Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 13 juni 2023
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant die zes miljoen stal moet cel in
De Zeeuwse accountant Xander W. verdwijnt vier jaar achter de tralies omdat hij 6,1 miljoen euro van zijn werkgever verduisterde. De man leidde jarenlang een dubbelleven, tot hij in 2020 tegen de lamp liep. Hij verklaarde zijn fraude uit jaloezie, maar moest voor de rechtbank een echte verklaring schuldig blijven. 
Lees verder »
NBA dient Peter Paul de Vries van repliek
Peter Paul de Vries, ceo van Value8, kwam recentelijk onder vuur te liggen toen zijn onderneming een accountant uit Portugal presenteerde. Op LinkedIn bijt hij nu van zich af. Hij vraagt zich af wat de NBA denkt van beursfonds HAL, eigenaar van de FD Media Groep. HAL blijkt een accountant op Bermuda te hebben. Een […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Toekomstbestendig verdienmodel voor accountants

Hoe bepaal je als accountant een passend tarief voor de diensten die je aanbiedt? En hoe ontwikkel je een duurzaam verdienmodel dat het beste past bij jouw rol, kantoor en waardepropositie? Doorloop het stappenplan en kom er in 8 concrete stappen achter wat jouw diensten nou echt waard zijn.

Download het stappenplan »
Op zoek naar een accountant? Werf in Denemarken
Nederland telt 166 beroepen met een tekort aan arbeidskrachten. Voor 70% van deze tekortberoepen is in een ander Europees land nog wél arbeidsaanbod beschikbaar. Accountants zijn in heel Europese schaars. Maar werven in Denemarken zou voor Nederlandse kantoren een optie kunnen zijn. 
Lees verder »
Rechter weer duidelijk: foute btw-aangifte niet schuld van boekhouder
Ondernemers die te weinig belasting hebben betaald en voor de rechter komen, wijzen vaak naar hun administratiekantoor. Dát zou foute aanslagen hebben ingediend. Rechters gaan hier niet vaak in mee. De verantwoordelijkheid voor een juiste aangifte ligt bij de ondernemer, tenzij de boekhouder de boel bewust heeft geflest.
Lees verder »
ADVERTORIAL
WWFT: stand van zaken, eisen, tips en aanbevelingen

Laat je op 22 augustus tijdens een summercourse bijpraten over de laatste ontwikkelingen van de Wwft door Arnaud Booij. Je kunt met mede deelnemers van gedachten wisselen over de diverse dilemma’s waar kantoren en Wwft-dienstverleners tegenaan lopen. Na afloop weet je welke aandachtspunten er zijn voor de organisatie van de interne compliance binnen je kantoor.

Lees verder »
Lifestyle en carrière I Eén vrouw is geen vrouw
Het aandeel vrouwen aan de top van het bedrijfsleven is de laatste jaren toegenomen, maar is nog steeds aanzienlijk lager dan het aandeel mannen aan de top. Ook in de accountancy. Daarin wil de NBA Community Women Leadership verandering brengen. “Alleen samen maken we impact.” 
Lees verder »
Nieuw btw-systeem kost 190 miljoen euro, exclusief btw
De Belastingdienst heeft de bouw van het nieuwe systeem voor btw-heffing aanbesteed. Het betekent dat de fiscus voor het eerst een groot ict-project uit handen geven. De bouw van het nieuwe btw-systeem gaat 190 miljoen euro kosten.
Lees verder »
EY benoemt 14 nieuwe partners in Nederland
EY verwelkomt wereldwijd 966 nieuwe partners. In Nederland gaat het om 14 medewerkers die promoveren tot partner. Meer dan een derde (34%) van de nieuwe partners wereldwijd is vrouw.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je als accountant je klant helpt met het delen van bestanden

Als accountant wil jij zo veilig en gemakkelijk mogelijk documenten delen met je klant. Niet alleen omdat dit vanuit de AVG-wetgeving verplicht gesteld is, maar ook omdat je het vertrouwen van je klant wilt behouden. Als accountantskantoor is het dan ook belangrijk om de juiste tools in te zetten en zo bestanden en documenten veilig […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Verzuim door persoonlijke omstandigheden bij uw klanten: advies en tips

Ziekteverzuim door persoonlijke omstandigheden kan uw klant veel geld kosten. Het voorkomen van verzuim is daarom de moeite waard. Als accountant bespreekt u de financiële kanten van verzuim met uw klant. Ook kunt u tips geven die bijdragen aan het voorkomen van verzuim door persoonlijke omstandigheden. We hebben negen tips voor uw klant op een […]

Lees verder »
COSO-framework nu ook toepasbaar op duurzaamheidsinformatie
Het Institute of Management Accountants) en het Commitee of Sponsoring Organizations of The Treadway Commision (COSO) lanceren een geüpdate COSO-framework. Dit framework, een uitbreiding van het bestaande, biedt organisaties handvatten om interne controle te houden op financiële en duurzame bedrijfsinformatie aan de hand van praktijkvoorbeelden. 
Lees verder »
INTERVIEW | Fusie HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co: ‘Met meerdere PE-partijen gesproken, Avedon ondersteunt ons om te versnellen’
Na onder meer Waterland doet een nieuwe private equity-partner zijn intrede in de Nederlandse accountantssector. HLB Witlox Van den Boomen en Koenen en Co gaan fuseren met kapitaal van Avedon. Stephan Seijkens (HLB Witlox Van den Boomen) en Nico van Knippenberg (Koenen en Co) vertellen aan Accountancy Vanmorgen over het hoe en waarom van de […]
Lees verder »
TVL-aanvraag er tussendoor geglipt bij administratiekantoor, grote gevolgen voor ondernemer
Een administratiekantoor was zo druk met alle TVL-aanvragen van klanten dat de beloofde TVL-aanvraag voor een vof over het eerste kwartaal van 2021 er per ongeluk bij inschoot. Vervelend, want het bedrijfje liep daarmee naar eigen zeggen €3472,- mis, ‘een substantieel bedrag dat nodig is om het hoofd boven water te kunnen houden.’ De ondernemer […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Slechts 13% accountants verwacht negatieve nettowinstmarge in 2023 
Wijzigingswet beperking toegang UBO-registers in consultatie
NBA: AFM zegt alleen iets over risicoanalyse, geen totaaloordeel over accountants
Escalerende verhitte discussie is geen reden voor ontslag op staande voet
OPLEIDINGEN
Rol van de Financial bij Duurzaamheidsvraagstukken
Markus Verbeek Praehep
20 juni 2023
Masterclass Ken uw rechten en plichten als vertrouwenspersoon
The Legal Company
22 juni 2023
Summercourse Aantrekken, binden, boeien en behouden van accountants en adviseurs
Accountancy Vanmorgen
31 augustus 2023
VACATURES
Zelfstandig assistent accountant MKB
Moore MTH
Amsterdam
Assistent accountant duaal
Flynth
Arnhem
Relatiebeheerder – 32-40 uur p.w | Brielle
WEA Deltaland
Brielle
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN