Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 13 oktober 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Ook aandeelhouders Brits Unilever stemmen voor verhuizing
In navolging van de aandeelhouders van Unilever Nederland hebben ook de aandeelhouders van de Britse tak in grote meerderheid gestemd voor unificatie van het concern en vestiging in Londen.
Lees verder »
OESO schuift internationale digitaks voor techreuzen weer jaar op
De economische samenwerkingsorganisatie OESO praat volgend jaar verder over het invoeren van internationale belastingregels voor grote technologiebedrijven. Een akkoord zit er dit jaar niet meer in; wel zijn de plannen ter consultatie aangeboden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Fiscount Kennismarathon

Dit jaar is helaas niet geschikt voor een (kennis)festival, maar wel voor een gezond alternatief: een online kennismarathon van 10 t/m 12 november. En dan denk jij misschien: Na zo’n vermoeiend jaar nog een marathon? Jazeker, want deze levert je juist energie én kennis op! Je stelt jouw eigen programma samen uit het uitgebreide cursusaanbod. Je update ontspannen je kennis en bereikt fluitend je PE-doelen. Loop jij een kennisrondje mee?

Lees verder »
‘Vertrouw op de moed van jonge accountants’
Jonge accountants ervaren geen angst om problemen aan te kaarten bij managers. Ze werken juist in een cultuur die openheid stimuleert. Zo reageren drie studenten op uitlatingen van kwartiermakers Marlies de Vries en Chris Fonteijn in het FD. ‘We hopen dat de kwartiermakers vertrouwen hebben in de moed van jonge accountants.’
Lees verder »
Terugblik 1: 15 jaar geleden toezicht op accountants in de kinderschoenen
De AFM moest het oppakken. De WTA – Wet Toezicht Accountantsorganisaties  – werd op 28 juni 2005 aangenomen. Maar ook toen kenden we – al werd het toen niet zo genoemd – het begrip kwartiermakers. 15 jaar geleden waren dat Steven Maijoor en Janine van Diggelen. In december 2004 interviewde ik ze voor toen AccountancyNieuws. […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Firm24 introduceert online tool ondersteuning accountants in notarieel- en ondernemingsrecht

Firm24 Premium is HET platform voor adviseurs die een BV willen oprichten voor ondernemers. Of het nu gaat om een simpele BV oprichting, complexe structuur of opheffing. Met een Premium account heb je altijd een vast aanspreekpunt, rechtstreeks contact met de notaris en kun je leads ontvangen. Al meer dan 150 adviseurs maken gebruik van Firm24!

Lees verder »
PERSONALIA: Hoeksel nieuwe topman bij Baker Tilly
Ronald Hoeksel is per 1 januari volgend jaar benoemd tot bestuursvoorzitter van Baker Tilly in Nederland. Hij volgt Marcel Huisman op.
Lees verder »
Nieuwe BTW-aanpak kan Nederland miljarden opleveren
Nederland kan meer dan een miljard BTW extra incasseren als het de inning ervan net zo slim aanpakt als de mediterrane landen Spanje en Italië. Dat stelt Deloitte. Sneller en uitvoeriger omzetbelasting melden is de sleutel.
Lees verder »
Hardnekkig klagende ex-ambtenaar druipt ook vierde keer af met tuchtklacht
Een frauderende ex-ambtenaar van de gemeente Rotterdam die blijft volharden in tuchtklachten tegen vier KPMG-accountants, heeft ook voor de vierde keer zijn klacht afgewezen zien worden door de Accountantskamer.
Lees verder »
PERSONALIA: Istha en Van der Ven partner bij Mazars
Danny Istha en Steven van der Ven zijn toegetreden tot het partnerteam van Mazars Accountants en Adviseurs. De uitbreiding versterkt de Accounting & Outsourcing Services- en Audit & Assurance-praktijk in de vestigingen Breda en Utrecht.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Jij bent de zwakste schakel én de oplossing in cybersecurity

Mensen denken bij cyberveiligheid al snel aan technologie en het uitbuiten van kwetsbaarheden hierin. Het klinkt allemaal ook wel futuristisch: hackers, code, datalekken… Maar wist je dat de mens eigenlijk de zwakste schakel is in informatiebeveiliging? De meest voorkomende tactiek voor cyberaanvallen is het zogenaamde ‘social engineering’.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NBA komt met zelfevaluatietool
Krimp door lockdown in België groter dan in Nederland
‘Afsplitsing vergroot aandeelhouderswaarde’
‘Reisaccountant’ ziet 50 tot 60% van reisorganisaties stoppen of failliet gaan
OPLEIDINGEN
Fiscale due diligence, do’s en don’ts bij een gedegen fiscaal onderzoek!
Fiscaal Vanmorgen
28 oktober 2020
Nieuwe regels btw bij e-commerce per 1 januari 2021
Fiscount
12 november 2020
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
3 december 2020
VACATURES
Senior manager compilation
CROP
Hoofddorp
IT-auditor
CROP
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN