Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 4 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AA zaait verwarring met waardebepaling
Een AA heeft ten onrechte een opdracht aanvaard en deze zodanig uitgevoerd dat de uitkomsten tot verwarring hebben geleid. De uitkomsten zijn bovendien door diverse partijen in diverse juridische procedures gebruikt.
Lees meer
 
 
Mark de Lat: Schijnzekerheden, hete aardappelen en ‘wicked problems’
De kop springt me tegemoet: ‘Accountants dreigen schijnzekerheid te creëren’. Opnieuw een artikel waarin mijn collega-accountants ter verantwoording worden geroepen. En weer zie ik de beroepsgroep ineenkrimpen. Net nu we denken de juiste koers te hebben ingeslagen met als hulpmiddel de 53 verbetermaatregelen.
Lees meer
 
Adviseer ondernemers bij de start van hun bedrijf Advertorial

De start van een bedrijf is niet niks. Ondernemers hebben een enorme passie voor hun vak, maar het runnen van een bedrijf is vaak nieuw en onbekend. Als accountant of eigenaar van een administratiekantoor kun jij hen helpen. In dit whitepaper lees je o.a.:

• De juiste bedrijfsvorm kiezen
• Efficiënt inrichten van de administratie
• Stroomlijnen administratieve processen
• Samenwerken met de accountant
• Internationale samenwerking

Download gratis! =>

 
GBNED: Weinig beweging in aanbod accountancysoftware
Er zit relatief weinig beweging in het aanbod van software voor de accountancy. Dit geldt zowel voor softwareleveranciers als voor het aanbod van softwaresystemen.
Lees meer
 
 
Fracties hebben twijfels bij langer dan 24 uur bewaren kentekens
Verschillende fracties hebben woensdag in een debat hun twijfels uitgesproken over het langer dan 24 uur bewaren van geregistreerde kentekens door de overheid. Minister Van der Steur  van Veiligheid en Justitie wil de periode verruimen naar vier weken.
Lees meer
 
Cursus Actualiteiten financiële planning – NIEUW! | 9 december 2016 – Utrecht Advertorial

Als financieel adviseur, accountant of belastingadviseur kent u dat gevoel wel: er is iets veranderd op het gebied van financiële planning, maar wat ook alweer? Jeroen Knol en Frits van der Kamp brengen u op de hoogte van de belangrijkste wijzigingen op het gebied van toekomstvoorzieningen, financieren, sparen & beleggen en estate planning.

Meer informatie =>

 
NBA komt met fiscale eindejaarstips 2016       
Als een van de eerste organisaties komt de NBA met de fiscale eindejaarstips voor 2016. De eindejaarstips bevatten tips voor alle belastingplichtigen, ondernemers, DGA’s, werkgevers en werknemers en BTW-tips.
Lees meer
 
 
Reactie RJ op ED/2016/1 “Definition of a Business and Accounting for Previously Held Interests”
De RJ heeft gereageerd op Exposure Draft ED/2016/1 “Definition of a Business and Accounting for Previously Held Interests” die is uitgebracht door de IASB. Ook heeft de RJ gereageerd op de draft comment letter over hetzelfde onderwerp die is uitgebracht door EFRAG.  
Lees meer
 
 
CRvB: Kostendelersnorm in bijstandswetgeving is toegestaan
In dertien uitspraken heeft de Centrale Raad van Beroep dinsdag uitspraak gedaan over belangrijke aspecten van de toepassing van de kostendelersnorm. CRvB heeft beslist dat de invoering per 1 januari 2015 van de kostendelersnorm in de bijstandswetgeving is toegestaan.
Lees meer
 
 
EFRAG publiceert kwantitatieve studie over goodwill
In oktober heeft EFRAG een studie uitgebracht over de verslaggeving van goodwill en goodwill impairments. De studie geeft een beeld over de trends, relatieve omvang, concentratie en evolutie van goodwill en impairmentverliezen
Lees meer
 
 
Informer introduceert eerste realtime bankkoppeling ter wereld
In samenwerking met mobile only bank bunq introduceert boekhoudsoftware-ontwikkelaar Informer naar eigen zeggen de eerste realtime bankkoppeling ter wereld. Bij- en afschrijvingen op de zakelijke bankrekening worden direct zichtbaar en geboekt in de boekhouding.
Lees meer
 
Stouten & Wijnen Accountants en Arjan Staal richten Credion Rivierenland op Contentpartner
Door de sterke behoefte naar aan onafhankelijk zakelijk financieringsadvies in de regio Rivierenland, hebben Stouten & Wijnen Accountants en oud-bankier Arjan Staal gezamenlijk initiatief genomen tot de oprichting van Credion Rivierenland. Per 1 november 2016 zijn zij een samenwerking aan gegaan met de landelijke adviesorganisatie Credion.
 
De accountant als executeur testamentair Opleiding
Bent u bij testament benoemd tot executeur en wilt u weten welke taken en bevoegdheden daarbij horen? Volg dan deze cursus en leer in één dag wat men verwacht van de bij testament benoemde executeur. Wat zijn de taken die hij moet verrichten, en wat zijn de bevoegdheden die hij daarvoor heeft? Doelstelling Mocht u […]
 
Externe accountant non profit, diverse vestigingen Vacature
Voor de vestiging (diverse vestigingen) zijn we op zoek naar een externe accountant non profit. Soort dienstverband: uitzicht op vast contract, 32 – 40 uur per week . Bedrijfsprofiel Ambitieus én oog voor de menselijke maat. Dat is de Jong & Laan ondernemende accountants. Met 700 professionals zijn we actief in Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn