Spil på alle dine strenge

Abonnementssalget for 22/23 er nu åbent!

Det bliver en forrygende uge! Abonnementssalget er skudt i gang og torsdag uropfører vi vores huskomponist Allan Gravgaard Madsens Concerto Grosso for kvartet og orkester - i følgeskab med Verdis Ouverture til Skæbnens magt samt Beethovens 5. symfoni, "Skæbnesymfonien".

Opførelsen af Gravgaard Madsens nyeste værk er bogstavligt talt en drøm, der går i opfyldelse, som Allan beskriver det på Facebook:

"I 2013 havde jeg en drøm. Jeg stod inde i Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus, og kiggede op på scenen. På scenen sad JACK Quartet sammen med Aarhus Symfoniorkester og øvede på en musik, som det gik op for mig, at jeg havde skrevet.

Desværre forvitrede musikken væk, da jeg vågnede. Det eneste, som jeg kunne huske, var en D-dur-akkord, fordi jeg nåede helt kort at se i partituret i drømmen.

I denne uge bliver drømmen til virkelighed, når JACK Quartet og Aarhus Symfoniorkester med den fantastiske Ryan Bancroft på podiet uropfører den 'Concerto Grosso', som jeg har skrevet til kvartetten og Aarhus Symfoniorkester. Der er selvfølgelig en D-dur-akkord med....".


Det lyder profetisk, ikke sandt? Og musikken til prøverne er i hvert fald af en karat, man ikke må snyde sig selv for oplevelsen af.

Hvis du kommer til optakten torsdag aften kl. 18.30 kan du i øvrigt høre Allan Gravgaard Madsen selv berette om koncerten!

Verdi, Gravgaard Madsen & Beethoven

Skæbneklange

Fortidens musikalske højdepunkter – og fremtidens: En elsket klassiker mødes med et splinternyt værk af Aarhus Symfoniorkesters huskomponist Allan Gravgaard Madsen.

Dirigent
Ryan Bancroft

Solister
JACK Quartet

Værker
G. Verdi: Ouverture til Skæbnens magt
A. Gravgaard Madsen: Concerto Grosso (uropførelse)
L. v. Beethoven: Symfoni nr. 5, ”Skæbnesymfonien”

Tor. 19. maj kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
165-355 kr. 


Koncertoptakt: Forud for koncerten er der koncertoptakt kl. 18.30-19.00 ved komponist Allan Gravgaard Madsen og Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Køb billet til koncerten
Download koncertprogrammet

BAGGRUNDSHISTORIE

Verdis skæbnetunge begyndelse

Nogle gange bliver værkers begyndelser nærmest til et emblem eller bliver synonyme med hele værket. Dette gælder for Verdis ouverture til Skæbnens magt.

Leif V.S. Balthzersen dykker ned i Verdis værk på vores hjemmeside.

Læs artiklen

Køb abonnement til 22/23

Abonnementssalget til sæson 2022-23 er netop åbnet!

Køb nemt og sikkert fra vores hjemmeside, hvor det fra i år også er muligt at bestille forskellige antal pladser til de enkelte koncerter i abonnementet, når man bestiller online.

Køb abonnement

KOMMENDE KONCERTER

Fyraftenskoncert

Skæbnesymfonien

Beethovens 5. er en symfoni, man ikke kommer udenom. Den klassiske musiks mest berømte begyndelse er også indgangen til en uforglemmelig rejse gennem de største følelser.

Dirigent
Ryan Bancroft

Værk
L. v. Beethoven: Symfoni nr. 5, ”Skæbnesymfonien"

Fre. 20. maj kl. 17.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
105-175 kr. 

Køb billet til fyraftenskoncerten

Stjernekoncert

Joseph Calleja

Abonnementssalget er i fuld sving - men de koncerter, som ikke indgår i abonnementsrækken, er faktisk også åbne fra i dag.

Den største af dem er uden tvivl vores stjernekoncert med verdenstenoren Joseph Calleja om et års tid. Det er eneste koncert i Danmark, så her bliver der rift om billetterne!

Vær med når en af tidens allerstørste operastjerner indtager Symfonisk Sal sammen med os, og forkæler alle med et udpluk af hits fra sit omfattende repertoire.

Lør. 13. maj 2023 kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
680-880 kr. 

Køb billet til Joseph Calleja
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2022 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.