Bekijk deze nieuwsbrief online
   
 
vrijdag 22 december 2017
 
 
 
Acht must-reads uit ons magazine voor onder de kerstboom
Wat voor jaar heeft u gehad? AV heeft een actief en positief jaar beleefd. Wij zijn in januari 2017 gestart met Fiscaal Vanmorgen en kijken terug op een zeer succesvol initiatief met 47 trainingen! Er zijn vier prachtige tijdschriften verschenen waar o.a. de hoofdredacteur Frans Heitling en eindredacteur Annemarie Oord hard aan hebben gewerkt. Diepgaande achtergrondartikelen die de ontwikkelingen in de accountancybranche onderzoeken.  De AV-dag op de vierde dinsdag van september kende een groei van 63% meer deelnemers dan 2016 en kwam daarmee op 530 inschrijvingen! Ons aantal bezoekers op de site nam afgelopen maanden ook ongekend toe met 67% meer bezoek in de maanden september, oktober en november. We hebben de grens van 60.000 bezoekers gepasseerd! Wij zijn trots en zeer blij met deze resultaten en daarom geven wij u graag een aantal artikelen uit ons magazine cadeau. Het zijn acht zorgvuldig geselecteerde artikelen uit 2017 waarvan wij denken dat u die absoluut gelezen moet hebben. Wilt u na het lezen van de artikelen een abonnement? Onderaan elk artikel staat een link waarmee u een abonnement kunt nemen op het magazine met 50% korting in het eerste jaar of klik hier. U betaalt dus slechts € 24,75 ex btw inclusief verzendkosten!
 
 
 
AV1
AV1 Stapelfinanciering is als een goede hamburger
We gebruiken bij AV regelmatig de hachtags #Pakjekans en #Hoe dan precies. Stapelfinanciering is als een goede hamburger valt in de categorie #Pak je kans. Advisering kredietverlening is kansrijk voor ambitieuze accountants! Andere onderwerpen waren:
Kantoren zoeken opvolgers, Subsidie is geen gratis geld, Bestuursverslag stelt nieuwe eisen aan controle (verklaringen), Wat is fiscaal een woning? Box 3, Personenvernnootschappen, NVKS, BTW en SBR, wet DBA. En columns van Fou-Khan Tsang, Michiel Werkman, Tjako Streefland, Joris Joppe, Peter Diekman en Annemieke Stokvis. Ga naar Stapelfinanciering als een goede hamburger.
Neem een abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
Geld
AV1 Subsidie is geen gratis geld!
Innovatieve projecten op een Europese schaal leveren doorgaans de hoogste subsidiebedragen op. Maar let op, het is geen gratis geld! De belangrijkste subsidiethema’s zijn innovatie, duurzaamheid en sociaal beleid. Welke zeven vragen zijn essentieel om de zoektocht naar de meest relevante subsidies te vereenvoudigen? U leest het in Subsidie is geen gratis geld!
Neem een abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
AV
AV2 Het rangeerterrein van de accountant en de ondernemer
De informatiestroom tussen accountant en de ondernemer is net een rangeerterrein. Er lopen verschillende lijnen naar beide kanten. Stuurinformatie, bedrijfsvoering verbeteren en prognose. De accountant is zo veel meer dan alleen de uitvragende partij. Het voedt de ondernemer met kennis. De kans ligt bij de cross-overs: de veranderaars zoals Alexander Leppink ze noemt. In AV2 o.a. onderwerpen als Blockchain een blijvertje, De toekomst van de MKB-accountant, Het huwelijksvermogensrecht (trouwen voor of na 2018), innovatie in de praktijk, het vinden van goede mensen, De jaarrekening en kapitaalbescherming. Ga naar Het rangeerterrein.
Neem een abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
Bernard Schols
AV2 Het nieuwe huwelijksvermogensrechtelijke ABC
Dit artikel van een van onze fiscale docenten Bernard Schols is een verhaal dat thuis hoort bij #hoedanprecies. Het huwelijksvermogensrecht uitgelegd aan de hand van Arie en Ariadne. Wat gaat er veranderen, de 10 verschillen! En uiteraard geldt in het huwelijksvermogensrecht net als in het erfrecht wel het adagium: het is maar van welke kant je het bekijkt; van Arie of van Ariadne. Klik hier voor het artikel het nieuwe huwelijksvermogensrechtelijke ABC.
Neem een abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
AV
AV3 Top 30 Accountantskantoren: de groei zet door, maar niet bij iedereen!
Een overzicht van de (opmerkelijke) stijgers en dalers. Maar ook de uitdaging voor kantoren om goed personeel te vinden en de invulling van ICT. Een tipje van de sluier? Crowe Horwath Foederer is met 66,9% groei de grootste stijger sinds 2009. Van 24,8 miljoen naar 41 miljoen. Verder o.a. artikelen over Certificering van (familie)vermogen is maatwerk, interview Diekman: haal die gedragskundige er maar bij, niet aftrekken van kosten in de inkomstenbelasting = belastingontduiking, uniform herstelkader rentederivaten MKB, het oude versus het nieuwe netwerk van de accountant, fiscale valkuilen voor MKB-accountants. Ga naar Top 30 accountantskantoren.
Neem abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
AV3
AV3 Accountant, zo stuurt je brein je gedrag!
Oké Mischa Coster was een spreker op de AV-dag en die is al geweest, maar het artikel over zijn plenaire sessie is zeker de moeite waard om te lezen. Is die accountant wel zo rationeel als velen (en misschien hijzelf) wel denken? Wat is het anchoring effect? Onbewust worden we door vele zaken onbewust beïnvloed. Determineer uw denkfouten. Klik hier voor het artikel Accountant, zo stuurt je brein je gedrag.
Neem abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
AV4
AV4 Match jij met je kantoor?
Kantoorcultuur: je ziet het of je ziet het niet. Bij welk kantoor je werkt of gaat werken, heeft veel te maken met de driehoek cultuur, ambitie en beloning. Hoe goed past jouw profiel in de driehoek van je huidige kantoor? Welke drie ambitiestromen heb je? Welke ambitiekolom past het beste bij jou? Andere onderwerpen in AV4 met als thema arbeidsmarkt en cultuur waren oa.a.: Ik vertrek!, Van werkgevergedreven naar kandidaatgestuurd. Je leest het in: match jij met je kantoor? Het pensioenverdriet van de DGA, De deelnemingsvrijstelling, PSD2 voor accountants, Accountantgsoftware als compagnon voor de accountant en de tax advisor en Zijn jaarverslagen toe aan een nieuwe (integrated) flow? Ga naar Match jij met je kantoor?
Neem een abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
Kirsten van der Zwan
AV4: AVG: privacyregelgeving wat moet u gaan regelen en hoe?
25 mei is er een verandering van de wetgeving van toepassing in de vorm van een nieuwe Europese verordening. Wat gaat er veranderen en hoe kan dit het beste binnen de organisaties worden aangepakt? De AVG draait om een paar kernbegrippen Accountability, transparantie, beveiliging en rechten van betrokkenen. Bij elk kernbegrip vindt u een kort stappenplan uitgewerkt. Ga naar AVG: wat moet u gaan regelen en hoe?
Neem abonnement met in het eerste jaar 50% korting.
 
 
 
 
Deze mailing is mogelijk gemaakt door