Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 18 februari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant beschuldigd van oneerlijke concurrentie: copycatgedrag of niet?
Een accountant die hetzelfde werk gaat doen als een voormalige klant die hij jarenlang bijstond, mag dat? Een ondernemer met een eenmanszaak in coachings- en trainingsdiensten vond dat haar accountant te ver ging en beschuldigde hem bij de Accountantskamer van copycatgedrag. Zo zou hij onder anderen haar trainingen hebben gekopieerd en bij het werven van […]
Lees verder »
RVO ziet ondernemers direct na opening massaal TVL aanvragen
Op de eerste dag dienden al 12.242 ondernemers een aanvraag in voor de derde ronde van de Tegemoetkoming Vaste Lasten. Dat is een recordaantal aanvragen in zo’n klein tijdsbestek, meldt de RVO.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Accountant, zet jij je datagoudmijn in om klanten te adviseren?

Accountants- en administratiekantoren kunnen nog relevanter en onmisbaarder worden voor klanten zien Accountancy Vanmorgen & Unit4 Bedrijfssoftware. Wil jij de belangrijkste adviseur van je klant worden? Dan heb je op dit moment alle kans! Het belangrijkste middel heb je al in huis: data. Lees in de whitepaper hoe je onmisbaar wordt!

Lees verder »
KNVB: amateurclubs lopen miljoenen NOW 3 mis door verkeerde referentiemaand
Voetbalbond KNVB heeft de financiële gevolgen voor amateurvoetbalverenigingen op een rij gezet van het mislopen van loonsteun via de NOW 3-regeling. De bond pleit voor een tegemoetkoming van de clubs en noemt het mislopen van de steun ‘een extra en onnodige financiële strop in een tijd dat het water bij veel verenigingen al aan de […]
Lees verder »
FIOD houdt ondernemer aan voor BTW-fraude met vervalste facturen
De FIOD heeft dinsdag een 24-jarige man uit de gemeente Noordoost-Friesland aangehouden in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude. Het onderzoek werd gestart na een signaal van de Belastingdienst, meldt de fiscale opsporingsdienst.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Box 2 en 3 in 2021: wat te doen met een miljoen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Het kabinet ontkomt niet aan de invoering van een box 3-heffing over het werkelijke rendement. Het box 2 tarief is in 2020 verhoogd en de Vpb tarieven dalen, wat betekent dit voor de DGA? Kun jij als adviseur inspelen op de (on)mogelijkheden? Jeroen Knol praat je bij op 2 maart.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Zorg voor tijdig indienen schenkingsaangiften
Heb je klanten die in 2020 schenkingen hebben gedaan aan hun kind(eren). Check of schenkingsaangifte moet worden gedaan en zorg dat dit tijdig gebeurt.
Lees verder »
Minister: risico op mislopen zorgbonus afwentelen op werknemer geen goed werkgeverschap
Er blijken werkgevers te zijn die werknemers verplichten een contract te ondertekenen waarin staat dat ze hun zorgbonus moeten terugbetalen als de werkgever niet aan de subsidievoorwaarden blijkt te voldoen. Wat minister Van Ark van Medische Zorg betreft getuigt dat niet van goed werkgeverschap, antwoord ze op Kamervragen.
Lees verder »
Zorgen NBA-bestuur over controle NOW: te restrictieve uitleg regeling en hoge administratieve lasten
Het bestuur van de NBA bereidt een brief aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid voor waarin een aantal knelpunten bij de controle van de NOW-aanvragen onder de aandacht worden gebracht. Volgens de beroepsorganisatie wordt onder anderen op onderdelen een te restrictieve uitleg van de regeling gehanteerd
Lees verder »
Experts: belastingschulden steeds zorgelijker, nieuwe rol Belastingdienst
De fiscale schuldpositie van bedrijven is de afgelopen periode fors opgelopen. Daardoor is een belangrijke nieuwe rol ontstaan voor de Belastingdienst als nieuwe financier. Als de Belastingdienst deze rol niet goed kan invullen, zullen veel steunmaatregelen weggegooid geld blijken en gaan veel ondernemingen alsnog onnodig failliet.
Lees verder »
Samenloop LB en IB bij meerdere pensioenen: wat te doen?
Staatssecretaris Vijlbrief is ingegaan op vragen over de samenloop van loonbelasting en inkomstenbelasting bij meerdere pensioenen. Vijlbrief ziet drie mogelijkheden om het verschil tussen ingehouden loonbelasting en verschuldigde inkomstenbelasting te verkleinen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De werkkostenregeling (WKR): wat zijn precies de regels?

De werkkostenregeling (WKR). Het is alweer meer dan vijf jaar verplicht voor alle werkgevers – sinds 1 januari 2015 – maar het blijft een lastig onderwerp. Wat zijn precies de regels?

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Overgangsrecht levensloopregeling gewijzigd: fictieve genietingsmoment vervroegd
Maatschappelijke organisaties lanceren campagne tegen ‘belastingparadijs Nederland’
Financieringsbehoefte mkb: aantal aanvragen stabiel, lagere bedragen aangevraagd
OPLEIDINGEN
Lunch & Learnsessie WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
Assuranceverklaring
Fiscount
7 april 2021
MBA Fit for Future
Markus Verbeek Praehep
10 mei 2021
VACATURES
New Business Development Manager
Yuki
Gevorderd assistent accountant BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Manager aangiftepraktijk – Zwolle
de Jong & Laan
Zwolle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN