Bekijk deze nieuwsbrief online
woensdag 30 mei 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
AVG en de rol van de accountant: Verwerker, verantwoordelijke of beide? Blijft er onduidelijkheid?
Eén aspect uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) werd voor de accountancy aan de orde gesteld in een artikel op deze website. Ellen Timmer, verbonden als advocaat aan Pellicaan Advocaten & Adviseurs, ging in op de vraag: wie is de verwerkingsverantwoordelijke en wie is de verwerker? Marcel Kurvers (Novak) gaat hier verder op in.
Lees meer
 
 
AVG: nog een keer, niet voor de laatste keer. Wordt vervolgd!
Vrijdag 25 mei was D Day voor AVG/GDPR. In zijn blog over dit onderwerp geeft Fou-Khan Tsang een persoonlijke mening over de nieuwe regels en de implementatie. Genoeg stof voor discussie. En genoeg redenen om vraagtekens te zetten bij de combinatie van nut, noodzaak, invulling en toezicht van en op de AVG-regels.
Lees meer
 
Accountants- en administratiekantoren met cliënten in de agrarische sector opgelet! Advertorial

Goed nieuws: u kunt nu ook uw cliënten in de agrarische sector een online boekhoudpakket aanbieden voor maar 15 Euro per maand!
Visma eAccounting bevat nu namelijk functionaliteit om aantallen, gewichten, leverdatum en oogstjaar in de mutaties vast te leggen. Ook is het nu mogelijk om een overzicht te genereren van opnames en stortingen van vennoten. Aan de verplichting om een vennoot te registreren kan ook worden voldaan. Dit betekent dus dat u al uw agrarische cliënten kunt overzetten naar Visma eAccounting.
Bekijk hier de video

 
‘KPMG-duo schoot tekort bij controle Boer & Croon’
Twee accountants van KPMG stonden maandag voor de tuchtrechter in Zwolle vanwege het gedeeltelijke faillissement van adviesbureau Boer & Croon in 2014. De twee zouden volgens de curator tekort zijn geschoten bij de controle van de jaarrekeningen van 2011 en 2012, meldt het FD.
Lees meer
 
 
AVG: Accountant en belastingadviseur zijn in Duitsland verwerkingsverantwoordelijke | Datenschutzkonferenz
De accountant en belastingadviseur zijn in Duitsland verwerkingsverantwoordelijke. Zo blijkt uit een mededeling van de Duitse AVG-toezichthouders, verenigd in de ‘Datenschutzkonferenz’ (DSK).
Lees meer
 
Uitwisselen van gegevens met banken en overheid? De adviseur van de toekomst doet dat nu al via SBR/XBRL! Advertorial

De accountant is én blijft de belangrijkste partner van de ondernemer bij het verzamelen, opstellen en delen van bedrijfsinformatie. De manier waarop is radicaal aan het veranderen. Er vindt een verschuiving plaats van opsteller naar adviseur, van urenfabriek naar dienstverlener.
Lees verder =>

 
EY: half miljoen euro onterecht gedeclareerd door rechts-populisten
De eurosceptische en rechts-populistische fractie Europa van Naties en Vrijheid (ENF) in het Europees Parlement heeft voor bijna een half miljoen euro onterecht gedeclareerd. Dat blijkt uit een rapport van EY en een brief van het Budgetcomité van de EU onder leiding van Klaus Welle. De PVV maakt onderdeel uit van de fractie, waartoe ook Front National, Vlaams Belang, het […]
Lees meer
 
 
Lakeman: geen benoeming De Swaan wegens rol in renteswap-schandaal
Voorzitter Pieter Lakeman van Stichting Swapschade vindt dat Tom de Swaan vanwege zijn rol in het renteswap-schandaal géén voorzitter van de Raad van Commissarissen van ABN AMRO kan worden. In een brief vraagt hij de leden van de financiële commissie van de Tweede Kamer dinsdag om de voorgenomen benoeming van De Swaan bij de staatsbank te […]
Lees meer
 
Vernieuwde website Fiscount; hèt kennis- en adviescentrum voor de accountancybranche Advertorial

De compleet vernieuwde website van Fiscount is gebouwd volgens de laatste technieken en inzichten en dankzij de feedback van onze leden nog klantgerichter en gebruikersvriendelijker. Download een model of schrijf je direct in voor een cursus. Neem een kijkje en laat ons weten wat jij van onze website vindt?

 
‘Nieuw belastingverdrag Duitsland dupeert Nederlandse gepensioneerden’
Enkele Achterhoekse ouderen stappen naar de rechter vanwege de uitwerking van een nieuw belastingverdrag tussen Nederland en Duitsland, meldt De Gelderlander. Als gevolg van nieuwe afspraken zouden Nederlandse gepensioneerden die in Duitsland hebben gewerkt er financieel flink op achteruit gaan.
Lees meer
 
 
Minen cryptovaluta niet snel als inkomen aan te merken
Staatssecretaris Snel van Financiën gaat op verzoek van de Tweede Kamer in een brief in op de fiscale aspecten van cryptovaluta. Bij het minen en de handel in cryptovaluta door een natuurlijk persoon zal vermoedelijk niet snel sprake zijn van een bron van inkomen, schrijft Snel.
Lees meer
 
 
FIOD onderzoekt bedrijven VolkerWessels wegens mogelijke corruptie 
De FIOD doet onderzoek naar twee dochterbedrijven van bouwonderneming VolkerWessels. Er wordt gekeken of er steekpenningen zijn betaald voor het verkrijgen en uitvoeren van opdrachten op het Caribische eiland Sint Maarten. Dat zegt een woordvoerder van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie.
Lees meer
 
 
Tientallen organisaties komen op voor belastingvoordeel expats 
De regering moet de looptijd van een belastingvoordeel voor expats niet verkorten voor mensen die al gebruikmaken van de regeling. Dat stellen tientallen organisaties en bedrijven, waaronder VNO-NCW, de Vereniging van Samenwerkende Nederlandse Universiteiten en de KNAW, in een pamflet dat dinsdag aan leden van de Tweede Kamer wordt aangeboden.
Lees meer
 
 
Lokale overheden willen oplossing voor problemen Vestia 
Wethouders van 23 gemeenten in de regio’s Haaglanden en Rotterdam en de gedeputeerde van de provincie Zuid-Holland die over wonen gaan, willen dat er snel een oplossing komt voor de problemen van woningbouwcorporatie Vestia. Dat schrijven ze in een open brief aan minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken. De bestuurders willen een deel van de verhuurdersheffing […]
Lees meer
 
 
Boete van 26,8 miljoen voor Oostenrijk om gesjoemel schulddata 
Oostenrijk moet 26,82 miljoen euro boete betalen vanwege het leveren van gemanipuleerde data over de schuld van deelstaat Salzburg.
Lees meer
 
 
Detacheringsrichtlijn aangepast door Europarlement
Het Europees Parlement stemt in met nieuwe regels voor tijdelijke werknemers uit een ander EU-land. Die krijgen het recht op hetzelfde loon bij gelijk werk als de collega’s in het gastland.
Lees meer
 
Optimaal online: gebruikers en rollen in Twinfield Contentpartner
Zoveel klanten, zoveel smaken. Elke ondernemer en accountant heeft zijn eigen wensen als het gaat om wie wat doet in een administratie. Twinfield biedt je keuzemogelijkheden voor alle denkbare type klanten. Van klanten die (bijna) niets in de boekhouding willen doen tot klanten die graag alles zelf doen. Er is echter één ding dat je […]
 
Masterclass Ondernemen en Financieren Opleiding
Het financieringslandschap is veranderd. Mkb-ondernemers worden geconfronteerd met een terugtrekkende beweging van banken als het om financieren gaat. Zij kloppen steeds vaker aan bij nieuwe financiers. Het continu monitoren van de ondernemer speelt daarbij een belangrijke rol. Al die veranderingen vragen om een intensivering van de begeleiding van de ondernemer. Partijen in de financieringsketen zien […]
 
Branche en Advies kring 2018 Opleiding
Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op twee locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen. Tijdens […]
 
Assistent Accountant – Groningen Vacature
Wij zijn op zoek naar een startend assistent accountant. Hij of zij helpt onze klanten succesvol te zijn door het voeren van excellente administraties, het samenstellen van jaarrekeningen en het verzorgen van aangiften. Richting onze bedrijfsadviseurs heb je een signalerende rol met betrekking tot trends, ontwikkelingen en adviespunten die je in de administraties van je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn