Nieuwsbrief
woensdag 6 september 2017
   

Aardgas-discussie onevenwichtig zegt Gasunie

Afgelopen week stelde onderzoeksinstituut TNO dat Nederland mogelijk al heel snel gas moet importeren. Maar volgens Gasunie is die informatie niet actueel en niet accuraat.

Lees verder

Aardgas in de energietransitie

Ongeveer 96 procent van de woningen in Nederland wordt verwarmd met aardgas. Wat valt er te zeggen over toekomst van aardgas? Moeten verwarmingsinstallaties overschakelen van laag- naar hoogcalorisch gas? 

Lees verder

Kleine warmtepomp voldoet voor metaalskeletwoning

Metaalskeletbouw voor een grondgebonden woning is al bijzonder, maar dankzij het gebruik van een aantal duurzame maatregelen is de woning van Johan Stegeman in Vaassen ook nog eens bijna energieneutraal.

Lees verder
Advertorial

Wij zien u graag volgende week!

Tijdens Installatie Vakbeurs op 12, 13 en 14 september in Evenementenhal Hardenberg kunnen installatieprofessionals hun hart weer ophalen. Ontmoet ruim 240 exposanten op het gebied van sanitair, verwarmingssystemen, klimaattechnieken en meet- en regelapparatuur. De focus ligt deze editie op kennis en beleving! Bezoek onder andere het kennisprogramma met onderwerpen uit de Radar 2025 van UNETO-V...

Lees meer

Markt heeft wél interesse in proeven bij legionellapreventie

Leveranciers van alternatieve systemen voor legionellapreventie zijn zeer zeker wél geïnteresseerd in het toepassen van lagere spoelfrequenties en lagere tapwatertemperaturen in collectieve leidingwaterinstallaties. 

Lees verder

Restwarmte voor nieuwbouwwijk in Roosendaal

Restwarmte van de afvalenergiecentrale van SUEZ gaat de Roosendaalse wijk de Nieuwe Wipwei voorzien van duurzame warmte. 

Lees verder

Meer nieuws

Kleine warmtepomp genoeg voor metaalskeletwoning >>
Praktijkcursus energieneutraal bouwen en renoveren >>
Monteurs aan de slag met augmented reality-bril >>
Best practices wko-installaties bekijken >>
Strengere eisen voor prestaties warmtepompen >>
Bekijk al het nieuws

Partnernieuws

Revit is nog geen BIM

In de opmars van BIM staat Revit centraal. Het platform biedt immers veel inzicht in het 3D model en de informatie die er in zit. Maar vergis je niet: dit betekent niet direct dat modelleren in Revit gelijk is aan modelleren in BIM.

Lees verder

Duurzaam en veilig nieuw sanitairgebouw voor Doesburgse camping

Bij de nieuwbouw van een sanitairgebouw voor Camping IJsselstrand in Doesburg werd wat extra’s verwacht. Een duurzaam, veilig gebouw dat installatietechnisch moest passen als een maatpak. Rensa Techniek hielp Buwegs Installatie met ontwerp en engineering.

Lees verder

Blog

Jonge techneuten: dé elite in de energietransitie

Afgelopen donderdag 11 mei had ik het genoegen om namens het Jong Warmtenetwerk een pitch te geven op het VanGasLos festival. Mijn centrale boodschap: de energietransitie ligt in jonge handen. En laten we eerlijk blijven, vooral technische handen gaan het verschil maken.

Lees verder

Vacatures

De calculator CV geeft in deze binnendienstfu...>>
Bekijk hier alle installatie-banen
Deze email is verstuurd naar newsletter@newslettercollector.com
Wijzig nieuwsbriefinstellingen of schrijf uit.

Voorwaarden | Privacy statement