Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 25 mei 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Aannemer leed 3,5 ton schade door verkeerd fiscaal advies Fries accountantskantoor
Het Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft zich in een schadestaatprocedure gebogen over een al jaren slepende zaak tussen de Friese bouwgroep Betsema uit Balk en Miedema Accountants uit Sneek na een verkeerd fiscaal advies van de accountant. Betsema leed bijna 3,5 ton schade door een advies van Miedema over de invoering van een nieuwe reiskostenregeling
Lees verder »
UWV past ambtseed aan na zorgen artsen en accountants
De raad van het bestuur van UWV heeft de UWV ambtseed aangepast na onrust onder artsen en accountants dat zij hun kritiek over UWV niet meer mochten uiten, antwoordt minister Koolmees van Sociale Zaken op Kamervragen over het bericht ‘UWV-artsen weigeren afleggen ambtenareneed’.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar Workshop voorbereiding Kennistoets

16 juni 2020 • online • PE 3
Ter voorbereiding op de Kennistoets biedt NBA Opleidingen een online workshop aan van 3 PE-uren. Doel daarbij is om het inzicht in en de kennis van de relevante regelgeving te vergroten en daarmee bij te dragen aan het efficiënt en effectief afleggen van de online Kennistoets. Meld u nu aan voor de webinar Kennistoets>>

Lees verder »
Corona | Aanvraagtermijn eerste NOW-regeling verlengd
De aanvraagtermijn voor de lopende NOW-regeling wordt verlengd tot en met 5 juni. De verlenging is bedoeld om werkgevers die in eerste instantie niet in aanmerking kwamen voor de regeling de kans te geven alsnog een aanvraag te doen bij UWV, licht de uitkeringsinstantie toe.
Lees verder »
Werkgevers zien niks in advies over belastingdruk ondernemers 
Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland zijn niet tevreden over het onlangs uitgebrachte ambtelijke advies ‘Bouwstenen voor een beter belastingstelsel’ waarin wordt voorgesteld om belasting te verschuiven van arbeid naar kapitaal. Het zwaarder belasten van vermogen zet volgens beide organisaties een rem op het toekomstige groeivermogen van de Nederlandse economie.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De Wwft voor accountants

• In 3 uur bij over de Wwft
• E-learning + gratis full colour naslagwerk
• Nascholen wanneer het u uitkomt
NU bestellen =>

Lees verder »
ICT & Kantoor
Waarom elke accountant kan veranderen

De omgeving van accountants veranderde nog nooit zo snel. De dienstverlening digitaliseert. Klanten stellen andere eisen. Accountantskantoren moeten op zoek naar een nieuwe rol. Hoe doe jij dat?

Lees verder »
Topicus fuseert met TSS, nieuw softwarebedrijf wil naar de beurs
Het Canadese Constellation Software neemt via dochteronderneming Total Specific Solutions (TSS) uit Nieuwegein branchegenoot Topicus uit Deventer over. De fusie van de beide softwarebedrijven is nog wel aan voorwaarden gebonden; de Autoriteit Consument & Markt  heeft nog geen toestemming gegeven.
Lees verder »
Webinarreeks over accountantskantoren en personeelsbeleid: ‘Oud zeer wordt nu opgeruimd’
Accountants doen er goed aan om werk te maken van hun personeelsbeleid. Veel kantoren willen nu ‘oud zeer’ opruimen. Maar zijn de dossiers wel op orde? Specifiek voor de sector zijn geschillen over concurrentiebedingen. Ook de hoge werkdruk in de sector vraagt om goed personeelsbeleid. In een vierluik behandelt arbeidsrechtjurist Leónie van Meggelen deze en andere onderwerpen.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Corona | Steunmaatregelen voor financiering ook goed voor de langere termijn?

Half maart kondigde de overheid rigoureuze maatregelen af om de opmars van het coronavirus te stuiten. Dat drastische, zeer begrijpelijke besluit heeft in economische zin tot dramatische effecten geleid binnen het MKB. Complete branches kwamen abrupt tot stilstand of belandden in een veel lagere versnelling. Voor de lange termijn is het nu ook nog hoogst […]

Lees verder »
Corona | Welke belastingmaatregelen voor ondernemers zijn er verlengd?
De verlenging en uitbreiding van het noodpakket waar het kabinet afgelopen woensdag toe besloot omvat ook de verlenging en uitbreiding van een aantal fiscale maatregelen voor ondernemers. De Belastingdienst licht toe om welke maatregelen het gaat:
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, maken jouw klanten optimaal gebruik van de kennis van je kantoor?

Bij veel ondernemers groeit de behoefte aan meer inzicht en advies op het gebied van digitalisering, slim financieel management en compliance. Ondernemers verwachten dit advies van hun accountants en boekhouders, maar in hoeverre kunnen zij aan deze verwachting voldoen?

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Corona |10 belangrijke juridische post-coronacrisis acties voor ondernemers

Het consumentenvertrouwen is nog nooit zo snel gedaald en het IMF verwacht dit jaar een economische krimp van 7% door de corona-epidemie. De omzet van veel ondernemingen zal dus na mei 2020 structureel lager worden. Om de continuïteit van een onderneming te garanderen is het daarom van groot belang om samen met de ondernemer proactief […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Werknemer met slapend dienstverband had eerder moeten ‘piepen’
Corona | Vakbonden vrezen massaontslagen na schrappen ontslagboete in NOW 2.0
Corona | Veilige en gezonde thuiswerkplek tijdens corona
Corona | Duidelijkheid over accountantsverklaring NOW
OPLEIDINGEN
Lunch & Learn: Fiscale update Corona regelingen: de allerlaatste stand van zaken (VERNIEUWD)
Accountancy Vanmorgen
25 mei 2020
Webinar: Belangrijkste juridische anti-crisis acties voor ondernemers
The Legal Company
4 juni 2020
Webinar: Update Wwft I: kantoorbeleid en identificatie
Fiscount
23 juni 2020
VACATURES
Controleleider Supermarkten
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur
Lansigt
Gouda
Assistent Accountant
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN