Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 9 juli 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant hoeft (nog) geen schadevergoeding te betalen wegens ondeugdelijk rapport
Een rapport dat een accountantskantoor opstelde voor een curator heeft het kantoor en twee daar werkzame accountants flink in de problemen gebracht. Toch is een veroordeling door de Accountantskamer  vanwege een gebrek aan hoor en wederhoor in het rapport op zichzelf nog niet voldoende om via een kort geding een schadevergoeding toe te kennen, oordeelt […]
Lees verder »
Taakstraf voor Robert Moszkowicz wegens belastingfraude
Voormalig advocaat en fiscalist Robert Moszkowicz (67) is na een onderzoek naar omzetbelastingfraude woensdag door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot een taakstraf van 180 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden voor valsheid in geschrifte en het niet voeren van een deugdelijke administratie voor het juridisch advieskantoor dat op naam stond van zijn vrouw.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak kennis met Tijdschrift Familiebedrijven

Met Tijdschrift Familiebedrijven wordt u expert op het gebied van familiebedrijven. Elke kwartaaleditie bestaat uit 6 diepgaande artikelen op het gebied van accountancy, fiscaliteit, financiën en recht, waarmee u – afhankelijk van uw beroepsorganisatie – maximaal 24 PE-punten per jaar kunt behalen.

Lees verder »
Belgen sluiten fiscale ‘kaasroute’ via Nederland af
De Belgische Kamercommissie Financiën heeft een voorstel aangenomen om per 1 december de zogeheten ‘kaasroute’ af te sluiten, meldt zakenkrant De Tijd. Die fiscale sluipweg via Nederland laat belastingvrij schenken toe.
Lees verder »
Feuilleton Professional in de knel (14): Werkdruk en verwachtingen
Onbekend nummer. Els drukte hem weg met een ‘Kan ik je later bellen’ bericht. Ze was verwikkeld in een stevige discussie met Johannes en Hein over het al dan niet aantrekken van een ZZP’er als tijdelijk vervanger voor Herman. Volgens de bedrijfsarts kon het nog wel een halfjaar duren voordat Herman terug zou komen. Hoewel […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

En voldoe je wel aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 16 september bij over onder andere de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Minister wil verplichte aanwijzing accountants voor controle beursfondsen
Minister Hoekstra van Financiën komt met een wetswijziging waardoor accountants straks kunnen worden aangewezen voor de OOB-controle van beursgenoteerde bedrijven. Daarmee zou het probleem moeten worden opgelost dat de laatste paar jaar veel kleinere beursfondsen geen controlerend accountant kunnen vinden.
Lees verder »
Wetsvoorstel verandering koppeling AOW-leeftijd naar Tweede Kamer
Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en staatssecretaris Vijlbrief van Financiën hebben het Wetsvoorstel verandering koppeling AOW-leeftijd naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees verder »
AFM: crowdfundingplatform houdt in lastige omstandigheden stand
Covid-19 heeft zijn weerslag op de crowdfundingsector, maar toch overziet de sector vooralsnog de problemen. Wel moet de sector maatregelen treffen om de gevolgen van een eventuele tweede uitbraak op te vangen. Dat meldt de AFM op basis van een enquête die de toezichthouder heeft gehouden onder de crowdfundingplatformen die onder haar toezicht staan.
Lees verder »
PwC: baten van extra thuiswerken zijn aanzienlijk
Als iedereen die thuis kan werken na Covid-19 één extra dag vanuit huis gaat werken ten opzichte van de situatie voor Covid-19, levert dat de samenleving zo’n vier miljard euro op. Deze kostenbesparing zit bij werkgevers en werknemers, maar ook in de samenleving als geheel. De uitstoot van CO2 daalt met 606 kiloton. Dat blijkt uit […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, wat is de impact van snelle digitalisatie op de relatie met je klanten?

Dat digitaliseren een noodzaak is, is voor veel bedrijven en kantoren al lang duidelijk. Dat we daar door de uitbraak van COVID-19 echt niet meer omheen kunnen, voorzag niemand. Sneller dan ooit wisselden we van een gestage digitale transitie waarin de persoonlijke klantrelatie leidend was, naar een razendsnelle omslag waarin digitale tools de basis zijn […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Miljoenenfraude door ambtenaar gemeente Den Haag
Loonaangifte niet te verwerken na afvoer LH-nummer
Alfa Consultants opereert nu ook vanuit regio Amsterdam-Schiphol
Minder zorgen over voortbestaan bedrijven, vooral meer optimisme in zakelijke dienstverlening
OPLEIDINGEN
Praktijkopleiding AA – Accountancy MKB (inclusief contactdagen)
Markus Verbeek Praehep
6 augustus 2020
Webinar IT- risico’s en veiligheid
NBA Opleidingen
1 september 2020
Nieuwe regels voor opdrachtgevers en zzp’ers en de praktijkgevolgen
Fiscount
10 november 2020
VACATURES
Controleleider fulltime
WITh accountants
Amersfoort en Sliedrecht
Assistent Accountant (32 – 40 uur)
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda of Ridderkerk
Assistent-Accountant (32 – 40 uur)
Van helder
Nieuwegein
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN