Nieuwsgierig naar onze favoriete rieslings voor de zomer? Lees meer in deze e-mailing of bekijk 'm online.
Marius Jouw Wijnvriend, Piet Heinstraat 93, 2518 CD Den Haag, Tel. 070 - 363 31 00 , E-mail: info@jouwwijnvriend.nl

Summer of riesling
Proefpakket Summer of riesling 3x2 flessen normaal 60,60 nu voor 54,00

Droge, Duitse riesling is in Nederland met een ware opmars bezig. Steeds meer wijnliefhebbers raken in de ban van de delicate rieslingdruif met z'n knisperend frisse karakter: een geweldige terras- en picknickwijn op zonovergoten dagen.

Door het ranke, frivole karakter en bescheiden alcoholpercentage zijn droge rieslings ook culinair breed inzetbaar. Heerlijk is bijvoorbeeld de match met sushi of schaal- en schelpdieren.

De riesling renaissance is mede te danken aan een nieuwe generatie wijnmakers die het slechte imago van Duitse wijn van zich af heeft weten te schudden. De jonge Stefan Winter en Jochen Dreissigacker bijvoorbeeld. Zij maken internationaal furore en hun rieslings staan op de wijnkaarten van de beste restaurants.

Wijnmaker Stefan Winter
schaduw
Reichsrat von Buhl Pfalz Riesling trocken 2015

Reichsrat von Buhl, Pfalz Riesling trocken 2015

€ 8,80 per fles

Klik hier en bestel

Winter Rheinhessen Riesling trocken 2015

Winter Rheinhessen Riesling trocken 2015

€ 8,95 per fles

Klik hier en bestel

Dreissigacker Rheinhessen Riesling trocken Organic 2015

Dreissigacker Rheinhessen Riesling trocken 'Organic' 2015

€ 12,55 per fles

Klik hier en bestel

schaduw

GRANDIOZE RIESLING VAN GRAND CRU KWALITEIT

BioRiesling, Kieselberg 2014 Reichsrat von Buhl, Pfalz

NORMAAL 19,95

PER FLES
NU VOOR

  17,95


Klik hier en bestel

Reichsrat von Buhl is een van de gevestigde namen in de Rheinpfalz. Sinds een paar jaar werkt het bedrijf 100% biologisch. Voor deze wijnen komen de druiven uit de fameuze Kieselberg wijngaard met een arme kiezelbodem. De opbrengst is extreem laag (30 hl/ha) en de wijn ondergaat na de gisting een lange rijping op de gistcellen. Hierdoor is de smaak-intensiteit overweldigend, met indrukken van witte bloemen en geel fruit (ananas, mango en perzik).

Heerlijk om nu te drinken, maar ten minste houdbaar tot tien jaar na de oogst. Perfect om te combineren met verfijnde visgerechten, uit de oven of gebakken.

Riesling Kieselberg 2014 Reichsrat von Buhl Pfalz
Grand cru-kwaliteit voor een zachte prijs

nix18Alcohol onder de 18. Natuurlijk niet. Deze prijzen zijn inclusief 21% B.T.W. en geldig t/m 31 augustus 2016. Alle in dit bericht vermelde wijnen worden rechtstreeks van de wijnboer door ons geïmporteerd. Niet tevreden? Dan is omruilen geen enkel probleem. U bent met dit e-mailadres in ons bestand opgenomen: newsletter@newslettercollector.com. Als u deze nieuwsbrief niet meer wenst te ontvangen, kunt u zich hier uitschrijven.