Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 22 juni 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Accountant Mazars maand doorgehaald vanwege gebrekkige controle bij Mitra-concern
De Accountantskamer heeft de RA veroordeeld die de cijfers controleerde van het inmiddels failliete moederbedrijf van slijterijketen Mitra, dat volgens betrokkenen ten onder ging aan boekhoudfraude. De partner bij Mazars wordt door de tuchtrechter een maand doorgehaald in het register, omdat hij met betrekking tot wezenlijke posten geen toereikende controle-informatie heeft verkregen. Daarmee heeft hij […]
Lees verder »
NBA stuurt brieven over PE-plicht naar verkeerd adres, veroordeling in hoger beroep geschrapt
Het CBb heeft de waarschuwing en geldboete die de Accountantskamer eerder oplegde aan een accountant in business teruggedraaid. Het College vindt het voldoende aannemelijk geworden dat de accountant tijdig aan de overgebleven 12 uur aan PE-verplichtingen had kunnen voldoen, als hem daartoe door de NBA tijdig een herstelkans was geboden.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Heb jij de belangrijkste btw en bcf aspecten van het gemeentelijk grondbedrijf goed in kaart?

Wat zijn de fiscale aandachtspunten van anterieure overeenkomsten of de ontwikkelingen van een btw-bouwterrein? Hoe zit het met erfpacht, ruiltransacties, mixpercentages grondbedrijf of overdracht gemeenschapsvoorzieningen? Joep Swinkels geeft uitleg op 13 september tijdens een online cursus van 13 tot 15 uur.

Lees verder »
KENNISPARTNER
De mogelijkheden omtrent de bewijslast in geval van BTW-fraude   

Ondernemers worden met enige regelmaat geconfronteerd met vragen en boekenonderzoeken van de Belastingdienst. Deze kunnen uitmonden in hoge naheffingsaanslagen met belastingrente en boeten. Dit kan ook bonafide ondernemers overkomen. Welke mogelijkheden op het gebied van de bewijslast hebben zij, om zich te verdedigen tegen hoge naheffingsaanslagen, belastingrente en boeten?

Lees verder »
Adviesrapport ANBI’s: fiscale voorzieningen nuttig, intensivering toezicht
Staatssecretaris Van Rij heeft het rapport naar de Tweede Kamer gestuurd van de commissie die op verzoek van het vorige kabinet de regels voor Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI’s) en het toezicht hierop heeft onderzocht. De commissie doet 7 aanbevelingen, waarvan de belangrijkste zijn het toezicht op ANBI’s te intensiveren en te verbeteren, zelfregulering te […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij optimaal gebruik van de mogelijkheden van de werkkostenregeling?

Voldoe je aan de administratieve verplichtingen waarop de Belastingdienst controleert? Casper Mons praat je op 28 september online bij over de recente wijzigingen, vrijstellingen, het administratieve proces en de verschenen jurisprudentie op dit gebied. Hij bespreekt al deze zaken aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
Zo zet je het ‘bedrag ineens’ optimaal in, óók voor de dga
Als voorloper van de Wet toekomst pensioenen (Wtp) – maar wel in het kader van het Pensioenakkoord – kennen we de Wet bedrag ineens, RVU en verlofsparen. Daar waar de RVU en het verlofsparen al vanaf 2021 in de belastingwetten opgenomen zijn, is de afkoop nog niet aan de orde. Deze mogelijkheid wordt waarschijnlijk tegelijkertijd […]
Lees verder »
‘Partners EY kunnen miljoenen verwachten door splitsing’
De wereldwijde splitsing van de controle- en adviestakken van EY die er mogelijk aan zit te komen zou de partners bij het accountantskantoor bepaald geen windeieren leggen. Duizenden partners krijgen door de beursgang van de consultantstak gemiddeld twee miljoen dollar. Dat schrijft The Wall Street Journal op basis van interne bedrijfsdocumenten en bronnen dichtbij EY.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountant, verras jij je klant met inzicht, overzicht en een moeiteloze samenwerking?

Dat je als accountant je zaken op orde hebt qua financiële kennis en kunde is voor een klant een vast gegeven. Waarmee kun je je dan wel onderscheiden, of beter nog, je klant verrassen? Kijk naar je eigen ervaringen.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Hoe je rendement wint door een geautomatiseerde backoffice?

Traditionele dienstverlening is het vertrekpunt voor een modern kantoor. Een goed georganiseerde backoffice is de sleutel in dit proces. In dit blog lees je hoe je de backoffice organiseert, zodat je rendement wint voor het moderne accountantskantoor.

Lees verder »
Invoering nieuwe box 3-heffing mogelijk pas later
Het is nog lang niet zeker dat een vermogensrendementsheffing op basis van het werkelijke rendement vanaf 2025 kan worden ingevoerd, zoals het kabinet wil. Het tijdpad voor invoering is bijzonder krap en ook als er niets meer misgaat is het nog maar de vraag of dat doel haalbaar is. Daarvoor waarschuwen ambtenaren van het Ministerie […]
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Thuiswerkende grensarbeiders: beleid sociale zekerheid verlengd tot 2023
KPMG opnieuw in top 3 meest waardevolle Nederlandse merken wereldwijd
Herstructureringsexperts verwachten toename bedrijven bij bijzonder beheer door sancties
Ondernemer kan fluiten naar uitgeleend miljoen, Amsterdams accountantskantoor tekortgeschoten
OPLEIDINGEN
2-daagse training: Succesvol leren bemiddelen en onderhandelen voor accountants en adviseurs
Fiscount
8 september 2022
Cursus Samenwerken financiële- en salarisadministratie
Accountancy Vanmorgen
12 september 2022
Cursus Box 2 en 3 in 2022: wat te doen met een miljoen?
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
13 september 2022
VACATURES
Assistent Accountant, Ede 24 – 40 uur
Schuiteman
Ede
Assistent accountant – samenstelpraktijk
Scab
Professional – Loonadministrateur Onderwijs
Van Oers
Breda/ Oosterhout
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN