Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 15 oktober 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Accountant moet beter communiceren over rol in fraudeopsporing’
Accountantskantoren moeten duidelijker aangeven dat een accountantscontroles nooit voor 100% de garantie kan geven dat fraude wordt opgespoord. Dat zegt Deloitte-topman Hans Honig tegenover radiozender BNR. .
Lees verder »
BDO neemt consultant Arteria over
BDO heeft overeenstemming bereikt over de overname van Arteria consulting. ‘Met deze overname verstevigen we onze positie in de publieke sector.’ .
Lees verder »
Advertorial: Proactief meedenken met je klant doe je zo!

Jouw cliënten verwachten van jou dat je proactief met hen meedenkt en dat je inspeelt op ontwikkelingen in de branche. Met de Fiscount eindklantproducten doe je meer dan dat. Je informeert niet alleen. Je attendeert jouw cliënten ook op risico’s en kansen met handige tips en actiepunten.

Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Hoge Raad zet streep door boete voor te weinig betaalde BPM
Een man die een boete heeft gekregen wegens te weinig betaalde BPM, hoeft die boete van de Hoge Raad niet te betalen. Hij dacht dat hij volgens de regels handelde en dat is een pleitbaar – ofwel verdedigbaar – standpunt, oordeelt de hoogste rechter. .
Lees verder »
Prominenten willen andere rekenregels voor pensioenen
Een groep van 40 prominenten heeft een brief geschreven aan de Tweede Kamer waarin zij pleiten voor een andere rekensystematiek voor pensioenfondsen. De huidige strenge rekenregels, bedoeld om pensioenen zekerder te maken, leiden juist tot meer onzekerheid, stellen zij. .
Lees verder »
ADVERTORIAL
Aanvulling basisopleiding NLP van adviseur naar vertrouwenspersoon

In vervolg op de basisopleiding NLP is ook deze aanvullende opleiding gericht op adviserende en leidinggevende functies. Tijdens deze sessies krijgt u onder meer technieken aangereikt om interventies uit te voeren ter bevordering van het functioneren en communiceren van anderen.
Start 4 november 2019 | Baarn | Pe-uren 24 | Prijs € 995,- (vrij van btw)

Meld u nu aan voor de Aanvulling basisopleiding NLP

Lees verder »
Per 1 januari eHerkenning verplicht voor aangifte loonheffingen
Wie vanaf 1 januari 2020 aangifte loonheffingen wil doen via Mijn Belastingdienst Zakelijk, heeft daarvoor eHerkenning nodig. Dat meldt de Belastingdienst. .
Lees verder »
Ontvangst aanslag niet bewezen: fiscus mag geen invorderingsrente rekenen
De Hoge Raad heeft geoordeeld dat de Belastingdienst geen invorderingsrente of boete in rekening mag brengen als niet kan worden aangetoond dat de belastingplichtige de aanslag heeft ontvangen. Daarmee bevestigt het hoogste rechtscollege eerdere uitspraken van rechter en gerechtshof. .
Lees verder »
PERSONALIA: Grant Thornton benoemt ‘serviceline leaders’
Grant Thornton Nederland heeft met ingang van 1 oktober twee partners benoemd tot ‘serviceline leaders’. Annemarie Jongerden is benoemd tot serviceline leader Assurance en Hans Bootsma is benoemd tot serviceline leader Advisory. .
Lees verder »
Aantal vrouwen in top big four blijft achter
Bij de grote accountantskantoren wil het met de opmars van vrouwen in topfuncties nog niet zo vlotten. De big four blijft steken op maximaal 15% vrouwelijke partners. Bij andere bedrijven op de Amsterdamse Zuidas is meer dan 30% van de partners vrouw, zo bericht het FD. .
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Meer geld gestoken in Europese startups
Visma start campagne voor e-facturatie
CONTENTPARTNER
24/7 inzicht in financiële situatie van de klant – wil je dat? / tegen welke prijs?

24 uur per dag, 7 dagen in de week inzicht in de financiële situatie van de klant, zodat je hem/haar op elk moment kunt laten zien hoe hij er financieel voorstaat. Zo heeft elke klant de zekerheid dat jij als accountant continue meekijkt en onregelmatigheden of kansen signaleert. Klinkt geweldig, toch?

Lees verder »
OPLEIDINGEN
The Yuki Company Conference
Yuki
4 november 2019
Cursus Erfrecht
Fiscaal Vanmorgen
29 oktober 2019
AVG en Samenstelpraktijk
NBA Opleidingen
5 november 2019
VACATURES
Controleleider- Oosterhout
DRV
Oosterhout
(Junior) Controleleider RA
Lansigt
Alphen aan den Rijn of Ridderkerk
Gevorderd assistent-accountant MKB- Amersfoort
mth accountants & adviseurs
Amersfoort
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN