Bekijk deze nieuwsbrief online
dinsdag 11 april 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
ING: accountants bij snelst groeiende bedrijfstakken
De accountancybranche heeft de wind mee: de vraag naar accountants groeit sterk en ook op het gebied van omzetstijging hoort de sector bij de snelst groeiende van het land. Dat blijkt uit cijfers van het Economisch Bureau van ING.
Lees meer
 
 
IMF: hef meer BTW en minder inkomstenbelasting
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) denkt dat de welvaart in ons land een stuk hoger kan door meer BTW en minder belastingen op inkomen te gaan heffen. Dat meldt het FD op basis van een recente studie van het fonds. Zo’n verschuiving kan tienduizenden extra banen opleveren en het bbp blijvend verhogen.
Lees meer
 
Wie is de beste in Accountancyland? Advertorial

Dat ontdekken we via de Exact Cloud Award. Werk jij bij een vooruitstrevend kantoor? Nomineer jezelf dan nu!

Meedoen maakt jou al een winnaar. Je krijgt inzicht in je processen waardoor je handvatten voor verbetering ontdekt. De winnaar ontvangt publiciteit waar je niet tegenop kunt adverteren. Bovendien mag je met z’n vieren onder begeleiding een vliegtuig besturen.

Meld je gratis aan =>

 
Vallei neemt Westeneng over
Opnieuw een overname in de MKB-accountancy: Vallei Accountants (Woudenberg) heeft Westeneng Accountants + Adviseurs uit Barneveld overgenomen.
Lees meer
 
 
Waarschuwing voor declareren bij verkeerde BV
Een accountant die een BV factuur stuurde voor werkzaamheden voor een andere – daaraan gelieerde – vennootschap, heeft een waarschuwing gekregen van de Accountantskamer. De maatregel is mede opgelegd omdat hij te veel kosten rekende bij het overdragen van werkzaamheden aan het opvolgende kantoor.
Lees meer
 
Meld u aan voor de predicatenuitreiking! Advertorial

Als uw klanten behoefte hebben aan een nieuw krediet, of als bestaande kredieten worden beheerd, vragen de banken om de balans en de winst- en verliesrekening. Levert u deze financiële gegevens van uw klanten al aan via SBR Banken? U kunt de eerste zijn die een platina predicaat in ontvangst neemt tijdens de uitreiking op de Accountancy Expo op 20 juni! Meld u nu alvast aan voor de predicatenuitreiking.

 
‘Beleidsregels vaak misbruikt voor extra verplichtingen’
Beleidsregeldruk: we zien hem niet, maar hij is er wel. Die boodschap geeft Actal, het adviescollege voor de regeldruk, mee aan ministers Kamp (Economische Zaken) en Blok (Veiligheid en Justitie) in een advies over hoe de regeldruk verminderd kan worden. Beleidsregels blijken in de praktijk vaak misbruikt te worden voor het opleggen van extra verplichtingen […]
Lees meer
 
 
SBR vereenvoudigt aanlevering kredietrapportage
SBR Banken heeft de aanlevering van kredietrapportages vergemakkelijkt. Er worden alleen nog rapportages op basis van de juridische structuur uitgevraagd en niet meer op basis van het kredietcomplex.
Lees meer
 
 
Accountant meest gewild op financiële arbeidsmarkt
De vraag naar financiële professionals is groot op de arbeidsmarkt. In het eerste kwartaal van dit jaar is de vraag met 33% gegroeid vergeleken met een jaar eerder. De vraag naar RA’s en assistant-accountants zit het meest in de lift: voor beide functies is het aantal vacatures met 59% gestegen ten opzichte van het eerste […]
Lees meer
 
 
Douane licht aanvullende zekerheid bij invoer toe
De Belastingdienst heeft een memo gepubliceerd waarin de douane het beleid uitlegt over het stellen van aanvullende zekerheid bij invoer. “Het blijkt dat daarover soms onduidelijkheid is bij het bedrijfsleven.” Als bijlage bij de memo zit een formulier dat ondernemers krijgen als aanvullende zekerheid wordt gevraagd.
Lees meer
 
 
MAG verder onder vlag Vermetten
Vermetten accountants en adviseurs heeft het kantorennetwerk uitgebreid met een vestiging in Rijsbergen, dankzij de overname van MAG & Partners. MAG-oprichter Ramdew Matabadal blijft nog wel verbonden aan het bedrijf.
Lees meer
 
 
Regen goed voor belastingaangifte
Bij regenachtig weer komen de meeste belastingaangiften binnen, meldt het ministerie van Financiën. Dat is er mede de oorzaak van dat sinds 1 maart een miljoen minder aangiften inkomstenbelasting zijn ingediend dan vorig jaar: het is te mooi weer geweest.
Lees meer
 
Ik heb een klantenportaal. En nu? (deel 2) Contentpartner
Vorige week schreven we de eerste vier stappen naar succesvolle implementatie van een portaal voor je uit. Deze week vervolgen we dit stappenplan en belichten we de meer praktische kant. Wat doe je als je portaal eenmaal staat?
 
WWFT in de praktijk Opleiding
Sinds 1 augustus 2008 bestaat de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft). De verplichtingen uit hoofde van deze wet zijn per 2013 substantieel verruimd en in verband met de inwerkingtreding van de 4e anti-witwasrichtlijn zullen deze in de nabije toekomst verder worden uitgebreid. De Wwft heeft vergaande consequenties voor NOAB kantoren […]
 
Senior assistent accountant Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant in Barneveld Wil je een impuls geven aan je carrière en ben je op zoek naar een volgende baan als senior assistent accountant? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn