Bekijk deze nieuwsbrief online
vrijdag 16 maart 2018
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Europarlement stemt voor harmonisatie winstbelastingregime
Met een grote meerderheid heeft het Europees Parlement donderdag gestemd voor het harmoniseren van winst- of vennootschapsbelasting in de Europese Unie. Eén regime moet voorkomen dat internationale multinationals geen tot weinig belasting betalen in landen waar zij hun winsten behalen.
Lees meer
 
 
Lakeman geeft niet op: weer tuchtklacht tegen De Kimpe
Pieter Lakeman van Stichting Onderzoek Bedrijfs Informatie (SOBI) heeft bij de Accountantskamer opnieuw een tuchtklacht ingediend tegen accountant Marcel de Kimpe van Ernst & Young (EY).
Lees meer
 
Doe mee aan de Exact Cloud Awards Advertorial

Doe mee aan de Exact Cloud Awards
Moderne ondernemers willen overal en altijd de juiste beslissingen kunnen nemen. Hun accountant regelt het vereiste inzicht. Werk jij bij een kantoor dat net dat stapje extra zet? Dan maak je een kans op een Exact Cloud Award 2018. Meedoen bied voordelen:

• Verbeter je online zichtbaarheid
• Trek nieuwe klanten én medewerkers

Meld je gratis aan: www.cloudaward.nl

 
Accountant ook buiten uitoefening beroep onderworpen aan tuchtrecht
Een accountant die directeur was van een BV die woonruimte verschafte aan in de Antwerpse regio werkzame arbeidsmigranten, was ook in die hoedanigheid wel degelijk aanspreekbaar op zijn accountantsberoep.
Lees meer
 
 
Voorlopige berekening LIV bekendgemaakt
Zo’n 94.000 werkgevers krijgen van UWV een voorlopige berekening van het lage-inkomensvoordeel (LIV) 2017. De laatste voorlopige berekeningen zijn inmiddels verstuurd. 
Lees meer
 
Gratis proefnummer PE-tijdschrift Bedrijfsopvolging Advertorial

– Vier keer per jaar een editie met maximaal 6 nascholingspunten per editie.
– Gratis toegang tot de volledige bibliotheek van verschenen edities.
– Overzicht behaalde toetsen en certificaten in persoonlijk dossier.

Vraag hier een gratis proefnummer aan ==>

 
Britse bedrijven willen na Brexit niet onderste uit de kan
Ondernemingen in het Verenigd Koninkrijk geven de voorkeur aan een Brexit die juridisch goed en snel geregeld is boven een overgang die langer duurt en de Britten aanzienlijke voordelen oplevert.
Lees meer
 
 
SRA lanceert scan om kwaliteit samenstelpraktijk te meten
Om het huidige klimaat van de samenstelpraktijk in kantoren te beoordelen heeft SRA een Cultuurscan speciaal voor de samenstelpraktijk ontwikkeld.
Lees meer
 
 
VNO-NCW en minister: 1500 vrouwen ‘board-ready’
Vijfduizend Nederlandse bedrijven hebben vandaag een door het kabinet en werkgeversorganisatie VNO-NCW ondertekende brief ontvangen, waarin zij worden opgeroepen om meer vrouwen te benoemen in raden van bestuur en commissarissen.
Lees meer
 
 
Ambtenaren hadden in 2011 al sterke twijfels over rulingpraktijk
Ambtenaren van Financiën waarschuwden in 2011 al dat belastingafspraken met multinationals op gespannen voet stonden met wet- en regelgeving. Desondanks hield de Belastingdienst de omstreden afspraken nog vijf jaar overeind.
Lees meer
 
 
Digitale tool voor matchen subsidie-aanvragen
Subsidiepotjes worden onvoldoende benut. Dit blijkt uit een onderzoek naar ruim 2000 subsidies en fondsen van subsidietool van Fondswervingonline.
Lees meer
 
 
Mossack Fonseca gaat ten onder aan geblutste reputatie
Mossack Fonseca, het bedrijf dat centraal stond in het schandaal rond de Panama Papers, wordt geliquideerd. De juridische en zakelijk dienstverlener is de enorme reputatieschade niet meer te boven gekomen.
Lees meer
 
AVG, toestemming en grondslagen Contentpartner
Waar zitten de valkuilen voor het verkrijgen van toestemming voor het verwerken van persoonsgegevens? Hoe bepaalt u wanneer en welke vorm van toestemming u nodig heeft? Daar kijken we in dit blog naar.
 
Om de hoek. Contentpartner
Konden we het maar: om de hoek kijken. Dan weet je beter wat je te wachten staat. Finovate is een FinTech-beurs waar je de kans krijgt om om de hoek te kijken. Samen met een aantal vennoten van Nederlandse accountantskantoren was ik op Finovate London. Genoeg inspiratie voor de accountancy!
 
Leasedag Opleiding
Deze leasedag biedt u zowel een integrale basiskennis als update over ‘leasing en huur’. Twee inspirerende sprekers informeren u over verslaggevings- en fiscale aspecten op dit gebied. Deze kennis draagt bij aan een verhoogde kwaliteit van uw verslaggeving en biedt een basis om te signaleren en adviseren over het fenomeen leasen voor middelgrote en grote […]
 
Cursus Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit Opleiding
In de cursus ‘Ondernemer, ZZP’er en fiscaliteit’ geeft Heleen Elbert u uitgebreide praktische handvatten en tips voor het opmaken van de aangifte inkomstenbelasting. Ze gaat met name in op de onderdelen die van belang zijn voor de MKB-praktijk. U leert tijdens deze praktische cursus de fiscale mogelijkheden optimaal te benutten. Het resultaat: u kunt uw […]
 
Junior Assistent/Beginnend Assistent Accountant voor de Samenstelpraktijk Vacature
Werken bij Boon Accountants Belastingadviseurs betekent werken bij een organisatie met een open en informele cultuur, waarin je je snel thuis voelt. Waar je alle ruimte krijgt voor je persoonlijke ontwikkeling en professionele groei. Een betrokken werkgever die het belang begrijpt van een goed evenwicht tussen werk en privé en bij wie je profiteert van […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn