Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 8 maart 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant berispt voor te weinig kritische houding
Wegens de goede relatie verhuisde een klant met zijn controlerend accountant mee toen deze van kantoor veranderde. Een paar jaar later treffen beide elkaar bij de Accountantskamer. Wat was er misgegaan?
Lees verder »
Belgische Big Four verder met AI dan Nederlandse
In Nederland lijkt Deloitte voorop te lopen met het toepassen van AI in de controlepraktijk. In België experimenteren alle Big Four-kantoren er al op grote schaal mee, zo blijkt uit een rondgang van het financieel economische medium De Tijd.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Is private equity geschikt als financieringsvorm voor jouw klant?

Private equity heeft zich inmiddels gevestigd als een onmisbare financieringsbron voor (gedeeltelijke) bedrijfsovernames in het MKB. Is deze financieringsvorm geschikt voorjouw klant, het familiebedrijf? Verken samen met onze specialisten de voor- en nadelen van private equity en de impact ervan op de dienstverlening aan jouw klant. Meld je aan voor het Nationaal Congres Familiebedrijven op 6 juni 2024!

Lees verder »
Gratis koffiebeker valt onder werkkostenregeling
Vanaf 1 januari 2024 mag er op kantoor geen koffie en thee meer worden geschonken in wegwerpbekertjes. Sommige bedrijven geven medewerkers een gratis herbruikbare mok. Is dit loon in natura en moet daar belasting over worden betaald?
Lees verder »
Vrijdag Vrouwendag: loonkloof blijft
In 8 van de 10 meest voorkomende functies verdienen mannen nog altijd meer dan vrouwen. Maar in een enkel beroep zetten vrouwen de mannen op achterstand. Dat blijkt uit onderzoek van MKB Servicedesk en Van Spaendonck Groep op basis van 1,4 miljoen geanonimiseerde loonstroken uit Loket.nl.
Lees verder »
ADVERTORIAL
De do’s en don’ts bij samenwerken zonder btw

Zowel in de profit als non-profit gaan organisaties steeds meer samenwerken. Hierbij is btw een belangrijk aandachtspunt. Joep Swinkels bespreekt op 10 april in 2 uur tijdens een online cursus de btw-aspecten van verschillende vormen van samenwerking. Hij vertelt hoe het doorbelasten van kosten werkt, wat wordt verstaan onder een kostenverdelingsovereenkomst, btw-koepelvrijstelling etc.

Lees verder »
Boekhouder ‘klokjesman’ moet 2,5 jaar de cel in
Robbert van G., de boekhouder van de vorig jaar overleden klokjesman Nico van E., is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2,5 jaar. De rechtbank neemt het hem ernstig kwalijk dat hij zijn kennis heeft ingezet om strafbare feiten te plegen.
Lees verder »
Boskalis heeft Nederland al deels verlaten, ASML praat met regering
Boskalis heeft een deel van zijn hoofdkantoorwerkzaamheden ondergebracht in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. De baggeraar is van plan er verder uit te breiden, staat in een toelichting op de donderdag gepubliceerde jaarcijfers.
Lees verder »
Kennispartner
Subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI): onbekend maakt onbemind

Voor accountants en financieel adviseurs ligt er een kans en een belangrijke rol in het verhelderen en promoten van de subsidieregeling ‘Versnelde klimaatinvesteringen industrie’ (VEKI).

Lees verder »
Contentpartner
Getipt door financials: de beste features om je te onderscheiden met strategisch advies
Wil jij je, als financieel professional, ontwikkelen in het geven van strategisch advies? Dan is het van groot belang je werk efficiënter in te delen en tegelijkertijd de kwaliteit van je werk te waarborgen. Laat je inspireren door de ervaringen van verschillende financials, CFO’s en financieel managers en ontdek welke slimme features hen hebben geholpen hun doelen te […]
Lees verder »
Aanhoudingen in fraude met omzetbelasting
De FIOD heeft op 6 maart een 54-jarige man uit Arnhem aangehouden en op 7 maart een 29-jarige vrouw eveneens uit Arnhem. De vrouw wordt verdacht van het opzettelijk doen van onjuiste aangiften omzetbelasting en valsheid in geschrift. Ze worden beiden verdacht van witwassen.
Lees verder »
Vakbond wil af van concurrentiebeding in proeftijd en bij faillissement
Werknemers die in hun proeftijd worden ontslagen, blijven gebonden aan het concurrentiebeding. Dat blijkt uit een nieuw wetsvoorstel van demissionair minister Karien van Gennip (SZW). Vakbond CNV schat in dat duizenden werknemers dit risico lopen en wil dit voorstel snel van tafel.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
ABN Amro vraagt te veel qua transactiemonitoring, cryptobedrijf houdt bankrekening
Geen korting op aanslag voor ‘belastingstaker voor het klimaat’
Overnamenieuws: flinke uitbreiding voor Vallei Accountants
Vakbond wil af van concurrentiebeding in proeftijd en bij faillissement
OPLEIDINGEN
Post Bachelor General Ledger Accountant
Markus Verbeek Praehep
19 maart 2024
Cursus Schenk- en erfbelasting (incl. aangifte erfbelasting)
Accountancy Vanmorgen
13 mei 2024
Online cursus Actualiteiten gemeentelijk vastgoed, btw en het BTW-compensatiefonds
Accountancy Vanmorgen
13 mei 2024
VACATURES
(Junior) Accountant AA – Gouda
Lansigt
Gouda
Compliance Officer
Vallei Accountants & Adviseurs
Relatiebeheerder accountancy – Veenendaal
Moore MKW
Veenendaal
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN