Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
donderdag 10 januari 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant in een coole auto
De leaseauto is een arbeidsvoorwaarde. Dat bleek recent nog toen de Rabobank de leasecontracten van een aantal werknemers wilde schrappen. ‘Ho ho,’ zei toen de rechter nadat een aantal personeelsleden hierover juridisch gingen klagen. Arbeidsvoorwaarde. Dus je hebt er recht op. Volgens het recente beloningsonderzoek van Alterim en de NBA heeft 75% van de openbare accountants […]
Lees verder »
Kabinet komt met bedrijfsovernamefonds jonge boeren
Het kabinet lanceert een garantieregeling Vermogensversterkende Kredieten (VVK), om het voor financiers aantrekkelijker te maken leningen te verstrekken aan jonge boeren ten behoeve van bedrijfsovername of investeringen in innovaties.
Lees verder »
Advertorial: Nieuw programma Fiscale kringen

Verrijk uw kennis in 2,5 uur middels 7 bijeenkomsten en verdien 21 PE-punten. Schrijf u nu in voor het jaarprogramma. Keuze uit 17 locaties. Dit jaar tweemaandelijkse actualiteitenbijeenkomsten over o.a. Wwft, Erfrecht, BTW, Firmaproblematiek en Auto.
Meer informatie & inschrijven =>

Advertorial: Fiscount ICT-service

Fiscount ICT-Service is jouw partner voor procesoptimalisatie en helpt accountants op weg naar een moderne, efficiënte manier van werken. Hét totaalpakket met ICT-diensten voor zowel accountants-en administratiekantoren als hun cliënten’

Nadere uitleg over toepassing zorgvrijstelling vennootschapsbelasting
Op 21 december 2018 heeft de staatssecretaris van Financiën een beleidsbesluit gepresenteerd met daarin een uitleg over de toepassing van de zorgvrijstelling vennootschapsbelasting. Met de in dit beleidsbesluit opgenomen toelichting verwacht ik dat het de afstemming met de Belastingdienst over de toepassing van de zorgvrijstelling vpb zal vereenvoudigen.
Lees verder »
‘Gecontroleerd lichaam’: nieuw begrip aanslagbiljet Vpb
Het aanslagbiljet voor de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting ziet er iets anders uit dan in 2018. Onder meer het begrip ‘gecontroleerd lichaam’ doet z’n intrede. 
Lees verder »
PwC en KPMG doen mee aan Week van de Circulaire Economie
PwC en KPMG werken mee aan de week van de Circulaire Economie door het verzorgen van gratis workshops voor bedrijven met circulaire ambities. Van 14 tot en met 18 januari is de vierde editie van de Week van de Circulaire Economie in Nederland vanuit Circl in Amsterdam.
Lees verder »
Grote donaties moeten voortaan transparant
Maatschappelijke organisaties die niet verplicht zijn om een jaarrekening of een met de jaarrekening vergelijkbare financiële verantwoording openbaar te maken, worden verplicht om jaarlijks de balans en staat van baten en lasten te publiceren. Dat staat in een conceptvoorstel van minister van Rechtsbescherming Sander Dekker (foto).
Lees verder »
MKB Nederland: ondernemers met handen in het haar over Brexit-onzekerheid
Volgens MKB Nederland maken ondernemers die zaken doen met het Verenigd Koninkrijk zich grote zorgen vanwege de onzekerheid over de gevolgen van Brexit. Dat is volgens de organisatie gebleken tijdens een ‘buddysessie’ voorafgaand aan de nieuwjaarsreceptie van MKB-Rotterdam Rijnmond.
Lees verder »
PERSONALIA: Henny Kok treedt terug als directievoorzitter BonsenReuling
Directievoorzitter Henny Kok heeft afstand gedaan als directievoorzitter bij BonsenReuling Accountants-Belastingadviseurs. Zijn maatschapsaandeel heeft hij overgedragen aan de andere vennoten,maar hij blijft actief als ondernemersadviseur voor het kantoor, waarmee zijn kennis en netwerk voor het kantoor behouden blijven. 
Lees verder »
Bij snelle doorverkoop houdt verkoper deel belastingvoordeel
Bij doorverkoop van een onroerende zaak binnen een half jaar na aankoop hoeft de laatste koper in beginsel minder overdrachtsbelasting te betalen. De doorverkoper mag van de (laatste) koper verlangen dat hij dit belastingvoordeel vergoed krijgt. Dit gegeven moet dan wel in de verkoopovereenkomst staan, blijkt uit een arrest van Hof Amsterdam.
Lees verder »
Autoverhuurders bieden vaker shortlease bestelwagens aan
De autoverhuurbranche heeft afgelopen jaar geprofiteerd van de economische groei. Auto’s worden langer en vaker gehuurd. Met name voor bestelwagens trok de markt in 2018 aan, meldt brancheorganisatie BOVAG.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, hoe bereid jij jouw kantoor voor op het digitale tijdperk?

Het afgelopen jaar zagen we een gemiddelde omzetgroei van 7% bij accountants-, administratie- en belastingadvieskantoren, aangesloten bij NOAB en Fiscount. Deze omzetgroei zorgt er mede voor dat nog niet alle kantoren de noodzaak zien om te digitaliseren.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Mijn nettoloon in 2019: wat houd ik eraan over?

Prinsjesdag is nu drie maanden geleden. Alle cijfers zijn bekend en goedgekeurd. Het kabinet is er ondertussen nog steeds van overtuigd dat 95% van de Nederlanders er dit nieuwe jaar op vooruitgaat, maar wat zien wij in 2019 onderaan de loonstrook om alle tegenvallers mee op te vangen?

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Hbo-bachelor Accountancy
HAN
1 februari 2019
Workshop NLP Effectief communiceren
NBA Opleidingen
31 januari 2019
Accountancy verkort schakelprogramma oriëntatie MKB
Avans+
15 maart 2019
VACATURES
Supervisor audit Utrecht
Baker Tilly Berk
Utrecht
Senior Assistent Accountancy
PKF Wallast
Amsterdam
Senior Assistent/Gevorderd Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk
Boon
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN