Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 18 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Accountant loopt risico bij overschrijden deadline’
Elke rechtspersoon moet uiterlijk tien maanden na sluiting van het boekjaar een jaarrekening hebben opgemaakt. Uit een enquête van Auxilium blijkt dat ruim driekwart van de mkb-accountantskantoren deze deadline niet gaat halen. Een meerderheid denkt dat de jaarrekening van 10 tot 25 procent van de klanten te laat klaar zal zijn.
Lees verder »
Boekhouder: ‘Gemeente gaf 500 euro. Ik dacht: de komma staat verkeerd.’
Vijf jaar geleden kreeg Adri de Bruyn bezoek van twee gemeenteambtenaren. Hij zou zijn woning ten onrechte als kantoor gebruiken. Vijf gewonnen rechtszaken later staat de boekhouder nog altijd met lege handen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Leergang Fraude en non-compliancy

27 oktober, 10 & 24 november 2020, 12 & 28 januari 2021 • Nieuwegein • PE 30

Deze leergang geeft de openbaar accountant handvatten en verdieping om in geval van non-compliancy of zelfs fraude, vanuit vaktechnisch en juridisch perspectief de juiste afwegingen en keuzes te maken. Meld u nu aan voor deze cursus.

.

Lees verder »
Grote twijfels over haalbaarheid BIK
 De Tweede Kamer twijfelt aan de effectiviteit en uitvoerbaarheid van de Baangerelateerde Investeringskorting (BIK). Het kabinet trok daar op Prinsjesdag 2 miljard euro voor uit.
Lees verder »
Wat moet je met een klant als Robin Linschoten?
Robin Linschoten probeerde de schuld van zijn foute belastingaangiftes in de schoenen te schuiven van zijn administratiekantoor. Tevergeefs. Vorige week veroordeelde de rechter hem tot 100 uur taakstraf. Accountancy Vanmorgen dook in deze case en vraagt zich af: wat moet je met een klant als Robin Linschoten?
Lees verder »
ADVERTORIAL
Business-changing cloudplatform voor accountants én cliënten

Visma.net Accountancy is een innovatieve oplossing voor middelgrote en grote accountantskantoren en biedt de meest uitgebreide financiële set functionaliteit. Het platform maakt het mogelijk om diensten volledig zelf vorm te geven en op maat aan te bieden aan cliënten. De software ondersteunt kantoren die zich willen onderscheiden bij de transitie naar een online samenwerking.
Meer weten? Kijk dan op onze website.

Lees verder »
TIP
Tipweek | Tip 5 – Deadline nadert voor aanvraag tegemoetkoming amateursportorganisaties
Amateursportorganisaties kunnen een eenmalige tegemoetkoming van maximaal € 3.500 krijgen voor hun doorlopende lasten in de periode 1 maart tot 1 juni 2020 en/of 1…
Lees verder »
PERSONALIA | Tennisprof Bart van den Berg kiest voor carrière bij EY 
Zijn profcarrière heeft slechts vier jaar geduurd. Een blessure dwingt accountant Bart van den Berg tot stoppen. Vanaf deze maand verruilt hij de tennisbaan voor de kantoortuin van EY in Rotterdam.
Lees verder »
Weer gedoe rondom dividendbelasting
Het kabinet verwacht volgend jaar bijna €1 mrd aan dividendbelasting te moeten terugbetalen. Dat komt doordat beleggers uit het buitenland anders zijn behandeld dan beleggers die in Nederland belastingplichtig zijn.
Lees verder »
‘Tekort aan fiscalisten leidt tot vertraging bij aangiftes’
Het bedrijfsleven en de adviespraktijk zuchten onder een tekort aan fiscalisten. Dit zorgt voor vertragingen bij de belastingaangifte. De piekperiodes worden ternauwernood overleefd door uitstel aan te vragen en interimmers in te vliegen.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, weet jij waar jouw klanten wakker van liggen?

Digitalisering levert een andere relatie op met je klant. Het uitgangspunt is niet langer wat je als accountant aan producten te bieden hebt, maar wat de behoeftes van de klant zijn. Jouw klant wil advies over een complex vraagstuk, een oplossing voor een probleem of een signaal dat iets beter of anders kan. Maar hoe […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
2.0 Accountants: ‘Digitalisering is de toekomst.’

Jeroen Kamphuis en Arnoud Boudrie van 2.0 Accountants uit Enschede hebben een duidelijke visie voor het kantoor. Jeroen: ‘We onderscheiden ons in snelle en directe communicatie en bereikbaarheid. Niet alleen van 9 tot 5, maar ook buiten kantooruren. Client Online van PinkWeb helpt ons om die belofte waar te maken.’

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Ook accountants in geheime Chinese database
BOVAG vreest ‘btw over bpm’
Het hellende vlak van een goede reputatie
Belastingplan 2021: alle maatregelen op een rij
OPLEIDINGEN
Welke softwarepakketten passen bij jouw organisatie? (meerdere dagen en meerdere tijden)
Accountancy Vanmorgen
24 september 2020
Overdrachtsbelasting betalen: wanneer niet, wanneer wel en hoeveel
Fiscount
11 november 2020
Master of Science in Controlling
HAN
29 oktober 2020
VACATURES
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN