Gawalo
Online versie
Afmelden | Wijzigen
Aardgasverbod nieuwbouw ‘overhaast’ volgens bouwers

Projectontwikkelaars, corporaties en Bouwend Nederland vinden dat het aardgasverbod voor nieuwbouw per 1 juli 2018 te vroeg komt. In een brief aan ministers Wiebes en Ollongren pleiten ze daarom voor een invoering per 1 januari 2019.

Lees verder >
Vraagbaak voor verduurzaming bestaande woningen en gebouwen

Op de vakbeurs Renovatie in Den Bosch kunnen installateurs bij een gezamenlijke beursstand van Vaillant en AWB terecht met vragen over het verduurzamen van bestaande woningen en gebouwen. Daarnaast zijn er gratis seminars.

Lees verder >
Balansventilatie onderhouden geen overbodige luxe

Met de toename van het aantal balansventilatiesystemen neemt het belang van onderhoud alleen maar toe. Installatiebedrijven combineren soms het onderhoud aan cv- en ventilatiesystemen. Wat zijn hun ervaringen?

Lees verder >
(advertorial)
alt
De perfecte oplossing voor schachtsituaties!

Nieuw in het assortiment BIS RapidStrut® Bevestigingssysteem: de Wandconsole Verticaal (BUP 1000). Deze verticaal gelaste wandconsole is speciaal geschikt voor verticale buisinstallaties en biedt de perfecte oplossing voor schachtsituaties met of zonder muur. De console heeft tevens naar binnen gebogen flanken met vertanding voor extra grip.

Warmtepomp met bodemlus meest aantrekkelijk

Installatie-adviesbureau DWA heeft de total cost of ownership (TCO) berekend voor aardgasloze verwarmingsconcepten over een periode van 15 en 30 jaar. Referentie is een nieuwbouwtussenwoning. 

Lees verder >
Appartementen in Goes worden verwarmd met rioolwarmte

De riothermiebuizen waarmee woningcorporatie RWS partner in wonen en gemeente Goes zestig appartementen aan het Hollandiaplein verwarmen, gaan binnenkort de grond in. 

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Zo bereidt het onderwijs studenten voor op BIM

De vraag naar BIM-specialisten is groot. Het onderwijs speelt hierop in met nieuwe lesmethodes, waarbij een goede afstemming op het bedrijfsleven centraal staat. Hoe pak je dat aan?

Lees verder >
Leemanstoren: logistieke uitdaging voor installateur en groothandel

Een postzegellocatie, tunnelbouw en een beperkt aantal kraanbewegingen: drie factoren die de bouw van de Leemanstoren, een grote studentenflat in Den Haag, tot een echte uitdaging maken. 

Lees verder >
Het juiste moment voor energie-efficiënte aandrijfsystemen

Energiebesparing staat hoog op de agenda. Er wordt breed gekeken naar besparingsmogelijkheden en daaruit blijkt dat het optimaliseren van industriële aandrijfsystemen zeer kansrijk en effectief is. 

Lees verder >
(advertorial)
alt
Slim warmte terugwinnen
Itho Daalderop heeft een complete range aan warmteterugwin-units (WTW). De HRU ECO 200, de HRU ECO 300 en de HRU ECO 350. Voor elke situatie de juiste WTW unit. 
Blog
Is de installatiebranche klaar voor een energieneutraal Nederland?

In 2050 moet Nederland volledig energieneutraal zijn. Cv-installaties worden op grote schaal vervangen door warmtepompen. Een goede ontwikkeling, maar is de installatiebranche hier al klaar voor?

Lees verder >
(advertorial)
alt
Air Excellent van Ubbink
Het Ubbink Air Excellent luchtverdeelsysteem is een innovatief en modulair systeem, dat geschikt is voor alle mechanische ventilatiesystemen met of zonder warmteterugwinning. De eenvoudige koppeling van ronde en halfronde kanalen geeft u optimale ontwerpvrijheid! 
Whitepaper
Duurzame warmte opslaan in zomer en winter

Als je het hele jaar door over duurzame warmte wilt beschikken, moet je ervoor zorgen dat je een voorraadje achter de hand hebt. Hoe doe je dat op de meest efficiënte en duurzame manier?

Lees verder >
Water verwarmen met een zonneboiler

In deze gratis whitepaper een actueel overzicht van de ontwikkelingen en mogelijkheden van zonthermische systemen, toepassingsmogelijkheden, testgegevens, bevestigingsmogelijkheden en mogelijkheden om te combineren, bijvoorbeeld met een warmtepomp.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright