Nieuwsbrief niet goed leesbaar?
Bekijk dan de online versie
 
Nummer 14
18 februari 2020
Nieuwsbrief Beheer Park Schothorst
 

Aanpak Rode Beukenlaan gestart

De firma Vaarkamp is begonnen met de uitvoering van de plannen die zijn gemaakt om de Rode Beukenlaan te verbeteren. De plannen zijn bedacht door de werkgroep Vitaal Park Schothorst, met bewoners die het Park een warm hart toedragen.

Er is een nieuwe sloot gegraven, verder van de oude beuken af en het bruggetje en de sluis worden verlegd. Ook is de bodem onder het pad in de laan verbeterd om de oude beuken meer groeiruimte te geven, want de grond was keihard geworden. De bestaande sloot wordt gedempt en naar verwachting worden in maart de jonge boompjes (rode beuken) naast de oude beuken geplant.

Zo kunnen de oude beuken daar zo lang mogelijk blijven staan en zo oud mogelijk worden. De jonge beukjes gaan heel geleidelijk aan (tientallen jaren) een vernieuwde laan vormen.

Het pad verbeteren we met een nieuwe toplaag. Als alles goed verloopt is de opknapbeurt halverwege maart 2020 klaar. De brug van de Rode Beukenlaan naar de dekzandrug wordt ook vernieuwd.

 
Faunapassage klaar

De faunatunnel onder de Hamseweg, ter hoogte van het Nieuw Weedepad, is eind vorig jaar aangelegd. Het is een kleine tunnel voor allerlei kleine dieren, zoals marterachtigen, egels en amfibieën.

Er is een hekwerk gemaakt met begeleidende begroeiing van hagen en struiken om de dieren naar de doorgang te geleiden. De tunnel kon pas worden aangelegd nadat nutsbedrijven kabels en leidingen langs de Hamseweg hadden vervangen. Met de faunatunnel is de ecologische verbinding voltooid tussen het moerasje aan de Molenweg in Park Schothorst, via het land van boer Kok met de natuur langs de Eem.

 

Beheerplan Park Schothorst

Om Park Schothorst vitaal te houden heeft de gemeente in 2013 een nieuw beheerplan gemaakt. Hierin staat wat er nodig is naast het gewone beheer. De gemeente werkt deze eenmalige maatregelen in stappen uit, samen met inwoners. 

Bij elke beheermaatregel gaan enthousiaste en betrokken bewoners aan de slag die de werkgroep Vitaal Park Schothorst vormen. Onder begeleiding van de gemeente stelt de werkgroep een plan op en peilt het draagvlak bij gebruikers en omwonenden van het park. De gemeente toetst het plan op haalbaarheid en zorgt voor de uitvoering. Dit is ook gebeurd bij de maatregelen die inmiddels zijn of worden uitgevoerd, zoals de aanleg van de faunapassage en de aanpak van de Rode Beukenlaan.

 
Contact

Heeft u vragen over de beheermaatregelen? Stuur dan een e-mail aan beheerparkschothorst@amersfoort.nl.

Lees meer over de beheermaatregelen Park Schothorst

 
Nieuwsbrief op maat?
De volgende gegevens zijn bekend:
Voornaam:
Tussenvoegsels:
Achternaam:
E-mailadres: newsletter@newslettercollector.com
Mijn gegevens aanvullen
 
Volg ons
F   T   Y   I