Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 4 januari 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Gebraden haan uithangen op kosten kwakkelend teakfonds leidt tot aansprakelijkheid
Naar Justin Timberlake, de Toppers en feesten in een Ajax-skybox. En een maandelijke vergoeding incasseren van €45.000 van een kwakkelende en inmiddels failliete bedrijvengroep, die duurzame teakbeleggingsproducten verkocht. De ‘bedrijvendokter’ die op hun kosten de gebraden haan uithing, krijgt alsnog de rekening gepresenteerd op last van Hof Amsterdam.  
Lees meer
 
 
Nieuwe transparantieregels financiële markten ingegaan
Vanaf woensdag moeten marktpartijen en toezichthouders voldoen aan de verplichtingen van MiFID II en MiFIR. Speerpunten van het toezicht van de AFM op deze nieuwe Europese regelgeving zijn beleggersbescherming, kostentransparantie en productontwikkeling.
Lees meer
 
Open dag Markus Verbeek Praehep Advertorial

Op zaterdag 13 januari is het weer zover. De open dag van Markus Verbeek Praehep in Utrecht. Overweeg jij een studie binnen de accountancy, fiscale advisering, payroll, bedrijfsadministratie, controlling of bedrijfseconomie? Kom dan kennismaken. Middels een persoonlijk opleidingsgesprek kunnen wij je helpen bij het maken van een keuze en laten wij je zien wat je te wachten staat. Wij regelen de lunch.

Aanmelden of meer info? Klik hier=>

 
Personalia? Meld ze bij AV!
Nieuwe collega of zelf een nieuwe baan of functie? Houd dat niet voor uzelf, maar meld dat als kantoor of instelling bij AV!
Lees meer
 
 
Vriendje natrekken komt FIOD-ambtenaar te staan op ontslag
Een FIOD-ambtenaar die de belastingdienstsystemen raadpleegde om haar date en diens ouders na te trekken, heeft strafontslag gekregen. De Rechtbank Oost-Brabant zegt in haar uitspraak dat het ontslag terecht is; de opsporingsambtenaar heeft haar plicht verzuimd en haar geheimhoudingsplicht geschonden.
Lees meer
 
BTW eindejaarscorrecties en vooruitblik 2018 Advertorial

Uiterlijk eind januari dient u de slotaangifte van 2017 in te dienen. Bent u op de hoogte van de do’s en don’ts van de eindejaarscorrecties en aandachtspunten voor de BTW? Ed van den Elsen geeft u op 18 januari een complete update, zodat u niets vergeet bij de slotaangifte en met een gerust hart 2018 in kunt gaan. Na deze cursus heeft u nog bijna twee weken om de correcties op te voeren.

 
PERSONALIA: drie nieuwe partners bij Baker Tilly Berk
Bij Baker Tilly Berk (BTB) zijn drie nieuwe partners benoemd: David Zijlmans (Advisory Public Sector), Aloys Vonk (vestiging Nijmegen) en Maurice van Slooten (vestiging Velsen).
Lees meer
 
 
AON: slechts enkele pensioenfondsen met dekkingstekort
De gemiddelde dekkingsgraad van de Nederlandse pensioenfondsen is in 2017 gestegen van 102 naar 108 procent. Dat blijkt uit cijfers van verzekeraar Aon.
Lees meer
 
 
Accon AVM moet aanpoten bij Value8
Het wordt aanpoten voor Accon AVM, dat als nieuwe accountant de jaarrekening van het beursgenoteerde investeringsfonds Value8 controleert. Het kantoor is kort geleden benoemd door het investeringsvehikel van voormalig beleggersvoorman Peter Paul de Vries, en heeft geen ervaring met beursgenoteerde ondernemingen.
Lees meer
 
 
Rabobank-dochter met de billen bloot voor witwassen drugsgeld
Rabobank National Association (RNA), een in Californië gevestigde dochteronderneming van Rabobank, heeft een voorziening genomen van ongeveer 310 miljoen euro. Het bedrijf loopt daarmee vooruit op een schikking in een onderzoek naar zijn rol bij aan drugshandel gerelateerde witwaspraktijken.
Lees meer
 
 
Sjoemelen in een jaarverslag: uw woordkeus verraadt u
Bedrijven die sjoemelen met hun boekhouding moeten beter op hun tellen passen. Want lerende algoritmen kunnen op basis van de tekst van een jaarverslag voorspellen of er gesjoemeld is. Dat zegt KPMG-consultant forensische technologie Marcia Fissette, die aan de Universiteit Twente promoveerde op een onderzoek naar het ontdekken van fraude via ‘text mining’.
Lees meer
 
 
€16 miljard van Google vloeit via Nederlandse belastinghalte
Google heeft in 2016 bijna €16 miljard aan royalty’s via Nederland naar belastingparadijs Bermuda laten vloeien,  €1 miljard meer dan een jaar eerder.
Lees meer
 
De 3 E´s: Expertise, empathie en eerlijkheid Contentpartner
Dat is waar het bij een goed kantoor en goede dienstverlening om moet gaan. Peter Meulepas is de man achter Meulepas & Partners uit het Brabantse Mill. Een kantoor met in totaal 10 medewerkers en aangesloten bij de NOAB. Regionale oriëntatie en een van de kantoren die de top 15 van de Exact Cloud Award […]
 
Blockchains Opleiding
Een revolutie in internal control? Het uitgangspunt van deze cursus is dat de gebruiker van informatie- en communicatietechnologie af en toe onder de motorkap van bepaalde technologieën moet kijken om de kansen en bedreigingen ervan te kunnen beoordelen. In deze cursus gaan we nader in op de mogelijkheden en onmogelijkheden van blockchain technologie en de […]
 
Privacy-structuren en het UBO-register Opleiding
Vermogende ondernemers hebben steeds meer behoefte aan privacy. En de komst van het UBO-register versterkt het gevoel van onrust alleen maar. Bent u als adviseur op de hoogte van de praktische aspecten die spelen bij privacy-structuren? Weet u welke informatie in het UBO-register komt? Jeroen Knol bespreekt in 1 middag de ins en outs met […]
 
(Junior) Assistent-Accountant AA Vacature
Als (junior) Assistent-Accountant AA werk je direct voor onze cliënten aan administraties, jaarrekeningen en fiscale werkzaamheden. Daarnaast monitor je tussentijdse cijfers van ondernemers en word je hierbij begeleid door ervaren assistent accountants. Team Je werkt in het ambitieuze en groeiende AA-team op de vestiging Nijmegen, dat bestaat uit 17 personen. Naast accountancy- en advieswerkzaamheden werkt […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn