Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 18 november 2016
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Accountant adviseert nauwelijks meer dan 11 jaar geleden
Is advies de heilige graal van de accountant? Het blijkt niet uit de cijfers. Dit stelde Marcel Maassen gisteren op de laatste benchmarkmiddag in Zwolle. In 2005, zo blijkt uit onderzoek van Full • Finance, was advies goed voor 10% van de omzet van MKB-accountants. In 2016 is dit met 11% van de omzet nauwelijks […]
Lees meer
 
 
Tweede Kamer stemt in met Belastingplan 2017
De Tweede Kamer heeft ingestemd met het Belastingplan voor volgend jaar. Er zijn enkele (belasting)wetten en wetsvoorstellen gewijzigd: de Fiscale vereenvoudigingswet 2017, de Overige fiscale maatregelen 2017, het wetsvoorstel uitfasering PEB en overige fiscale pensioenmaatregelen, het wetsvoorstel uitwisseling inlichtingen over rulings en het wetsvoorstel tijdelijk verlaagd tarief openbare laadpalen.
Lees meer
 
Minder kosten en meer omzet in 4 stappen Advertorial

Hoe maakt u uw kantoor efficiënter zodat u kosten kunt besparen én kunt focussen op zaken die ondernemers niet zelf kunnen?
Leer in vier stappen hoe u dit concreet aanpakt:

• Inventariseren
• Optimaliseren
• Standaardiseren
• Automatiseren

Download gratis whitepaper =>

 
Peter Diekman: De accountant van de toekomst
Zo’n 35 jaar geleden ben ik opgeleid tot accountant, in een geheel ander tijdperk dan het huidige. De accountant, zo werd ons voorgehouden, is een deskundige op het terrein van de bedrijfseconomie, controleleer, administratieve organisatie en een beetje belastingrecht. De accountant was algemeen inzetbaar, in elk soort onderneming en in elke sector van het bedrijfsleven.
Lees meer
 
 
Plasterk: ‘Signalen dat gemeenten problemen hebben met vinden accountant mij ook bereikt’
De signalen dat gemeenten problemen hebben met het vinden van een accountant hebben ook minister Plasterk van BZK bereikt. ‘Op een goedkeurende accountantsverklaring rust een wettelijke verplichting, dus ik kan niet de andere kant op kijken.’
Lees meer
 
Kredietrapportages voor uw klanten digitaal aanleveren? Advertorial

Per 1 januari 2017 is SBR de norm. Ook voor de kredietrapportages aan de banken. Bent u al klaar voor SBR Banken?

De voordelen van digitale gegevensuitwisseling:
– Hergebruik van gegevens (grotere efficiency)
– Veilige verzending van gegevens
– Minder foutgevoelig
– Vanuit de banken een betere klantbeoordeling

Wilt u kredietrapportages voor uw klanten ook digitaal aanleveren? Wij helpen u bij het aansluiten op SBR Banken. Klik hier =>

 
Slechts 50% van alle gemeenten beschikt over goedgekeurde jaarrekening
Slechts de helft van alle gemeenten heeft over de jaarrekening van 2015 een goedgekeurde controleverklaring gekregen. Dit komt vooral vanwege de decentralisering van het sociaal domein.
Lees meer
 
 
Ondernemersorganisaties keren zich af van wet DBA
Ondernemingsorganisaties VNO-NCW, MKB Nederland en PZO ZZP vinden dat de nieuwe wet DBA voorlopig in de ijskast moet worden gezet. Eerst moeten er duidelijkheid zijn omtrent de vraagstukken op de arbeidsmarkt in de SER. Boetes en naheffingen zijn de eerste twee jaar nog niet geoorloofd. Verder pleiten ze ervoor om voorlopig alleen de zes modelcontracten […]
Lees meer
 
AV-dag 2016. De accountant als tijdreiziger Advertorial

Kom naar de AV-dag op 14 december in Spant! te Bussum. Met topsprekers als Peter Kavelaars, Fou-Khan Tsang, Peter Heerschop en Jeroen Smit als dagvoorzitter. Laat u bijpraten over onderwerpen als auto van de zaak, Belastingplan, vaktechniek, tuchtrecht, financiering, pensioenen, rumoer in de maatschap en nog veel meer. PE-punten: 6 NBA punten, 4 NOAB punten en RB-punten in aanvraag.

Aanmelden en meer informatie =>

 
Tweede nota van wijziging PEB naar Tweede Kamer
Staatssecretaris Wiebes van Financiën heeft de tweede nota van wijziging bij het wetsvoorstel Pensioen in Eigen Beheer naar de Tweede Kamer gestuurd. Met deze nota wordt duidelijker gemaakt dat het wetsvoorstel geen gevolgen heeft voor het sinds 1 januari 2014 geldende overgangsrecht voor op 31 december 2013 bestaande stamrechten. 
Lees meer
 
 
Ondernemers blijven gunstig gestemd
Ondernemers waren ook in de maand oktober onverminderd gunstig gestemd. Het ondernemersvertrouwen kwam uit op 9,2. Dit is ruimschoots boven het gemiddelde sinds de start van de metingen in 2008. Dat melden CBS, de Kamer van Koophandel, EIB, MKB-Nederland en VNO-NCW.
Lees meer
 
 
ZZP-organisaties voeren actie tegen uitwerking wet DBA
“Stop belemmering Ondernemers”. Dat is de naam van de actie die Stichting ZZP Nederland, Zelfstandigen Bouw en MKB Belangen hebben gestart om de schadelijke bijwerking van de wet DBA te stoppen en aan de politiek duidelijk te maken dat het anders moet.
Lees meer
 
 
NBA en SRA gaan toetsbevindingen samen presenteren
Om alle betrokkenen goed te informeren over de kwaliteit van de accountancy, willen NBA en SRA uiterlijk 2018 de bevindingen van hun kwaliteitstoetsingen gezamenlijk presenteren. Dat bevestigen NBA-voorzitter Pieter Jongstra en SRA-voorzitter Paul Dinkgreve.
Lees meer
 
 
Overeenkomst over Europese samenwerking inzake accountantscontroles
Hoe gaan toezichthouders op accountantsorganisaties in Europa samenwerken? De eerste stap in het Europese samenwerkingsverband is hierin gezet. Er is overeenstemming over de manier waarop de leden van de werkgroepen informatie met elkaar gaan delen.
Lees meer
 
Werkwijze van de bank bij dreigend faillissement Opleiding
Als de continuïteit van de onderneming van uw klant onder druk staat, merkt uw klant dat ook in zijn relatie met de bank. Deze cursus verschaft u inzicht in de werk- en denkwijze van de grootbanken bij ondernemingen met dreigende discontinuïteit. Doelstelling Na afloop van de cursus kunt uw klanten adviseren over hun veranderende relatie […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn