Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 7 november 2018
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Aanvraag spoedprocedure NBA tegen registeraccountant Nelleke V. afgewezen
De door de NBA aanvraagde spoedprocedure tegen registeraccountant Nelleke V. is door de Accountantskamer afgewezen. Er is geen sprake van een voldoende ernstig vermoeden dat V. zich heeft schuldig gemaakt aan de door het Openbaar Ministerie (OM) ten laste gelegde fraude, oordeelt de tuchtrechter. Om dat aannemelijk te maken is volgens de Accountantskamer meer onderzoek vereist […]
Lees verder »
Voorstel om zonnepanelen niet bij woz-waarde mee te rekenen
Er lijkt een Kamermeerderheid in zicht te zijn voor een voorstel van de VVD om zonnepanelen niet langer mee te rekenen bij de waardebepaling voor de woz. Huiseigenaren met zonnepanelen krijgen in de huidige situatie nog hogere belastingaanslagen dan woningbezitters zonder panelen, bleek ook weer uit een uitspraak in april van het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Gratis whitepaper: 9 tips voor de digitale accountant

De toekomst is digitaal, juist binnen de accountancysector. Mooi doel, maar hoe word je eigenlijk een digitale accountant? In ons nieuwste whitepaper ga je direct aan de slag met 9 praktische tips van digitale pioniers uit het vakgebied. Die gaan over het ontwikkelen van nieuwe vaardigheden, dashboarding, vasthouden aan een visie. En 100% in de cloud werken. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus!

Lees verder »
Aftrek scholingskosten geweigerd bij studie buiten regulier leertraject
Een poging van een echtpaar om 14.750 euro aan kosten voor studie en onderzoek in eigen beheer, buiten een regulier leertraject, als aftrekpost op te voeren bij de inkomstenbelasting/premie volksverzekeringen (IB/PVV) is gestrand bij het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden.
Lees verder »
Kabinet: met bronbelasting wordt 22 miljard euro aan belastingontwijking aangepakt
Jaarlijks stroomt 22 miljard euro vanuit Nederland naar laagbelaste landen. Dat constateert SEO Economisch Onderzoek (SEO) in een onderzoek dat in opdracht van het ministerie van Financiën is uitgevoerd. Het kabinet hoopt de geldstroom met de bronbelasting op rente en royalty’s per 2021 gericht aan te kunnen pakken.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Visionplanner maakt accountancy relevanter

SBR Jaarrekening en Tussentijdse Cijfers. Je hele samenstelstraat in 1 cloudapplicatie. Met het snelst groeiende online cloudplatform voor de accountancy ben je efficiënt waar het kan en diepgaand en uitgebreid waar het moet. Vind jij het belangrijk om toegevoegde waarde te leveren aan je klanten? Kom dan naar een demo van Visionplanner bij jou in de buurt. Meer informatie

Lees verder »
Driekwart beroepsbevolking neemt financiële maatregelen met oog op pensioen
Driekwart (76%) van de werkende Nederlanders heeft één of meerdere maatregelen genomen om na pensionering te kunnen blijven leven zoals nu. Meestal gaat het om sparen via een spaarrekening of deposito, of vermogen opbouwen via de eigen woning/aflossen van de hypotheek. Naast de maatregelen die mensen nu al nemen, heeft de helft van de mensen […]
Lees verder »
Omzetbelasting voor internetbedrijven op losse schroeven
Een snel besluit over de invoering van een Europese digitaks voor internetbedrijven lijkt op de lange baan te worden geschoven. De EU-ministers van Financiën konden het dinsdag in Brussel niet eens worden over een tijdelijke belastingmaatregel.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Advertorial: Eenvoudig starten met e-facturatie?

Kom naar een Visma eAccounting Accountancy-demosessie en ontdek wat slimme accountancysoftware voor u kan betekenen. Schrijf u hier in!

Lees verder »
‘ING zag niks verdachts in witwassen Curaçao’
ING zag ‘niets verdachts’ in transacties ter waarde van 150 miljoen euro door een middelgroot bedrijf op Curaçao. Dat beweerde advocaat Herman Loonstein van Omer G., één van de vijf verdachten in een grote witwaszaak die dinsdag voorkomt bij de rechtbank in Zwolle.
Lees verder »
Zwarte lijst van belastingparadijzen steeds korter
De EU heeft Namibië van de zwarte lijst van belastingparadijzen afgehaald. Daarmee is de lijst van oorspronkelijk zeventien gekrompen tot vijf landen of regio’s waar de autoriteiten niet ,,welwillend” zijn in de strijd tegen belastingontwijking of -ontwijking.
Lees verder »
KPMG: Europese stresstest geeft geen volledig beeld van gezondheid banken
De stresstesting door de European Banking Authority (EBA) geeft geen volledig beeld van de gezondheid van de Europese banken, zegt partner bij KPMG en deskundige op het gebied van banken Ferdinand Veenman. “De EBA richt zich vooral op de wettelijke kapitaalratio’s (CET1% en hefboomratio) als instrument om de robuustheid van de banken te meten.”
Lees verder »
Wethouder Amsterdam wil toeristenbelasting op attracties
De Amsterdamse wethouder Udo Kock (financiën) broedt op maatregelen om dagjesmensen belasting te laten betalen voor een bezoekje aan de hoofdstad. Dat zou kunnen via een belasting op attracties zoals musea, Madame Tussauds en Artis. Dat heeft de woordvoerster van Kock bevestigd naar aanleiding van berichtgeving in Het Parool.
Lees verder »
ING introduceert scanner als alternatief voor TAN-code
ING komt volgend jaar met de ING Scanner, als alternatief voor klanten die geen smartphone of tablet hebben om de mobiele app van de bank te gebruiken. Hiermee zet het financiële concern weer een volgende stap richting het einde van de voor miljoenen Nederlanders bekende TAN-code.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
5 vragen aan | ‘SpotOnMedics neemt fysiotherapiepraktijken mee op reis naar de toekomst’

Zijn hospitality achtergrond komt Niels Rientjes goed van pas in zijn functie als Klant Succes Manager bij SpotOnMedics. De missie van het all-in-one platform voor fysiotherapeuten is namelijk de reisleider te zijn voor de praktijkhouder en ervoor te zorgen dat de praktijk morgen en overmorgen ook nog bestaat. Vijf vragen aan Niels over hoe SpotOnMedics […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Financieren via je boekhoudpakket, de partijen die financieren

In dit 2e deel van de serie ‘Financieren via je boekhoudpakket’ gaan we op safari in de financieringsjungle en komen we langs de verschillende partijen die actief zijn. Daarnaast een aantal belangrijke take-aways waar je op moet letten.  

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Fiscale actualiteiten – Assistenten kring 2018-2019
SRA
20 november 2018
Visionplanner on Tour | Akersloot
Visionplanner
15 november 2018
Cursus Vermogen binnen de familie houden? Dat kan zo!
Fiscaal Vanmorgen
14 november 2018
VACATURES
Eigen kantoor bij Finovion
Finovion
meerdere
Assistent accountant
Alfa accountants en adviseurs
Naaldwijjk
(Gevorderd) Audit Assistant
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN