Gawalo
Online versie
Aardgasloos verwarmen met gas uit eigen poep

De jarentachtigwoningen in de Amsterdamse stadswijk Gaasperdam zijn te goed voor een warmtenet en te slecht voor een warmtepomp. De wijk kijkt nu naar een andere aardgasloze oplossing die ook al wordt getest in Pekela: huizen verwarmen met groen gas uit eigen poep.

Lees verder >
Banner
(advertorial)
alt
Ventilatiewarmtepomp van a tot z
Een ventilatiewarmtepomp is essentieel als aandeel hernieuwbare energie binnen de BENG-regelgeving. Er werd al heel veel over geschreven, maar toch zijn er nog heel wat onduidelijkheden. Maar die tijd is voorbij. Ontdek nu de ventilatiewarmtepomp van a tot z!
Innovaties aardgasloze woningen en gebouwen gezocht

Voor energie-innovaties om de gebouwde omgeving versneld aardgasvrij te maken is er sinds kort de subsidie Demonstratie Energie-Innovatie (DEI+). Vanaf 1 april tot 13 augustus 2019 kan de subsidie worden aangevraagd.

Lees verder >
Warmtepompen weg uit lijst Erkende maatregelen energiebesparing

Lucht-waterwarmtepompen zijn geschrapt uit de definitieve lijst met ‘erkende besparingsmaatregelen’ voor bedrijven in het kader van de wet Milieubeheer.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Modulaire inlaatcombinatie
Caleffi helpt je je drinkwaterinstallatie te beschermen. Deze inlaatcombinatie heeft een compact design voor gemakkelijke installatie en onderhoud. Daarnaast is hij geschikt voor zowel horizontale als verticale plaatsing. Deze serie is KIWA gekeurd en van duurzame kwaliteit.
Warmtepompen bij Radar: wat ging er mis?

De tv-reportage van Radar over warmtepompen deed veel stof opwaaien. Maar wat ging daar nu echt mis? De feiten.

Lees verder >
Hoe vergelijk je het rendement van een warmtepomp en een cv-ketel?

Hoe kun je de prestatie van een warmtepomp vergelijken met die van een cv-ketel? Dat leggen we uit in dit artikel. We verklaren een aantal vaktermen en maken een aantal voorbeeldberekeningen.

Lees verder >
(advertorial)
Rensa
Warmtepomp nodig?
Als installateur speel je een belangrijke rol in de energietransitie. Bij Rensa weten we dat als geen ander. Dus ondersteunen we je op alle mogelijke manieren om jouw duurzame woningbouwprojecten tot een succes te maken.
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Beurs voor pro's in RENOVATIE
RENOVATIE is dé vakbeurs voor kennisdeling en zakendoen op het vlak van snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren - óók voor pro's in de w-installatietechniek. Ook exposeren? Wij doen u graag een aantrekkelijk aanbod!
Partnernieuws
Stulz start mbo-opleiding koeltechniek

Wat is de beste klimaatoplossing? Wat heeft in de gegeven situatie de voorkeur: precisiekoeling, comfortkoeling, (lucht)bevochtiging, een warmtepomp? De oplossing die het meest biedt vanuit prestaties en lage (levensduur) kosten zal vaak bestaan uit een combinatie van deze systemen.

Lees verder >
Blog
Waarom storingen niet in één keer worden opgelost

In het ideale geval is na één bezoek een storing opgelost. Klant tevreden, marge goed. Helaas blijken in de praktijk herhaalbezoeken noodzakelijk. Het First Time Fix algoritme kan dat verbeteren.

Lees verder >
Whitepaper
Comfortabele warmwatervoorziening

Er zijn enkele vuistregels om een goede berekening te maken voor de warmtapwatervoorziening. In deze gratis whitepaper van de redactie van Gawalo leest u daarover meer met enkele praktische rekenvoorbeelden.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright