanten hebben moeite met het vinden van een passende financiering voor hun bedrijf. Steeds vaker vragen zij jou om hen daarbij te helpen. En wij helpen jou om de beste financieringsoplossing voor je klant te vinden. We gaan niet op jouw stoel zitten, wij haken slechts aan daar waar jij ons nodig hebt, om te ontzorgen, te begeleiden, als sparringspartner of om op te leiden.

Lees verder »
SRA gaat naar De Meern verhuizen
In december 2019 verhuist SRA naar een nieuw pand aan de Rijnzathe 14 in De Meern. Onlangs zijn de contracten met de nieuwe verhuurder getekend, meldt de netwerkorganisatie.
Lees verder »
Visma breidt aanbod van HR-oplossingen uit met overname van HR2day en Dotweb
Visma heeft zijn aanwezigheid op de Nederlandse markt het afgelopen jaar fors uitgebreid. Met de overname van HR2day en Dotweb heeft de organisatie nu ruim 2.000 werknemers in deze voor Visma uiterst strategische regio en versterkt het zijn leiderschapspositie op de Europese markt, meldt het softwarebedrijf.
Lees verder »
Factuurfraude bij Rijkswaterstaat groter dan gedacht
De fraude bij Rijkswaterstaat is groter dan gedacht. Een eerder dit jaar tegen de lamp gelopen medewerker heeft niet voor 1,7 miljoen, maar voor ruim 2,3 miljoen euro aan valse facturen ingediend. Onderzoek wees uit dat de inkoopmedewerker al sinds 2012, en niet pas sinds 2014 in de fout ging.
Lees verder »
Beschikking tegemoetkomingen Wtl 2018 binnenkort op de mat
De Belastingdienst meldt dat wie recht heeft op 1 of meer tegemoetkomingen uit de Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) vóór 1 augustus een beschikking ontvangt. In de beschikking staat het bedrag van de tegemoetkomingen, dat binnen 6 weken wordt uitbetaald. Het bedrag van de beschikking is gebaseerd op de definitieve berekening.
Lees verder »
KPMG: aangepaste IFRS 17 standaard moet verzekeraar aanzetten tot nieuwe actie
De veranderingen die de International Accounting Standards Board (IASB) heeft aangebracht aan IFRS 17, de verslaggevingsstandaard voor verzekeringscontracten, moet verzekeraars wereldwijd aanzetten tot nieuwe actie en het gemakkelijker maken om de standaard in te voeren. IFRS 17 beoogt meer transparantie te verschaffen over de winstgevendheid van het bedrijf, een betere vergelijkbaarheid met andere verzekeraars mogelijk […]
Lees verder »
COPRO kritisch over doelmatigheid accountantsprotocol verpleeghuiszorg
COPRO oordeelt dat het Accountantsprotocol Rondrekening Kwaliteitsbudget Verpleeghuiszorg 2019 vaktechnisch uitvoerbaar is, maar stelt vragen bij de economische en maatschappelijke doelmatigheid ervan.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Samenwerken met uw cliënten in de cloud – een logische stap

Het gaat lekker met het bedrijf van uw cliënt. Hij ziet zijn omzet groeien en de toekomst ziet er veelbelovend uit. Maar die groei betekent ook dat de administratie complexer wordt. Wat nu?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Wijzigingen WAB: Tijdelijke arbeidsovereenkomsten, wat regel je nu en wat na 1 januari?

1 januari 2020 – over krap een half jaar dus – treedt de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) in werking. Dat betekent forse wijzigingen binnen het arbeidsrecht en  maakt het voor werkgevers belangrijk om hun vaste en variabele arbeidscontracten met hun medewerkers tijdig tegen het licht te houden.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Knab gaat samenwerken met factoringbedrijf
‘Keurmerk financieringsadvies MKB heeft meerwaarde’
Durfinvesteerders komen met vrouwenquotum
OPLEIDINGEN
Frauderisicofactoren in de praktijk
NBA Opleidingen
25 september 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Workshop – Hoe gebruik je Fyndoo Advise in de dagelijkse praktijk?
Fyndoo, powered by Topicus
12 september 2019
VACATURES
Junior Belastingadviseur- Terneuzen
DRV
Terneuzen
Senior assistent-accountant controle- Elst
de Jong & Laan
Elst
(Junior) Accountant AA
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN