Academie nieuwsbrief maart ONLINE VERSIE
De Meerpaal
De Meerpaal

Beste cursist,

Er staat van alles te gebeuren in maart! In deze nieuwsbrief praten we je bij. Een jamsessie, Meezingcafé en heel wat Meerpaal Live avonden waarin onze cursisten het stralend middelpunt zijn. Zo is De Meerpaal een podium voor iedereen!

In deze nieuwsbrief:
- Meerpaal Live
- Meezingcafé: 13 maart
- Jamsessie met The Innocent Bystanders: 19 maart
- #ONOFFLINE: 21 maart
- Graffiti kunstproject door de Drontense jeugd
- Flevolands Jeugdevenement
- Koningsdag
- Save the date: Open Dag 16 mei

Meerpaal Live in maart

Optreden in de spotlights in onze theaterzaal. Een muisstil publiek en met een flink applaus. Daar doe je het toch voor? In maart staan er veel muziekleerlingen op het podium tijdens Meerpaal Live. Houd je vast:
6 maart: viool en dwarsfluit.
18 maart: Lenteconcert
19 maart: drums en gitaar
25 maart: dwarsfluit en cello

Meerpaal Live vindt altijd plaats in de Kleine zaal. Elke Meerpaal live avond begint om 19.00 uur. Een kaartje (inclusief consumptie achteraf) kost € 2,- en is verkrijgbaar op het Serviceplein.

Lenteconcert
Op 18 maart is het tijd voor zo ongeveer onze leukste Meerpaal Live avond: Het lenteconcert! Het lenteconcert is er speciaal voor leerlingen die nog niet zo lang les hebben. We vinden het belangrijk dat onze cursisten al vroeg podiumervaring opdoen want zo wordt optreden de normaalste zaak van de wereld. Bereid je voor op een afwisselende avond met viool, fluit en piano maar ook drummers. Kom ze aanmoedigen op 18 maart in de Kleine Zaal vanaf 19.00 uur.

> lees meer

Meezingcafé in De Meerpaal

Op vrijdag 13 maart klinkt er weer muziek op het Serviceplein in De Meerpaal tijdens het maandelijkse Meezingcafé. Mensen ontmoeten en gezellig samen zingen. Dat is het idee van het Meezingcafé.

Gastvrouw en zangeres Angelique Vlieger zet elke maand een afwisselend Nederlandstalig repertoire klaar. Het Meezingcafé vindt plaats op elke tweede vrijdag van de maand vanaf 10.30 uur op het Serviceplein in De Meerpaal en is gratis toegankelijk. Na afloop kun je nog even blijven hangen voor een kopje koffie of thee.

Jamsessie met The Innocent Bystanders

Op donderdag 19 maart verzorgt de band Innocent Bystanders de opening van de jamsessie in De Meerpaal. Innocent Bystanders is een coverband uit Dronten met een verrassend maar herkenbaar repertoire. Op de setlijst van de band staan nummers van U2, Status Quo en The Roling Stones. De band speelde eerder op Festival Suydersee, De Meerpaaldagen en Koningsdag.

Gastvrouw van de jamsessie is zoals altijd zangeres Angelique Vlieger. Ze wordt deze avond vergezeld door drummer Jeroen Koornstra. Na de opening volgt er een jamsessie voor muzikanten van alle leeftijden en niveaus. De jamsessies in De Meerpaal vinden plaats op steeds de derde donderdag van de maand vanaf 20.15 uur.

#ONOFFLINE

#On, off, on, #off… online
Heb ik iets gemist?!

De digitale wereld, we maken er allemaal onderdeel van uit. We zappen, swipen en scrollen er op los, alsof ons leven er van afhangt…
Niet dan?!

In een hedendaagse danstheatervoorstelling #ONOFFLINE uitgevoerd door de dansleerlingen van Dans Lab Meerpaal met live muzikale begeleiding. Zij nemen het publiek mee in hun digitale belevingswereld, een wereld waar een dunne #line bestaat tussen vriendschap, identiteit en werkelijkheid.

Getalenteerde leerling van 13 tot en met 21 jaar van de dansschool de Meerpaal hebben in samenwerking met Amarinske Brands (docent Dans Lab) het concept en de choreografieën gecreëerd. Dat alles heeft geleid tot een dynamische en persoonlijke voorstelling.

Dansleerlingen: Carlijn Kok, Emma van 't Hof, Hasse Taekema, Heleen van der Klaauw, Kirsten de Boer, Liselotte Janssens, Marente van Wijk, Mila Stam, Elsbeth de Boer

Muziek begeleiding door: Emmy Petri, Denise Gyulas
Voorstelling: Zaterdag 21 maart
Tijd: 20:00 uur, Succes optie 17:00 uur
Prijs: 8,50 (excl. consumptie)

Graffiti kunstproject door de Drontense jeugd

Nieuwe eyecatcher op het elektriciteitshuisje in het Torenbosje.

In samenwerking met de Stichting Projecten Rondom Het Torenbosje en het Geert Popkema Jeugdfonds wordt er binnenkort een wedstrijd uitgeschreven voor jongeren van 12-18 jaar uit de gemeente Dronten.

Wat moet je doen?
In het Torenbosje (op de hoek van de Elburgerweg / Oudebosweg) staat een heel saai, kleurloos elektriciteitshuisje, waar de jongeren een ontwerp voor mogen bedenken. Er worden uit de inzendingen uiteindelijk vier verschillende ontwerpen (tekeningen) gekozen. De opdracht is om de geschiedenis te verbeelden die in en rondom het Torenbosje heeft plaatsgevonden.

De ontwerpen zullen beoordeeld worden door een vakkundige jury en daarna uitvergroot worden. Onder deskundige leiding van een graffiti kunstenaar spuiten de winnaars zelf hun ontwerp op het elektriciteitshuisje.

Ben je geïntresseerd? Houd dan de social media van De Meerpaal in de gaten voor meer informatie.

Flevolands Jeugdevenement

Ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum organiseert Harmonieorkest Lelystad op zaterdag 13 juni 2020 een groot muziekfestival voor jeugdige muzikanten op een blaasinstrument, contrabas of slagwerk uit de polder. Deze dag is geschikt voor jongeren uit Flevoland in de leeftijd van 12 tot 18 jaar, met een speelniveau van diploma A. Het evenement vindt plaats in kunstencentrum de Kubus in Lelystad vanaf 13.30 uur.

Wat is er te doen?
Er wordt kennisgemaakt, in groepen gerepeteerd o.l.v. bekende docenten, er is een verrassende pauze activiteit en dan wordt er met het hele orkest gerepeteerd, hierna is er een gezamenlijke maaltijd.

´s Avonds om 19.30 worden de stukken gepresenteerd tijdens het concert, waarbij je iedereen mag uitnodigen, de toegangsprijs voor het concert is 1 consumptiebon.

Deelname aan deze dag, incl. de maaltijd, kost € 10, je kan je aanmelden via de website www.harmonieorkestlelystad.nl.
Wil je meer informatie, stuur dan een mail naar muziekfestival@harmonieorkestlelystad

> lees meer

Koningsdag

Of het nu regent of niet tijdens Koningsdag, in De Meerpaal sta je droog! We zetten het podium dit jaar op ons binnenplein en gooien de roldeuren open zodat iedereen kan meegenieten van optredens van o.a. de Meerpaal Jazz & Funk Band en The Innocent Bystanders, leerlingen van onze dansafdelingen maar ook van onze vrienden van Joy4All komen optreden.

De optredens vinden plaats tussen 14.00 en 19.00 uur. Zo kun je ’s ochtends over de kleedjesmarkt en ’s middags bij ons komen borrelen. Houd Facebook en de Flevopost in de gaten voor meer informatie.

Save the date: Open Dag!

Kom je op ons feestje? De jaarlijkse Open Dag van De Meerpaal Academie heeft dit jaar het thema: feest! Tijdens deze dag presenteren we het nieuwe cursusaanbod voor seizoen 2020-2021. De Open Dag is de uitgelezen mogelijkheid om kennis te maken met onze docenten. Dans, muziek, beeldend en theater. Alle disciplines zijn vertegenwoordigd tijdens deze gezellige dag vol workshops, optredens en open lessen. Save the date: zaterdag 16 mei 11.00 – 15.00 uur.

Vrijwilligers gezocht!

Op zaterdag 27 juni 2020 dansen de leerlingen van de dansafdeling van De Meerpaal Academie de voorstelling “Zo Vrij als een Vogel” in de Grote Zaal van De Meerpaal.

Vind je het leuk om mee te helpen aan deze voorstelling? Kan jij bijvoorbeeld heel goed kostuums naaien, decor bouwen, schilderen, schminken, goed opruimen of ben je handig met haren en het maken van knotten? Geef je dan op bij Hanneke Potthoff via h.potthoff@meerpaal.nl

> lees meer
Warm aanbevolen
vr 20 mrt Familie
  Brugklas de Musical (9+)
 
  19:30 uur | Grote Zaal | v.a. € 22,50
di 24 mrt Klassiek
  De Johannes Passie van J.S. Bach
 
  20:15 uur | Grote Zaal | v.a. € 22,50

Gezocht: Allround Horecamedewerkers

Droom jij van een baan in de spotlights? Heb jij passie voor horeca, steek jij graag jouw handen uit de mouwen en houd jij van afwisseling? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Allround Horecamedewerker word je breed ingezet. Je bedient onze gasten in het Grand Café, serveert dranken en hapjes, draait bardiensten bij evenementen en wordt ingezet bij andere voorkomende horecawerkzaamheden.

> lees meer
De Meerpaal
De Rede 80, Dronten
0321 388 777 info@meerpaal.nl

Eagerly Newsletters logo
verzonden met:  Eagerly Newsletters ©