Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 22 januari 2021
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant heeft goede eigen administratie: alle klachten ongegrond
Een ontevreden klant stapte naar de Accountantskamer. Maar die veegde alle klachten van tafel. De beschuldigde register-accountant bleek zijn eigen administratie goed op orde te hebben en kon alle beschuldigingen makkelijk weerleggen.
Lees verder »
TVL fors verruimd, starters moeten nog wachten  
Het kabinet investeert 7,6 mrd euro extra om ondernemers door ‘de staart van de coronacrisis’ te helpen. Belangrijkste maatregelen zijn dat de TVL flink verruimd wordt en starters ook noodsteun kunnen aanvragen. Ook komt er een garantieregeling voor de evenementenbranche.  
Lees verder »
ADVERTORIAL
Wil jij in één dag je kennis op het gebied van btw jurisprudentie vergroten?

Meld je dan aan voor de online masterclass btw jurisprudentie HvJ EU op 2 februari. Je krijgt een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en lopende procedures bij het Hof van Justitie EU.
Alle deelnemers ontvangen gratis een jaarabonnement op de online database btw jurisprudentie van het hof van justitie EU.

Lees verder »
Scholen potten op, ook kritiek op jaarverslagen
Volgens onderzoek van de Inspectie van het Onderwijs potten scholen samen voor 1,4 mrd euro aan reserves op. Maar of dit vrij besteedbaar geld is, valt uit de jaarrekeningen niet op te maken. Dit is ook kritiek op de verslaglegging.
Lees verder »
PwC niet enige kantoor dat kinderoppas vergoedt
PwC betaalt de kinderopvang zolang de lock down duurt. Dat schreef De Telegraaf op donderdagochtend. Maar alle Big4-kantoren hebben gunstige regelingen, zo leert een rondgang.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 11 februari bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Verlagen pensioenen reële optie
Grote pensioenfondsen in Nederland vrezen dat ze de komende jaren niet ontkomen aan het verlagen van de pensioenen. Dat zeggen onder meer ambtenarenfonds ABP en Pensioenfonds voor Zorg en Welzijn (PFZW).
Lees verder »
KENNISPARTNER
Hoeveel meer zekerheid is er over de positie van de ZZP’er?

De onduidelijkheid over de positie van de ZZP’er is – na de invoering van de Wet DBA en de mogelijkheid om gebruik te maken van modelovereenkomsten – alleen maar groter geworden. Dit dwong het kabinet al in 2018 om met nieuwe plannen te komen, maar wat is de stand van zaken begin 2021?

Lees verder »
PERSONALIA | Mth benoemt Kees Limper AA tot partner
Mth accountants & adviseurs heeft per 1 januari 2021 een nieuwe partner: Kees Limper AA. Het totaal aantal partners in het bedrijf komt daarmee op 22.
Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 4 – Zorg voor tijdige opgave uitbetaalde bedragen aan derden
Heb je cliënten die in 2020 bedragen hebben uitbetaald aan derden? Denk er dan aan dat zij hiervan uiterlijk 31 januari 2021 opgave doen bij…
Lees verder »
Grant Thornton eerste accountant met ISAE 3402 verklaring
De diensten Incompanion en Payroll van Grant Thornton zijn gecertificeerd met de ISAE 3402 type 1 verklaring. Volgens Grant Thornton is het daarmee het eerste accountantskantoor in Nederland.
Lees verder »
PERSONALIA | Gert Bolink directeur Alfa Accountants in Bleiswijk
Per 18 januari is Gert Bolink RA (53) directeur van Alfa-kantoor Bleiswijk. Hij volgt Erik Goudriaan op die directievoorzitter van de kantoren in Gorinchem en Dodewaard is geworden.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
De klant(ervaring) centraal: 5 elementen van een droomaccountant

Hoe ziet de ideale accountant er volgens jouw klant uit? En hoe zet je deze kennis in om de beste klantervaring te bieden? We helpen je hier op weg.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
NOW Manager CaseWare koppelt met geanalyseerde data Full Finance

De NOW Manager van CaseWare koppelt met data-analyse van Full Finance. Hierdoor kunnen accountants een kant-en-klare analyse van hun klanten in een model krijgen. Met deze analyse zijn meteen de bijzonderheden van de klant te zien en kunnen cijfers met meer diepgang worden geïnterpreteerd.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Mag een accountant partijdig zijn?
‘Geef accountants toegang tot NOW-gegevens UWV’
Meer jaarcontracten voor accountants
Belastingaanslagen wel/niet openbaar: Trump eindigt zoals hij begon
OPLEIDINGEN
Masterclass Werken met flexibele arbeidskrachten
The Legal Company
4 februari 2021
Verkort schakelprogramma naar Post HBO AA MKB
Markus Verbeek Praehep
15 februari 2021
Lunch & Learnsessie WHOA
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
4 maart 2021
VACATURES
Fiscount Fiscalisten
Fiscount
Relatiebeheerder BonsenReuling Doetinchem
BonsenReuling
Doetinchem
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN