Gawalo
Online versie
Aardgasvrij verwarmen met infraroodpanelen: goed idee, of niet?
Infraroodpanelen staan niet al te goed te boek in Nederland. Het elektriciteitsgebruik is hoog, de gebruikskosten daarom ook en er bestaan twijfels over het comfort dat ze bieden. Is dat terecht? Onderzoek van een Duitse universiteit trekt iets rooskleurigere conclusies. 
Lees verder >
Mag ik het toilet aansluiten op een 90 mm standleiding?
Mag ik het toilet aansluiten op een 90 mm standleiding? Dat is de vijfde vraag uit onze reeks Leidingwerk in de praktijk. In deze reeks belichten we iedere week veelgestelde vragen over waterleidingen en binnenriolering.
Lees verder >
Luchtbehandelingssysteem maakt lift virusvrij
Ingenieursbureau ABT bedacht in de zomer van 2020 een innovatief ventilatie- en luchtbehandelingssysteem voor liften. Vanuit het plafond stroomt constant schone lucht in de lift zodat in de bovenste zone aerosolen niet blijven hangen. Het won hiermee zowel de publieks- als juryprijs van De Vernufteling.
Lees verder >
(advertorial)
alt
De ‘geen-gedoe’ warmtepomp
Itho Daalderop heeft een unieke lucht/water warmtepomp; de HP-M 25 i. Deze hybride warmtepomp werkt met elk merk/type cv-ketel en bestaande radiatoren samen. De HP-M 25 i gebruikt ventilatielucht en buitenlucht als energiebron. Dat is dus makkelijk gas besparen zonder gedoe!
Veelgestelde vragen over waterleidingen en binnenriolering: overzicht
Wat zijn veelgestelde vragen over leidingen en binnenriolering? Daarvoor gingen we ten rade bij Wavin Group en DYKA Group. Dit is het overzicht van de vragen die we de komende tijd zullen belichten.
Lees verder >
Thermische batterij voor warm tapwater vervangt boiler in Groningse Vondelflat
Solide Vastgoed Beheer vervangt in de Groningse Vondelflat 164 grote boilers door de compacte FlexTherm Eco toestellen van Flamco. De upgrade levert een hoger rendement op en bespaart naast ruimte en energie ook montagetijd.
Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
Van lawaaiboer naar efficiënt werkende professional met ventilatietotaalsysteem
In de landen om ons heen is het al gewoongoed; werken met een ventilatietotaalsysteem. Hier zijn we van oudsher gewend om zelf alle componenten bij elkaar te zoeken, maar de trend voor een totaalsysteem lijkt nu ook naar Nederland over te waaien. Een positieve ontwikkeling, want het biedt de installateur die van gemak en zekerheid houdt veel voordelen.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Kansen: het nieuwe Bouwbesluit
Het herziene bouwbesluit is duidelijk: waterzijdig inregelen en thermostatische regeling per vertrek zijn verplicht. Dit is de kans om je klanten eenvoudig comfort, controle en besparing in huis te bieden. Het kan met een zone-regelsysteem. Maar welke kansen heb je nog meer?
Blog
Legionellapreventie in tijden van Coronacrisis: aanbevelingen voor gebouwbeheerders
Door de coronacrisis staan sommige gebouwen nu leeg, of zijn er veel minder gebruikers in de gebouwen dan anders. Dat kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van het drinkwater in leidingen. Vraagt dat om andere beheersmaatregelen om legionella te voorkomen?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Nieuwe eisen afvoer hemelwater
Bij gebouwen met gecombineerde functies worden eisen gesteld aan functionaliteit, brandveiligheid en vandaalbestendigheid van dakafvoeren en leidingsystemen. Daarnaast legt wetgeving de verantwoordelijkheid voor afvoer van hemelwater bij de perceeleigenaar. Hoe ga je hiermee om?
Whitepaper
Marktgids Warmtepompen 2021
Lees verder >
(advertorial)
alt
Online nieuwe klanten scoren
De zoektocht naar een installateur begint vaak op internet. Er is veel informatie beschikbaar, maar ook erg verspreid. Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf gevonden wordt? Trustoo biedt een podium voor lokale bedrijven om direct in contact te komen met de juiste klanten.
Topjobs
(Senior) Calculator Engineer W (HVAC)
Strukton Worksphere
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright