Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 25 september 2020
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Fred de Jong: ‘Accountant moet adviesrol claimen bij verduurzaming MKB’
Drie dagen in de week wordt Fred de Jong associate lector Sustainable Finance & Tax aan de HAN. Zijn onderzoek richt zich op de adviesrol van financieel adviseurs bij de verduurzaming van het MKB. Hij denkt dat accountants daarmee ook hun eigen toekomst ‘sustainable’ kunnen maken.
Lees verder »
Waarom invorderingsrente nihil blijft en belastingrente niet
Het tijdelijk verlagen van de invorderings- en belastingrente kost de schatkist 276 miljoen euro. Maar dat had ook 149 miljoen meer kunnen zijn. Dat blijkt uit antwoorden van minister Hoekstra op Kamervragen.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis inschrijven

De AV-week is bijna voorbij maar je kunt je nog inschrijven voor deze interessante sessie over samenstellen, communiceren, tussentijds rapporten, jaarrekening en adviseren vanuit 1 platform. Het kan allemaal met Silverfin. De sessie begint om 15:00 uur dus je kunt er nog bij zijn!

Lees verder »
Cliché klopt niet: belastingambtenaar wél positief over MKB’er
Anders dan vaak wordt gedacht hebben belastingambtenaren een positieve houding ten opzichte van MKB’ers. Die conclusie trekt bestuurskundige Shelena Keulemans in haar promotieonderzoek.
Lees verder »
Exact koopt Belgische Officient
De overnamehonger van Exact is na de inlijving van Unit4 Bedrijfssoftware nog niet gestild. Het softwarebedrijf neemt nu Officient over, dat het mogelijk maakt HR-taken te beheren binnen één cloudplatform.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Dit moet je beslist weten van het levenstestament en executele

Bernard Schols vertelt wat je moet weten van de executeur en zijn rol bij erfeniskwesties. Daarna praat Chanien Engelbertink je bij over het levenstestament en de levensexecuteur. Deze fenomenen zijn namelijk niet meer weg te denken in onze maatschappij. Je hoort op 1 oktober de do’s en don’ts aan de hand van veel praktijkvoorbeelden.

Lees verder »
‘De kracht van Visma.net Accountancy is de flexibiliteit’
De wereld verandert, de techniek verandert. Alles gaat sneller. Ook klanten veranderen. Ze worden wijzer en kunnen meer zelf, willen meteen een antwoord. En dat 24/7. Hoe kunnen accountants hierop inspelen? ‘Door hun klantwaarde te optimaliseren,’ zegt Richard Scheper, Managing Director bij Visma. ‘Met ons nieuwe platform Visma.net Accountancy kunnen accountantskantoren hun toegevoegde waarde tonen […]
Lees verder »
Vraag naar financials stijgt, vooral in Brabant
De vraag naar financiële experts zoals accountants en controllers is het afgelopen jaar met tien procent gegroeid. Opvallend is dat de vraag in de regio Eindhoven met ruim 20 procent is gestegen ten opzichte van het eerste halfjaar van 2019.
Lees verder »
SRA-kantoren zien omzet en winst stijgen
De netto-omzet van SRA-accountantskantoren is in 2019 met gemiddeld 6,8% gestegen ten opzichte van 2018.  De netto-omzetstijging stijgt ondanks een toename van de kosten met 7% met 6,2% Dit blijkt uit de SRA-Benchmarkrapportage 2019.
Lees verder »
Brancheorganisaties pessimistischer
Brancheorganisaties maken zich zorgen over investeringen en te trage coronatesten. Dat blijkt uit een enquête die is uitgevoerd onder de leden van MKB-Nederland en VNO-NCW. 108 branches deden mee. 93 Procent zegt dat corona een negatieve invloed heeft op omzetten.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Met raad en daad: drie manieren voor passend klantadvies

We weten de boekhouding steeds meer te automatiseren. Dat houdt in dat veel van de standaard backoffice werkzaamheden sneller en eenvoudiger uitgevoerd worden. Voor accountants betekent dat tijdsbesparing en meer ruimte voor adviserende werkzaamheden. Dit is een blijvende trend en ook online lees je vaak over dat adviseren the next big thing is. Maar hoe […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Bergen op Zoom is boze boekhouder zat
Utrechtse spooktrap bestaat, maar hoe verder met de spooknota?
Agnes Koops (PwC) in Elsevier: ‘Nu laten zien dat we er staan’
Kabinet: hulp maar geen baangarantie voor werklozen
OPLEIDINGEN
Cursus Subsidies en BTW, maak de juiste fiscale keuze
Fiscaal Vanmorgen
30 september 2020
De NOW Verantwoord – Samenstellen
NBA Opleidingen
7 oktober 2020
De aangifte erfbelasting uitgediept
Fiscount
11 november 2020
VACATURES
Relatiebeheerder
Rikst
Groningen
(gevorderd) Assistent accountant
Rikst
Groningen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN