Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 6 oktober 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant die ‘hoog inzette’ handelde zorgvuldig
Een accountant-administratieconsulent die de ontbinding van een VOF begeleidde is ook door het College van Beroep voor het bedrijfsleven vrijgesproken van onzorgvuldig handelen. Eerder kwam de Accountantskamer al tot de conclusie dat de man niets te verwijten valt.
Lees verder »
Sterke groei omzet en resultaat bij NOAB-leden
Accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren die zijn aangesloten bij NOAB en Fiscount, behaalden in 2020 7% meer omzet en 35% meer resultaat dan in 2019. Dit blijkt uit de elfde editie van de Benchmark Kantoorcijfers, gehouden in de zomer van 2021.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aangiftesoftware duur?

Avanzer Aangifte is de meest complete aangiftesoftware voor een scherpe prijs. Alles wat je nodig hebt voor het doen van fiscale aangiften. Inclusief slimme koppelingen en gratis overstapservice. Probeer nu 7 dagen vrijblijvend uit!

Lees verder »
Fiscus kan groei btw-aangiftes niet aan
Dat Nederlandse ondernemers ten onrechte naheffingen en boetes hebben gekregen komt door een menselijke fout nadat het ICT-systeem van de fiscus het niet aankon. Dat schrijft staatssecretaris Vijlbrief aan de Kamer.
Lees verder »
Zijspanracer Kees Endeveld kiest voor administratiekantoor
Motorcoureur Kees Endeveld (33) heeft zijn laatste wedstrijd gereden. De sport is niet meer te combineren met het administratiekantoor dat hij vorig jaar begon.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis webinar | Digitaal ondertekenen: wat en hoe?

Wordt de digitale handtekening in de praktijk wel juist ingezet? Voor welk document is welk niveau van digitale ondertekening nodig om zeker te zijn van rechtsgeldigheid? Meer weten? Schrijf je in voor deze gratis webinar van Accountancy Vanmorgen en DocuSign.
Datum: 12 oktober | Tijd 10.00 – 11.00 uur | Online | Gratis

Schrijf je in »
AV-Magazine
‘Je kunt nu 365 dagen per jaar relevant zijn voor je ondernemers’

Maandelijks een uurtje sparren met de ondernemers in je klantportefeuille. Over hoe het fiscaal gaat en waar het beter kan, maar ook over investeringsvraagstukken of duurzaamheid. Als het aan Comandi ligt, is de accountant van vandaag steeds vaker een ondernemerscoach.

Lees verder »
Scab-salarisprofessionals NIRPA gecertificeerd
Via collectieve inschrijving van alle salarisprofessionals sluit Scab accountants en adviseurs voor de bouw zich aan bij NIRPA, het Nederlands Instituut van Register Payroll Accounting. NIRPA beoogt kwaliteitsborging van salarisprofessionals.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Zo bouw je een datagedreven accountantskantoor op

Het gebruik van data is essentieel om een toekomstbestendig accountantskantoor te blijven. Want een datagedreven kantoor kan haar klanten beter adviseren, en een stuk efficiënter en slimmer werken. Om te digitaliseren zijn data-analyses nodig. Maar hoe verzamel je die data en zet je deze actief in?

Lees verder »
Expert: gemeenten vinden forensic accountants vaak te duur bij Bibob
De Wet Bibob (bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur) stelt gemeenten in staat financieel te onderzoek bij vermoedens van ondermijning en andere vormen van criminaliteit. Consultant openbaar bestuur Jasper van Ginneken stelt dat gemeenten hier vaak de expertise voor missen. ‘Bij forensics bij grote accountants als Deloitte en Ernst & Young zitten ze wel, maar […]
Lees verder »
Pandora Papers: bankcommissaris De Swaan stoot investering via belastingparadijs af
Bankcommissarissen als Tom de Swaan (ABN Amro) en minister van Financiën Wopke Hoekstra hebben belegd als mede-eigenaar van een brievenbusfirma in een belastingparadijs, zo blijkt uit nieuwe uitgelekte documenten die zijn bekendgemaakt als de Pandora Papers. Hoekstra had zijn belang voor zijn aantreden als minister verkocht, De Swaan deed dat maandag.
Lees verder »
‘Bouw accountantskantoren om tot woningen’
Vanochtend stond er weer zo’n 225 km aan file. De pandemie is nog nauwelijks voorbij of de snelwegen staan in de spits weer vol. Steven van Eijck, voorzitter van de Mobiliteitsalliantie en kroonlid van de SER, hoopt op fiscale maatregelen om autogebruik te ontmoedigen. En accountantskantoren moeten worden omgebouwd tot woningen.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Wijffels acht kansen Hoekstra op nieuw ministerschap ‘niet vergroot’
Nieuwe CFO van HAK is accountant
Publiek kan stemmen voor beste accountancykantoor
OPLEIDINGEN
Verplicht PE-onderwerp 2021: ‘Continuïteit’
Fiscount
22 oktober 2021
Cursus Levenstestament en executele
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
1 november 2021
De ondernemer en zijn auto
Register Belastingadviseurs
14 december 2021
VACATURES
Product Marketing Specialist Accountancy
Visma
Amsterdam
Ondernemende Belastingadviseur
Boon Accountants Belastingadviseurs/ Boon Registeraccountants
Relatiebeheerder / Accountant
KRC Van Elderen
Wezep
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN