Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 26 mei 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Omzet accountancybranche voor het eerst weer boven niveau 2009; prijsdruk audit blijft
De omzet in de accountancybranche ligt weer hoger dan voor de economische crisis. In 2016 realiseerde de branche een omzetstijging van 6,3%. De omzetindex steeg naar 103,7. Dat is het hoogste punt in de afgelopen 12 jaar. Auditprijzen staan echter nog steeds onder druk en kachelen sinds 2010 omlaag. Dit blijkt uit cijfers van het CBS. Traditionele […]
Lees meer
 
 
Accountants melden 277 ongebruikelijke transacties
In 2016 hebben accountants 277 meldingen gedaan van verdachte transacties. Een jaar eerder waren dat er 445. Belastingadviseurs meldden 20 transacties waarvan ze vermoedden dat er een luchtje aan zat, tegen 23 een jaar eerder. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Financial Intelligence Unit Nederland.
Lees meer
 
Enter de FLOW Advertorial

Op woensdag 7 juni bent u van harte welkom bij de jaarlijkse CaseWare Open. Aansprekende sprekers presenteren en demonstreren u de stroomlijning van dataflow en workflow binnen en buiten uw kantoor.
U ziet hoe de stroom van data en apps richting de cloud u ondersteunt in uw dagelijkse praktijk, uw eigen kwaliteiten versterkt en u uitdaagt om nieuwe kansen te benutten.

Klik hier voor meer informatie =>

 
De toekomst van de MKB-accountant? Deel 1
Over de MKB-accountant zijn al heel wat columns en opiniebijdragen gevuld. De beroepsorganisatie zou er onvoldoende aandacht voor hebben. Er zou een keurmerk moeten komen, of juist niet. De MKB-accountant heeft moeite om zich te profileren. Er zouden nieuwe assurance-diensten moeten worden ontwikkeld voor het MKB. Met een samenstelverklaring red je het niet meer.
Lees meer
 
 
SRA start civiele procedure tegen CEA
Het CBb heeft dinsdag in de procedure van SRA tegen de CEA het beroep over de opgehoogde normen in de praktijkopleiding niet ontvankelijk verklaard. SRA is teleurgesteld dat de rechter over het inhoudelijke geschil geen uitspraak heeft kunnen doen en gaat een civiele procedure opstarten.
Lees meer
 
AV-dag 2017: uw jaarlijkse accountancy update Advertorial

#Hoedanprecies. Uw vak verandert. Hoe gaat uw kantoor daar mee om? Digitalisering, vaktechniek, fiscaliteit, kantoormanagement, business kansen, robotic accounting. Het complete overzicht op 26 september a.s. in Spant te Bussum. Boek nu uw ticket en maak gebruik van de vroegboekkorting. Betaal slechts € 245,- excl. btw. PE: 6 NBA uren, RB en NOAB punten in aanvraag.

 
Brussel: dring aantal zzp’ers en hypotheekrenteaftrek terug
De Europese Commissie dringt er bij de Nederlandse overheid op aan om de hypotheekrenteaftrek verder terug te dringen. Dat staat in een aanbeveling die vandaag is gepubliceerd. Vanuit Brussel wordt ook aanbevolen om de belastingvoordelen voor ZZP’ers te schrappen, zodat er meer vaste arbeidscontracten worden gesloten.
Lees meer
 
Dit zijn de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 Contentpartner
De jury heeft de 15 genomineerden voor de Exact Cloud Award 2017 bekendgemaakt. Dit is de verkiezing voor accountants- en administratiekantoren die innovatie en samenwerking met hun klanten naar grote hoogte stuwen. 67 kantoren hebben de vragenlijst volledig ingevuld. Ruim 300 ondernemers staken het enthousiasme over hun accountant niet onder stoelen of banken. Hoe oordeelt […]
 
Actualiteiten Wet waardering onroerende zaken (WOZ) Advertorial

De WOZ-waardering van onroerende zaken is fiscaal van groot belang. Er zijn veel ontwikkelingen en er is nog meer jurisprudentie op dit gebied. Onmogelijk om deze allemaal bij te houden als u niet dagelijks met deze problematiek te maken hebt. Maar voor een goede advisering is kennis natuurlijk zeer noodzakelijk. Sjoerd Bosma brengt u in 1 dag op de hoogte.

 
DBA-dossier: 10 varianten kwalificatie arbeidsrelatie
Een interdepartementale ambtelijke werkgroep heeft tien beleidsvarianten uitgewerkt voor de kwalificatie van een arbeidsrelatie.
Lees meer
 
 
Novak stelt manifest op voor MKB-accountant
Novak heeft een manifest voor de MKB-accountant opgesteld. Dit document maakt onderdeel uit van de visie van de belangenbehartiger op de MKB-accountant.
Lees meer
 
 
SRA start civiele procedure tegen CEA
Het CBb heeft dinsdag in de procedure van SRA tegen de CEA het beroep over de opgehoogde normen in de praktijkopleiding niet ontvankelijk verklaard. SRA is teleurgesteld dat de rechter over het inhoudelijke geschil geen uitspraak heeft kunnen doen en gaat een civiele procedure opstarten.
Lees meer
 
 
Urennorm accountancyopleiding mag kleinere kantoren niet op achterstand zetten
Het dispuut tussen SRA en de Commissie Eindtermen Accountantsopleiding (CEA) over de urennormen in de praktijkopleiding is vooralsnog niet beslecht. SRA heeft aangegeven naar de civiele rechter te stappen en daarmee blijft het onduidelijk of de huidige normen in de nabije toekomst gaan veranderen.
Lees meer
 
 
Wil de echte overlever opstaan?
Het is in de vroege morgen van 31 mei 2028 dat ik net Rotterdam passeer en de A13 oprijd richting Den Haag. Nog steeds kan ik de route redelijk blindelings rijden, hoewel dat natuurlijk helemaal niet nodig is. Mijn Tesla s3 rijdt autonoom en ik hoef dus helemaal niets te doen. Nog steeds beweegt mijn […]
Lees meer
 
MUIS Software realiseert nieuwe kassakoppelingen in iMUIS Online Contentpartner
MUIS Software heeft er weer een kassapartner bij. Het afgelopen jaar heeft MUIS Software al kassakoppelingen gerealiseerd met UnTill, eCash (Tonit), Lightspeed en Nappkin. Next to Food mag zich nu ook bij dit rijtje van kassakoppelingen aansluiten.
 
Bankfinancieringen anno 2017 Opleiding
SRA organiseert op veertien locaties SRA-Accountancy kringen. Tijdens de tweemaandelijkse bijeenkomsten van deze kringen behandelt een deskundige een actueel vaktechnisch thema. Er is gelegenheid om met de gastspreker en collega’s van gedachten te wisselen over vraagstukken rond dit thema. Ook kunt u vooraf cases uit uw praktijk over het onderwerp inbrengen. De bijeenkomsten, die veelal […]
 
Beginnend Assistent Accountant AA/RA Marum Vacature
De functie In deze functie van assistent accountant ga je aan de slag binnen de samenstel- en de controlepraktijk én ben je fiscaal bezig. Een erg interessante en veelzijdige functie! De verhouding tussen samenstel- en controlewerkzaamheden is 50/50. De werkzaamheden die je uitvoert staan allemaal in het teken van de jaarrekening van de klant en […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn