Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 31 augustus 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
‘Accountant EY en ex-directeur ING fêteerden zichzelf over rug Oranjefans’
Een voormalig directeur van ING Amsterdam-Noord en een accountant van EY, tevens directeur Risk & Regulation, zouden zich jaren lang gefêteerd hebben over de rug van fans van het Nederlands elftal. De twee waren bestuurder van de tienduizenden leden tellende, door de KNVB erkende supportersclub. Dat beweert journalistiek onderzoeksplatform  Follow the Money (FTM).
Lees meer
 
 
Hogere erfbelasting voor broer en zus is geen discriminatie
Hof Den Haag heeft bevestigd dat de wetgever zijn ruime bevoegdheid niet te buiten is gegaan door het lage tarief en de hoge vrijstelling voor de partner in de erfbelasting niet toe te kennen aan andere familieleden.
Lees meer
 
Hoe kiest u de slimste practicemanagementoplossing voor uw kantoor? Advertorial

Het kiezen van een nieuwe practicemanagementoplossing voor uw accountants- of administratiekantoor valt niet mee. Om u te helpen bij uw zoektocht naar de best passende oplossing voor uw kantoor, hebben we een stappenplan opgesteld. Dit stappenplan brengt structuur aan in het selectieproces van het nieuwe practicemanagementsysteem.

Download het stappenplan

 
Duitse beurswaakhond dreigt erotiekconcern met boete
De Duitse beurstoezichthouder Bafin stelt het beursgenoteerde Duitse erotiekconcern Beate Uhse  een dwangsom van €220.000 in het vooruitzicht als het bedrijf niet snel met cijfers komt.
Lees meer
 
 
Berisping voor accountant die onderhanden werk te hoog inschatte
Een accountant heeft een berisping gekregen omdat hij bij het samenstellen van de balans de post ‘onderhanden werk’ van een inmiddels failliete jachtbouwer met tonnen overwaardeerde.
Lees meer
 
Visionplanner on tour Advertorial

Het klinkt mooi allemaal. Jaarrekeningen veel efficiënter samenstellen. Meer tijd voor sparren met de klant. Je klant vier keer per jaar tussentijdse cijfers laten zien in de cloud! Maar hoe werkt dat precies? Welkom bij Visionplanner. Welkom bij één van je vakgenoten. Een kantoor dat weet wat er komt kijken bij de betrouwbare uitoefening van het vak en zijn ervaringen graag met je deelt.
=>Meer informatie?

 
‘Omvangrijke fraude bij Veluwse zorginstelling’
Bij een omvangrijke fraude met persoonsgebonden budgetten op de Veluwe is vermoedelijk voor miljoenen aan voor zorg bestemd geld verdwenen. Dat blijkt uit onderzoek van het Financieele Dagblad.
Lees meer
 
 
Veel vraag naar accountants, maar salarissen stijgen niet
Kantoren kunnen momenteel nauwelijks aan accountants en belastingadviseurs komen. Dat meldt de vacature-zoekmachine Adzuna in een persbericht.
Lees meer
 
 
VEB: accountant moet tussentijds kunnen berichten over controle
Accountants zouden wettelijk in staat moeten worden gesteld om tussentijds mededelingen te doen over de stand van zaken van hun controle, ‘aansluitend bij de timing van de maatregel van de effectenbeurs’. Die oproep doet Paul Koster, directeur van de Vereniging van Effectenbezitters VEB aan de politiek.
Lees meer
 
 
Beurskens in Velden SRA-lid
Het Noord-Limburgse Accountantskantoor Beurskens is lid geworden van SRA. Het kantoor in Velden telt negen professionals, die zich richten op accountancy, belasting, salarisadministratie en juridisch advies.
Lees meer
 
 
Verzekeraars snoepen hypotheekmarktaandeel terug van banken
Verzekeraars hebben in het tweede kwartaal van 2017 bijna 3 % marktaandeel teruggepakt op de Nederlandse hypotheekmarkt, vergeleken met een kwartaal geleden. Vooral starters sluiten een hypotheek af bij verzekeraars. Het marktaandeel van de top-3 bankholdings is het afgelopen kwartaal juist met ruim 2 % gedaald naar 50 procent.
Lees meer
 
 
Veel Nederlanders werken, maar relatief weinig uren
Een relatief groot deel van de Nederlanders verricht betaald werk, maar ze maken gemiddeld slechts weinig uren. Nederland is hiermee een buitenbeentje in Europa, blijkt woensdag uit een overzicht van het Centraal Bureau voor de Statistiek.
Lees meer
 
Hoe kiest u de slimste practicemanagementoplossing voor uw kantoor? Contentpartner
Het kiezen van een nieuwe practicemanagementoplossing voor uw accountants- of administratiekantoor valt niet mee. De grote hoeveelheid oplossingen – onder andere voor urenregistratie, boekhouding, facturatie en administratie – kan u namelijk al gauw overweldigen. De selectie van een passende practicemanagementoplossing is echter een belangrijke klus. Uw kantoor zal immers intensief gebruik gaan maken van de […]
 
Actualiteiten BTW en BTW-compensatiefonds Opleiding
Verdiepingscursus op 3 en 10 oktober. Joep Swinkels praat u in 2 middagen bij over alle relevante ontwikkelingen op het gebied van BTW en BTW-compensatiefonds, inclusief de BTW besparende modellen. U krijgt een compleet programma met veel praktijk, waarbij per onderdeel ook actuele jurisprudentie, beleidsbesluiten en actuele ontwikkelingen worden besproken. Inleiding Gemeenten veranderen en krijgen […]
 
Fiscalisten Vacature
Vanwege de uitbreiding van ons team Fiscalisten zijn wij, voor de regio Oost-Nederland alsmede Noord-Holland, op zoek naar:  Fiscalisten Jouw uitdaging Als fiscalist profileer jij jezelf als sparringpartner voor onze cliënten en collega-adviseurs. Je hebt een brede en grondige fiscale kennis. Je vindt het leuk om jouw kennis uit te breiden en te delen. Je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn