Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 6 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Abrupt teruggegeven controleopdracht leidt niet tot maatregel
Twee AA’s hebben hun controleopdracht vrij plotseling teruggegeven. Hierdoor kwam de ondernemer in dringende tijdnood om nog een wettelijke controle door een andere accountant te laten uitvoeren. 
Lees meer
 
 
Unit4 neemt branchegenoot Assistance Software over
Unit4 heeft zijn Nederlandse branchegenoot Assistance Software overgenomen. De leverancier van PSA-oplossingen gaat binnen Unit4 verder onder de naam Unit4 PSA Suite.
Lees meer
 
Whitepaper Hoe organiseer ik een klantevent? Advertorial

De winst van een geslaagd klantevent? Steviger klantenbinding, grotere klantenloyaliteit en wellicht nieuwe ambassadeurs voor je kantoor. Dat vraagt dus om een professionele aanpak. Van het uitnodigen van de juiste doelgroep tot de follow-up na het event. In deze checklist helpen we je op weg!

Download gratis >

 
Internetconsultatie besluit aanwijzing OOB-organisaties
Het ministerie van financiën is een internetconsultatie gestart voor het besluit aanwijzing organisaties van openbaar belang in de zin van de Wet toezicht accountantsorganisaties (Wta).
Lees meer
 
 
Blog Fou-Khan Tsang: Culture
Ik schrijf deze column op de dag dat mijn organisatie zijn 75ste verjaardag viert. Snelle rekenaars weten dan dat we zijn opgericht in de Tweede Wereldoorlog. De boerenstandsorganisatie moest opgaan in een nieuwe, door de bezetter opgerichte organisatie. Besloten is toen om – onder de dekmantel van een agrarisch boekhoudbureau – de werkzaamheden voort te […]
Lees meer
 
‘Ik ben een jongen van de praktijk’ Advertorial

‘Ik ben een jongen van de praktijk. Mijn oom heeft een snoepjesfabriek en ik vond het altijd al razend interessant om te zien hoe daar elke euro verdiend wordt. Toen ik op het vwo zat, was voor die praktische insteek alleen niet veel ruimte. Daarom koos ik voor werken en leren: één dag per week studeren, en vier dagen werken bij een bedrijf. Dat leek me perfect.’

Lees de blog =>

 
Definitieve versies NT11 OCW en Belastingdienst, KvK, RJ en IASB gepubliceerd
De definitieve versies van de Nederlandse Taxonomie 2017 van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en die van de Belastingdienst, KvK, RJ en IASB zijn toegevoegd aan de NT11_20170320.
Lees meer
 
 
NHG-baas: ‘Woning tot 100% blijven financieren’
Als de politiek besluit om de maximale hypotheek te verlagen, moet er een uitzondering komen voor huizenkopers met Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Dat zegt directeur Arjen Gielen van het Waarborgfonds Eigen Woningen in het FD.
Lees meer
 
 
Mogelijk verkeerde aanslag bij buitenlands belastingplichtigen
De Belastingdienst heeft mogelijk een verkeerde aanslag opgelegd aan buitenlands belastingplichtigen die online hun aangifte hebben gedaan.
Lees meer
 
 
Verblijfskosten eigen rijders 2017: €35,50
Eigen rijders die internationale ritten maken, mogen per gereden dag een vast bedrag van hun winst aftrekken als verblijfskosten. Voor 2017 is dit bedrag € 35,50.
Lees meer
 
 
Aantal ZZP’ers met leaseauto flink toegenomen
In het afgelopen jaar is het aantal ZZP’ers dat over een leaseauto beschikt flink toegenomen, namelijk met 65,8 procent. Dat blijkt uit onderzoek van ZZP Barometer.
Lees meer
 
Liquideren van een BV als service Contentpartner
Het is maart. De deadline van de aangifte nadert. Het is bij het gemiddelde accountantskantoor de drukste tijd van het jaar. Tijd voor een positieve marketingactie en klantenbinding schiet er meestal een beetje bij in rond deze tijd. Toch is het soms verrassend eenvoudig om punten te scoren bij klanten. Hieronder een eenvoudig voorbeeld….
 
Toekomst Bank- en kredietwezen Opleiding
Accountantskantoren ontwikkelen zich steeds meer tot een adviesgerichte organisatie, klanten willen immers gedetailleerd advies. Om een nog betere sparringpartner te zijn voor uw klanten, organiseert SRA op drie locaties de SRA-Branche en Advies kring. Deze kring is bestemd voor de meer generalistische bedrijfsadviseur; voor specialisten heeft SRA zogenaamde branche expertgroepen in het leven geroepen. Beide […]
 
Gevorderd assistent-accountant met IT-kennis (Haarlem) Vacature
Heb je een afgeronde HBO-opleiding en enige jaren ervaring in de MKB-praktijk en zoek je een werkomgeving waar je jouw inbreng kwijt kunt? Wat kenmerkt Cramer? CRAMER Accountants is een succesvol kantoor met 10-12 medewerkers in centrum van Haarlem. Hoog in ons vaandel staan dienstbaarheid aan de klant en aan elkaar. Bij ons zijn de […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn