Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 9 februari 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Hof: kwade trouw bij accountant die met hypotheekrenteaftrek sjoemelde
Een AA handelde te kwader trouw door het in aftrek brengen van een aanzienlijk hogere eigenwoningrente in twee IB-aangiften dan hij met bewijs aannemelijk kon maken, heeft het gerechtshof Den Haag geoordeeld. De Belastingdienst legde dan ook terecht navorderingsaanslagen op.
Lees verder »
Land Cruiser niet uitsluitend geschikt voor goederenvervoer, bijtelling terecht
De Land Cruiser waar de dga van een tuinbouwbedrijf in rondreed is niet uitsluitend geschikt voor het vervoer van goederen en de Belastingdienst heeft daarom terecht een correctie privégebruik auto aangebracht. Dat heeft gerechtshof Den Haag onlangs geoordeeld.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Financial Excel voor Accountants

Excel biedt eindeloos veel mogelijkheden voor rapportages, analyse en interpretatie. Er is veel meer mee mogelijk dan de meeste accountants weten. Deze tweedaagse cursus behandelt alle essentiële Excel 2016 en 365 kennis op advanced en expert niveau. Ontdek hoe je de mogelijkheden van Excel optimaal benut voor je dagelijkse werk als accountant.

Bekijk het programma »
Accountant had rekening moeten houden met post van CBb
Wanneer je als accountant hoger beroep aantekent tegen een tuchtrechtelijke veroordeling kun je de verdediging niet zonder consequenties uit blijven stellen. De bestuursrechter heeft het hoger beroep van een RA niet-ontvankelijk verklaard, omdat hij geen gronden had ingediend. De accountant had er rekening mee moeten houden dat het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) […]
Lees verder »
PwC volledig over op duurzame vliegtuigbrandstof
PwC Nederland stapt volledig over op Sustainable Aviation Fuel (SAF). Voor alle zakelijke kilometers die medewerkers van PwC vanaf 2022 vliegen, neemt PwC bij partner SkyNRG duurzame vliegtuigbrandstof af. Volgens het accountantskantoor gaat het om een primeur en is PwC daarmee de eerste grote organisatie die deze stap zet.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 5 april bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Ambtenaren gebruikten onbruikbare scenario’s voor arrest Hoge Raad over box 3-heffing
Voorafgaand aan het kerstarrest van de Hoge Raad over de box 3-heffing circuleerden op het ministerie van Financiën varianten die achteraf onbruikbaar bleken. Het arrest week af van het advies van de Advocaat-Generaal, schrijft staatssecretaris Van Rij, ‘waardoor de varianten niet representatief zijn voor de huidige situatie.’
Lees verder »
DNB: verduurzaming gebouwen heeft gevolgen voor financiële sector
De verduurzaming van gebouwen heeft grote consequenties voor de financiële sector, blijkt uit nieuw onderzoek door De Nederlandsche Bank (DNB). Banken, verzekeraars en pensioenfondsen hebben veel geld belegd in woningen en commercieel vastgoed en leningen verstrekt met gebouwen als onderpand. Het verduurzamen van deze gebouwen vraagt om forse investeringen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Houd je crediteur niet voor de gek

Het gebeurt regelmatig dat ondernemers een schuldeiser aan het lijntje houdt door te beloven dat er snel betaald gaat worden. Maar als de ondernemer weet of behoort te weten dat hij deze belofte niet na zal komen, kan dit grote gevolgen hebben voor de ondernemer.

Lees verder »
Onnodige afwijzing TVL Q4 2021 voorkomen
Het komt voor dat de RVO TVL-aanvragen moet afwijzen omdat ondernemers niet de juiste informatie aanleveren, of helemaal niets aanleveren als ze een verzoek krijgen om aanvullende informatie. Dat is zonde en daarom licht de uitkeringsinstantie toe hoe je afwijzing kunt voorkomen.
Lees verder »
Onderzoek Belastingdienst: veel fouten in aangifte loonheffingen
Uit onderzoek naar correcties op de aangifte loonheffingen bij publieke organisaties bleek dat 62 procent één of meerdere correcties had.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Vrouw geeft extra kind aan, verdenking van toeslagfraude
KvK: veel starters in bouw en groothandel, opnieuw daling faillissementen
OPLEIDINGEN
Arbeid en Recht (1)
Fiscount
14 februari 2022
Externe Verslaggeving voor kleine en micro-BV
NBA Opleidingen
11 maart 2022
Webinar ‘Het nieuwe winkelen’
King Software
16 februari 2022
VACATURES
Tax Manager
Crop
Ede
Compliance officer vaktechneut (24-32 uur in overleg)
UNP accountants adviseurs
Assistent accountant Controlepraktijk
Van der Vlugt Accountants
Halsteren
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN