Blijf op de hoogte van leuk en belangrijk nieuws van de Gemeente Boxtel.Bekijk de webversie
19 april 2022
Grote opkomst bij Duurzaamheidsavond op 11 april in Boxtel

De gemeente Boxtel heeft maandag 11 april een duurzaamheidsavond georganiseerd voor inwoners, ondernemers en organisaties uit Boxtel. Tijdens deze avond zijn we aan de slag gegaan met de aanzet tot de nieuwe duurzaamheidsagenda 2022-2026. We hebben het proces toegelicht en de huidige stand van zaken in Boxtel gepresenteerd. Daarna zijn we in groepjes met elkaar in gesprek gegaan over thema’s zoals energie, klimaatbestendigheid en circulariteit. In deze werksessies werkten we samen aan het invullen van onze duurzaamheidsambities en bijbehorende acties tot 2026. 
 

 

Betrokkenheid van onze inwoners

De opkomst was hoog en deelnemers waren betrokken en enthousiast. We hebben veel ideeën opgehaald en voelen de urgentie t.a.v. klimaatverandering die bij inwoners leeft. Deze vraagt om actie en om meer focus op de thema’s die er toe doen. Als gemeente Boxtel zijn wij dan ook trots op deze betrokkenheid van onze inwoners. De komende tijd vatten we de opgehaalde ideeën samen met de wettelijke duurzaamheidstaken in de nieuwe duurzaamheidsagenda 2022-2026. Deze zal bij de raad ter besluitvorming worden voorgelegd.

Aan de slag met het vergroenen en verduurzamen van jouw tuin, balkon of straat.

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op. Daarbij krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast, omdat onze leefomgeving sterk is versteend. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag en laten geen water door wanneer het regent. Dat regenwater kan dan het riool overbelasten of uw kelder inlopen. Je kunt ook meehelpen om wateroverlast te voorkomen door mee te doen aan de regentonactie of vervang jouw (tuin)tegels door groen!

Lees verder
Hondenpoep en loslopende honden

De laatste tijd krijgen we meldingen over hondenpoep en loslopende honden. Heb je een hond of laat je wel eens een hond uit? Dan moet je altijd iets bij je hebben om de hondenpoep op te ruimen. Hondenpoep is ergernis nummer één in Nederland. Het is vies en het kan zelfs voor gezondheidsrisico’s zorgen. Ruim daarom altijd de hondenpoep op. 

Ook moet je jouw hond aan de lijn houden. Niet iedereen vindt het fijn als een hond dichtbij komt. Maar ook kunnen loslopende honden het verkeer in gevaar brengen of voor schade zorgen. Door jouw hond aan de lijn te houden, voorkom je overlast voor anderen.
 

 

Controle en boetes

We willen dat iedereen op een fijne en veilige manier over straat kan. Onze handhavers hebben hier extra aandacht voor. Ze controleren ook op de aanlijnplicht en opruimplicht van honden en hun baasjes. Een loslopende hond binnen de bebouwde kom kan een boete van 100 euro betekenen. Het niet opruimen van hondenpoep kost je zelfs 150 euro. 
 

Uitlaatplekken

Er zijn verschillende aangewezen plaatsen waar je hond mag loslopen. Ook zijn er plekken waar er geen opruimplicht is. Deze locaties vind je op deze pagina van onze website.  

Bekendmakingen van deze week
Lees onze bekendmakingen en lees meer informatie over onder andere vergunningen, verkeersbesluiten, bestemmingsplannen en lokale wet- en regelgeving.
 
Openbare collegebesluiten
Via de besluitenlijsten van het college kun je het dagelijks bestuur van de gemeente volgen. 

Bekijk de openbare collegebesluiten
 .