Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 23 juni 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant adviseerde over bedrijfsverkoop waar zijn werkgever financieel belang bij had
Een AA stond een klant als financieel adviseur bij tijdens een verkooptraject, terwijl het accountantskantoor waar de accountant werkt nog een forse openstaande vordering op de klant had en dus belang had bij de verkoop. Daarnaast trad hij tegelijkertijd als samenstellend accountant op voor de klant.
Lees verder »
Toelichting omzetbegrip in de NOW met voorbeelden
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een toelichting van het omzetbegrip in de NOW online gezet. Daarin worden ook voorbeelden gegeven, voor zowel bedrijven gericht op het maken van winst als organisaties die niet gericht zijn op het maken van winst:
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb je ruime ervaring met de Werkkostenregeling binnen gemeenten, maar wil je een update?

Laat je dan op 29 juni in 2 uur bijpraten door Casper Mons over arbeidsverhoudingen, vergoedingen en verstrekkingen, corona, thuiswerken, administratieve aspecten, mobiliteit en jurisprudentie. Naast de algemene ontwikkelingen hoor je wat er specifiek bij gemeenten speelt op dit gebied.

Lees verder »
Komt ie-er of komt-ie er niet?
De verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zelfstandigen. Komt-ie er of komt-ie er niet? Waarom is het verzekeraars eigenlijk niet gelukt om de groep zzp’ers massaal aan zich te binden? En hoe kijken zij naar deze op te tuigen verplichte publieke voorziening? AOV-experts Yoram Schwarz van Movir en Ewout Hollegien van a.s.r. reageren.
Lees verder »
Opleidingsspecial | Gratis online magazine
Accountants zijn echte vakkenners, die ook na een stevige opleiding voortdurend moeten bijblijven. In dit magazine staan we stil bij de laatste ontwikkelingen in permanente educatie. Vanaf vandaag kun je dit online magazine lezen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Verdiep je kennis als familiebedrijvenadviseur met onze-learnings

De e-learnings zijn multidisciplinair en gaan in op de gebieden accountancy, fiscaliteit, financiën en recht bij familiebedrijven. Thema’s: Anonimiseren van vermogen, Gefaseerde bedrijfsoverdracht, Vermogensplanning, Filantropie, Vastgoed, Werknemersparticipatie, Innovatie, Corona. Minimaal 4 pe-punten per e-learning.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 3 – Stel aftrek in 2020 veilig van lijfrentepremie bij omzetting oudedagsreserve
Heb je klanten die hun oudedagsreserve willen omzetten in een lijfrente bij een bank of verzekeraar en de lijfrentepremie nog in hun IB-aangifte 2020 in…
Lees verder »
OESO gaat klacht over belastingontwijking oliereus Chevron via Nederland bekijken
Het Nationaal Contactpunt (NCP) van de OESO in Den Haag heeft een klacht van vakbond FNV over belastingontwijking via Nederlandse brievenbusfirma’s door het Amerikaanse olie- en gasbedrijf Chevron ontvankelijk verklaard.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
7 competenties van de mkb-accountant als adviseur

Dat het accountancyvak verandert is niets nieuws onder de zon. Dit geldt niet alleen voor de backoffice (automatisering, digitalisering), maar ook voor de frontoffice. Van medewerkers in de frontoffice wordt namelijk steeds meer een adviserende rol verwacht. En dat vraagt ook om andere competenties. In dit blog lees je over welke 7 competenties de mkb-accountant […]

Lees verder »
‘Tegenbewijsregeling box 3 onmogelijk, volgend kabinet moet naar heffing werkelijk rendement’
Het kabinet heeft onderzoek laten uitvoeren naar de praktische mogelijkheden van een box 3-heffing op basis van werkelijk rendement. Op basis van dat onderzoek komt het kabinet tot de conclusie dat het juridisch niet mogelijk en maatschappelijk onwenselijk is om een tegenbewijsregeling in box 3 voor een afgebakende groep belastingplichtigen te introduceren.
Lees verder »
Onderscheid dga en werknemers bij NOW niet ongerechtvaardigd
Een dga van een BV en zijn meewerkende echtgenote vonden het onterecht dat ze allebei niet in aanmerking komen voor steun via de NOW-regeling. De twee spanden onlangs een zaak aan bij de rechtbank Rotterdam over de afwijzingen van hun steunaanvragen voor NOW 1 en 2. De rechter buigt zich in de uitspraak over het […]
Lees verder »
STAP-budget vervangt fiscale aftrek scholingsuitgaven: een update
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de Eerste en Tweede Kamer met een brief geïnformeerd over de voortgang van de implementatie van de subsidieregeling STAP-budget, dat waarschijnlijk per 2022 wordt ingevoerd en de fiscale aftrek van scholingsuitgaven vervangt.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
SRA blijft waarschuwen voor gevolgen van kostenstijging toezicht AFM voor niet-OOB’s
Studiekosten werknemer – terugbetalen en gerichte vrijstelling
OPLEIDINGEN
Transacties agrarisch vastgoed en de landbouwvrijstelling
Fiscount
30 juni 2021
Online congres Continuïteit: technologie, toekomstperspectief, financiering en WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
30 juni 2021
Deelnemingsvrijstelling en liquidatieverlies – digitaal
Register Belastingadviseurs
6 september 2021
VACATURES
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Assistent Accountant, 32 – 40 uur Goes
acconavm
Goes
Accountant, Amstelveen
Stolwijk Registeraccountants en Belastingadviseurs
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN