Als u deze nieuwsbrief niet kunt openen, dan kunt u deze ook online bekijken. online bekijken.
Gemeente Aalsmeer
Nieuwsbrief 25 oktober 2017

Aalsmeerpasactie voor kinderen

Aalsmeerpasactie voor kinderen
24-oktober-2017 | Vanaf de herfstvakantie start een speciale Aalsmeerpasactie voor kinderen. Alle pashouders en hun kinderen van 2 tot en met 17 jaar die in het bezit zijn van een geldige Aalsmeerpas krijgen 30 euro op hun Aalsmeerpas gestort. Dit tegoed kan besteed worden bij verschillende partners van de Aalsmeerpas die deelnemen aan deze actie.
Lees verder >

Inloopavond arbeidsmigrantenlogies Green Park Aalsmeer

18-oktober-2017 | Op dinsdag 31 oktober organiseert de gemeente een inloop/informatieavond over arbeidsmigrantenlogies op Green Park Aalsmeer. U bent tussen 19.00-21.00 uur van harte welkom in The Beach om vragen te stellen en in gesprek te gaan met bestuurders en medewerkers van de gemeente, de initiatiefnemers en de toekomstige beheerders van de logieslocaties en bedrijven uit de regio die arbeidsmigranten in dienst hebben.
Lees verder >

Herdenken met Allerzielen op begraafplaats Aalsmeer

25-oktober-2017 | Op zondag 5 november om 16.00 uur is de traditionele Allerzielen viering in de aula van begraafplaats Aalsmeer. Voorganger Liesbet Geijlvoet leidt de oecumenische bijeenkomst. De overleden dierbaren van de aanwezigen herdenken we tijdens deze bijeenkomst met lichtsymboliek. Hierbij leest de voorganger de namen van overledenen voor tijdens het neerzetten van een kaarsje. De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk en inlopen kan vanaf 15.30 uur.
Lees verder >

Nieuwe regels geluid en externe veiligheid Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) op 1 januari 2018 van kracht

19-oktober-2017 | De staatssecretaris heeft in een brief aan de Kamer op 16 oktober bekend gemaakt het wijzigingsbesluit Luchthavenindelingbesluit Schiphol (LIB) geluid en externe veiligheid aan de koning aan te bieden. De nieuwe regels treden per 1 januari 2018 in werking.
Lees verder >

Samen werken aan een klimaatbestendige regio

23-oktober-2017 | Gemeente Aalsmeer, het waterschap Amstel, Gooi en Vecht en veertien regiogemeenten werken samen aan een klimaatbestendige regio. Door klimaatverandering worden de zomers steeds droger en warmer en duren ze langer. Daarnaast vallen er steeds zwaardere regenbuien. De gemeenten en Waterschap AGV onderzoeken aan de hand van een stresstest de kwetsbaarheid van de regio als het gaat om wateroverlast en hittestress.
Lees verder >

Uitvoeringsprogramma Verkeer Aalsmeer en Kudelstaart 2017-2019 van start

19-oktober-2017 | Wethouder Verkeer en Vervoer Robbert-Jan van Duijn: “De voorbereiding en uitvoering van de grote infrastructurele projecten, zoals de N196, is complex en duurt langer dan vooraf gedacht.
Lees verder >

Aalsmeer doet mee met wervingscampagne pleegzorg

24-oktober-2017 | In de regio Amsterdam wachten te veel kinderen te lang op een thuis. Momenteel staan er in deze regio meer dan 100 kinderen op de wachtlijst. Het tekort aan pleegouders loopt op door verschillende maatschappelijke ontwikkelingen.
Lees verder >

Aalsmeerpasactie voor gezinnen met kinderen

23-oktober-2017 | De gemeente Aalsmeer heeft op 1 oktober 2016 de Aalsmeerpas gelanceerd. De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een laag inkomen en hun kinderen ook leuke dingen kunnen doen. Met de Aalsmeerpas kunt u samen met uw kinderen gebruik maken van voordelen en vaste kortingen op allerlei sociale en culturele activiteiten.
Lees verder >

B&W Aalsmeer heeft het Gladheidsbestrijdingsplan vastgesteld

24-oktober-2017 | Aalsmeer is klaar voor de winter. Net als voorgaande jaren verzorgt Meerlanden komende winter de gladheidbestrijding in Aalsmeer. Op 24 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders het gladheidsbestrijdingsplan voor de komende winter vastgesteld. De gladheidbestrijding richt zich op het begaanbaar houden van de hoofdrijwegen en belangrijke fietspaden zoals de busroutes en toegangswegen naar scholen en winkelcentra. De gemeente doet ook een beroep op de bewoners en bedrijven om stoepen schoon te houden.
Lees verder >

College van B en W op bezoek bij Stichting De Bovenlanden

18-oktober-2017 | Het college van B en W bezoekt regelmatig bedrijven en organisaties om te weten wat zij belangrijk vinden. Afgelopen week bracht het college een bezoek aan Stichting de Bovenlanden. Het bestuur van Stichting De Bovenlanden nam het college mee in een vaartocht langs alle projecten van de Bovenlanden.
Lees verder >
Meer nieuws >

Uitgelicht

Digitaal loket

Digitaal loket
Regel uw zaken zelf via het Digitaal loket. Handig, want voor een aantal zaken hoeft u namelijk niet meer langs te komen.
Lees verder >

Bekendmakingen

Hier vindt u informatie over zaken die uw directe leefomgeving aangaan.
Lees verder >

Parkeren

Hier vindt u alle informatie over parkeren in Aalsmeer.
Lees verder >

Sociaal loket

Woont u in Aalsmeer en heeft u hulp of ondersteuning nodig? Meld u bij het Sociaal loket. Hier werken mensen die speciaal zijn opgeleid om u te begeleiden naar de juiste hulp of zorg.
Lees verder >

Twitter

Volg gemeente Aalsmeer op Twitter
Lees verder >

Facebook

Volg gemeente Aalsmeer op Facebook
Lees verder >
Meer nieuws >

Links

> Bezoek en Contact
> Vacatures
> Evenementenkalender
> Gemeenteraad
Deze nieuwsbrief is een publicatie van de Gemeente Aalsmeer. Niets uit deze uitgave mag zonder schriftelijke toestemming worden overgenomen.

Meer nieuws vindt u op de website van de gemeente Aalsmeer: www.aalsmeer.nl/nieuws

U bent als relatie momenteel geabonneerd op deze nieuwsbrief.
Afmelden? Stuur een mail naar nieuwsbrief@aalsmeer.nl.
copyright © 2014 Gemeente Aalsmeer