Bekijk deze nieuwsbrief online
donderdag 16 februari 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
UWV: Tot 2020 grote knelpunten in personeelsvoorziening accountants
Op de middellange termijn (tot 2020) verwacht het UWV grote knelpunten in de personeelsvoorziening voor de beroepsgroepen ‘accountants’ en ‘financieel specialisten en economen’. Dat blijkt uit het UWV-rapport ‘Kansrijke beroepen: Waar is de arbeidsmarkt krap? Landelijk overzicht’.
Lees meer
 
 
Scheiden doet lijden
Wanneer uw klant gaat scheiden, doet u er goed aan om de belangen van uw klant en zijn of haar aanstaande ex goed in de gaten te houden en alle afspraken vast te leggen. Mag u nog wel de aangifte indienen voor de ex? Wat gebeurt er met de aftrekposten in het scheidingsjaar? De adviseur […]
Lees meer
 
Waarom en hoe accountants hun verdienmodel moeten aanpassen Advertorial

Van uren factureren naar value added pricing

Als accountants- of administratiekantoren staat u voor strategische keuzes. Veranderende cliëntbehoeften en ingrijpende technologische ontwikkelingen zorgen ervoor dat u zaken anders moet gaan aanpakken. Een nieuw verdienmodel is binnen handbereik. Maar hoe werkt dat? En wat zijn de voordelen?

Lees het in de whitepaper =>

 
Belastingdienst kent achterstand in verwerking machtigingen intermediairs
Door het grote aantal aanvragen is de verwerking van de machtigingen voor serviceberichten en de vooraf ingevulde aangifte vertraagd. Er is op dit moment een achterstand van enkele weken. Zo laat de Belastingdienst weten.
Lees meer
 
 
Banengroei MKB houdt aan in 4e kwartaal 2016
Ook in het vierde kwartaal van 2016 blijft de werkgelegenheid in het Nederlandse MKB verder stijgen. Zo valt op te maken uit de Van Spaendonck MKB Banenmonitor 4e kwartaal 2016.
Lees meer
 
Hoe kunnen professionals het klantcontact verbeteren? Advertorial

Met de Expectations Monitor brengt u zelf de verwachtingen van klanten in kaart, waardoor u tijdig op veranderingen kunt inspelen. Het is een hulpmiddel voor de professional om met de klant hierover het gesprek aan te gaan. Het ondersteunt de klantrelatie, uw organisatie wordt klantgericht en enthousiast.

Ik wil informatie over een proefperiode! =>

 
Wetsvoorstel onredelijk lange betaaltermijnen MKB’ers en ZZP’ers aangenomen
Kleine leveranciers moeten binnen zestig dagen worden betaald door de grootbedrijven waaraan ze leveren. Bedrijven die deze maximumtermijn overschrijden, kunnen in de toekomst op een boete rekenen. De Tweede Kamer nam dinsdag het initiatiefwetsvoorstel van CDA en PvdA aan dat dit regelt.
Lees meer
 
 
Bestelauto van de zaak: hof vergeet de details
U kent ongetwijfeld de bijtelling voor de auto van de zaak. Deze geldt ook voor bestelauto’s, maar: niet voor ALLE bestelauto’s. Bij een discussie over een bijtelling voor een bestelauto van de zaak kan het dus de moeite waard zijn om op de details te letten. Dat dit ook voor de rechters van het hof […]
Lees meer
 
Subsidies en BTW: Joep Swinkels praat u bij! Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Wat zijn de kenmerken en fiscale aspecten van een prijssubsidie? Spelen deze vragen ook bij u en wilt u hier meer van weten? Joep Swinkels praat u bij op 4 april!

Meer info en aanmelden =>

 
Geen verzet meer tegen snellere aanpak belastingontwijking
Nederland verzet zich niet langer tegen een snellere Europese aanpak van een vorm van belastingontwijking door multinationals. Het gaat daarbij om bepaalde omstandigheden waardoor deze ondernemingen bijvoorbeeld in Nederland en in een ander land geen belasting betalen.
Lees meer
 
 
Bijzonder uitstel 2015 aanvragen voor 1 maart 2017
Intermediairs die door overmacht de aangiften 2015 niet voor de vastgestelde datum kunnen doen, kunnen met een gemotiveerd verzoek bijzonder uitstel krijgen. Dit uitstel kan tot 1 maart 2017 aangevraagd worden bij de Belastingdienst.
Lees meer
 
 
Beweegprogramma’s chronisch zieken in sportaccommodaties: 6% BTW
Beweegprogramma’s voor chronisch zieken zijn belast met het 6% BTW-tarief als ze worden aangeboden in een sportaccommodatie. Dat meldt de Belastingdienst.
Lees meer
 
Tim Zoete. Factoring: voor ieder wat wils! Contentpartner
Factoring komt voor in vele soorten en maten. Eigenlijk is er voor elk type bedrijf wel een passende factoringoplossing. Hele grote (beursgenoteerde) ondernemingen maken gebruik van factoring, maar ook ZZP’ers en MKB-ondernemingen.
 
Het beperken van aansprakelijkheid Opleiding
  Niemand zit te wachten op een claim. Maar met de komst van allerlei wet- en regelgeving is die kans voor accountants wel toegenomen Wat zijn gevolgen van de huidige en toekomstige wet- en regelgeving voor zowel u als voor uw kantoor? En welke impact hebben recente tuchtrechtuitspraken? Doelstelling Na afloop kent u de regels […]
 
Medior Assistent accountant RA Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant RA in Nijkerk Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een baan als assistent accountant RA? Dan is je nieuwe […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn