9 november 2017
Online versie
MarketingTribune
Epidemie
image
Voedingscentrum reageert op hype over 'gif-aardbei'
Momenteel woedt een hype over meerdere gifstoffen in aardbeien, die de Nederlandse consument zouden bedreigen. De vruchten zouden tot zes keer meer bestrijdingsmiddelen bevatten dan andere fruitsoorten. Food&agri-marketeers zijn bezorgd over deze hype. Food expert Voedselveiligheid van het Voedingscentrum Wieke van der Vossen beantwoordt de vraag of je aardbeien nou wel of niet meer kunt eten.
lees verder
twitter facebook linkedin
image
Miljoenendeal fiscus en Procter onder de loep
Een lokale belastinginspecteur in Rotterdam heeft volgens dagblad Trouw in zijn eentje toestemming gegeven voor een miljoenenschikking met fmcg-gigant P&G, terwijl hij dat had moeten voorleggen aan een speciaal team van de fiscus. Dat meldt het medium op basis van onderzoek naar de Paradise Papers. Ook met partijen als Nike zouden deals zijn gesloten, waardoor de Nederlandse belastingbetaler achter het net vist.
lees verder
twitter facebook linkedin
Branded content op social media: real-time is real money
[advertorial] In de strijd om aandacht op social media concurreren merken niet alleen met elkaar, maar ook met de poezenplaatjes, recepten en andere content van gebruikers. Hoe val je als bedrijf op en hoe verdíen je de aandacht van consumenten? Komala Mazerant - hoofddocent bij de opleiding Communicatie van de Hogeschool Rotterdam - doet onderzoek naar contentcreatie in online netwerken.Tijdens het Branded Content Event op 1 februari 2018 legt ze uit hoe inhaken op voor de consument relevante momenten een bewezen strategie is om organisch bereik te verhogen. Meld je nu aan en kom luisteren!
image
KPN en N=5 lanceren 'Hoe overleef ik mijn 1e mobiel?'
Kinderen krijgen op steeds jongere leeftijd hun eerste mobiele telefoon. Daarover bestaan veel vragen en onduidelijkheden bij zowel ouder als kind. Met ‘Hoe overleef ik mijn 1e mobiel?’ helpt KPN hen via een interactieve test het gesprek aan te gaan over belangrijke, relevante onderwerpen. Zo wordt het maken van afspraken omtrent het gebruik ervan makkelijker. De campagne is ontwikkeld door N=5.
lees verder
twitter facebook linkedin
image
Wies Gruppen (Axioma): 'Contentmarketing is zoveel meer dan verkopen wat je verkoopt'
Het zal u niet ontgaan zijn: de genomineerden voor de Grand Prix Content Marketing zijn bekend. En dat betekent ook dat de uitreikingsavond niet meer lang op zich laat wachten: op donderdag 16 november is het zover, in DeFabrique te Utrecht. Een van 'de vrienden' van de GPCM is Axioma Communicatie, we maken vast de balans op met creative director Wies Gruppen.
lees verder
twitter facebook linkedin
Customer Engagement Commerce: vinden, binden en verrassen
[advertorial] Dit jaar viert Ctac, dat als ‘Business & Cloud integrator’ organisaties helpt met het waarmaken van hun ambities, haar 25-jarig bestaan. In de afgelopen kwart eeuw is er enorm veel veranderd in de interactie tussen leverancier en klant: voor Ctac reden om het begrip Customer Engagement te hanteren als een van de strategische pijlers onder de het dienstverleningsportfolio.
image
Mercurs 2017: dit zijn alle 42 nominaties
Donald Duck, Happinez, Helden, Libelle en Quest zijn genomineerd voor de titel Magazinemerk van het Jaar (voorheen Tijdschrift van het Jaar). De vakjury onder leiding van Derk Haank heeft in totaal 42 nominaties toegekend voor de Mercurs 2017, de belangrijkste jaarprijzen van de 'magazine-mediabranche'. Deze 20e editie had een recordaantal van 160 inzendingen, verdeeld over negen categorieën.
lees verder
twitter facebook linkedin
image
[storecheck] Namibië
Ook op vakantie moet er ook gestorecheck worden. Herken je het? Zoals in Namibië. In de grote steden zijn er voldoende ketens, zoals Shoprite (SA), Kavango OK Foods en Pick n Pay. Buiten de steden hebben ze ook ‘shopping centres’, waar alleen het broodnodige verkrijgbaar is. Het aanbod is sterk onder de invloed van het rijkere Zuid-Afrika, toch zijn er wat leuke verrassingen. Enjoy yourself.
lees verder
twitter facebook linkedin
Genomineerden Grand Prix Content Marketing bekend!
[advertorial] De genomineerden voor de Grand Prix Content Marketing 2017 zijn bekend! "Met name de doordachte en verantwoorde aanpak wordt sterker, wat betekent dat contentmarketing steeds serieuzer en professioneler wordt aangepakt", aldus organisator Bert Groothand (directeur Platform Content). De beste contentmarketing-cases uit de Benelux ontvangen op 16 november tijdens een feestelijke uitreikingsavond in Utrecht een prestigieuze prijs. Ben jij erbij?
ABONNEMENT
Deze e-mail is verstuurd met Copernica e-mailmarketingsoftware en is ontworpen door Gracious Studios. Wil jij ook meer halen uit jouw e-mailmarketing? Probeer Copernica dan nu gratis.