Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
woensdag 14 februari 2024
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Controle Scholen voor Persoonlijk Onderwijs schoot tekort, RA half jaar doorgehaald
De accountant van de Scholen voor Persoonlijk Onderwijs is bij de Accountantskamer tegen een doorhaling van zes maanden aangelopen. Ze heeft onvoldoende gecontroleerd of de manier waarop overheidsgelden werden besteed wel door de beugel kon.
Lees verder »
Ambtenaren adviseren: belastingstelsel moet snel eenvoudiger
Het Nederlandse belastingstelsel is complex en staat juridisch onder druk. Die conclusie is vaker getrokken, maar staat nu ook in een rapport van een werkgroep van Financiën. Zij raden de politiek aan het stelsel snel te vereenvoudigen. ‘Fiscaliteit is geen wondermiddel.’ Eerder als negatief beoordeelde regelingen als de BOR zouden daarbij rap van tafel moeten.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Jouw mening telt!

Eind vorig jaar hebben de Kwartiermakers toekomst accountancy hun eindrapport uitgebracht waarin zij voorstellen doen voor het “aanjagen en stimuleren van verbeteringen” in de sector.
De kwartiermakers hebben een aantal concrete aanbevelingen gedaan. Zullen deze aanbevelingen leiden tot meer kwaliteit in de sector? Vertel het ons!

Start de enquête »
Accountant roemruchte saunaclub kreeg terecht Wwft-boete
De accountant van een veelbesproken saunaclub in Roermond heeft volgens de Rotterdamse rechter terecht een boete gekregen voor het niet melden van ongebruikelijke transacties – en zo mag je het storten van meer dan duizend biljetten van 500 euro wel noemen. Dat ook bij de rechterlijke instanties een vermoeden van witwassen bekend was, maakt niet […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Word jij duurzaamheidsconsulent?
2024 wordt het jaar van een nieuw type adviseur: de duurzaamheidconsulent (DC). Deze sparringpartner ondersteunt de onderneming en de ondernemer bij de verandering die de onderneming doormaakt richting een duurzame economie. Geholpen door de inwerkingtreding van de CSRD heeft een DC er veel werk aan om zijn mkb-klanten te ondersteunen bij compliance op dit gebied.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak jij de juiste fiscale keuze op het gebied van subsidies en btw?

Wanneer is een subsidie belast met btw en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het btw-compensatiefonds? Wat is een prijssubsidie? Hoe krijg je een belastingvoordeel door een subsidie in de btw heffing te betrekken? Joep Swinkels geeft je op 7 maart antwoord op o.a. deze vragen en praat je helemaal bij.

Lees verder »
AV-Top 50 | Frisse herpositionering voor (bijna) jarig kantoor
Volgend jaar bestaat Van Oers Accountancy & Advies zestig jaar. Voor het zover is, steekt het kantoor zich alvast in een nieuw jasje. De huisstijl kreeg niet alleen een gewaagde make-over, ook werden de kernwaarden geactualiseerd. “We creëren kansen waarmee we ondernemers voorsprong beloven, dat is nu voor iedereen duidelijk.”
Lees verder »
Column | Kijk eens wat vaker in de spiegel
In de gesprekken die ik heb met (aankomend) accountants gaat het vaak over ambitie en het leveren van kwaliteit. De (aankomend) accountant is trots op de maatschappelijke rol die hij vervult en wil zijn werk gewoon goed doen. Dat laatste hebben de Kwartiermakers toekomst accountancysector bevestigd en verwoord als: ‘dat veel individuele beroepsbeoefenaren gemotiveerd en […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Kleine accountancybureaus opgelet: vier tips waarmee je een passend ERP-systeem kiest
Op zoek naar een ERP-systeem? Dan weet je hoe lastig dit proces is. Want waar moet je extra op letten tijdens je zoektocht? En maak je wel de juiste keuze wanneer je kiest voor systeem X, Y of Z?
Lees verder »
Datagedreven controle vraagt meer communicatieve vaardigheden van accountant
Data-analyse maakt accountantscontroles steeds effectiever en efficiënter, stelt recruiter Robert Walters. De transitie naar datagedreven controleren zorgt er echter wel voor dat accountants andere vaardigheden moeten bezitten, met communicatie voorop. Dat vraagt vooral van de ervaren accountants een omschakeling.
Lees verder »
Celstraf voor CFO die tonnen stal van de zaak: ‘Het was ontzettend makkelijk’
De voormalige financiële topman van een internationale scooter- en motorleverancier met een kantoor in Ede is veroordeeld tot een cel- en taakstraf omdat hij over een periode van zeven jaar tonnen naar zichzelf heeft overgemaakt. Het gestolen bedrag heeft hij al grotendeels terugbetaald.
Lees verder »
Ambtenaren: niet te snel met afbouw fossiele subsidies
Fiscale voordelen voor bedrijven die leunen op fossiele brandstoffen moeten niet al te voortvarend worden afgeschaft, zo adviseert een werkgroep van het ministerie van Financiën. ‘Het is aan te bevelen om de precieze vormgeving van het afbouwpad (en het moment van afbouw) te bezien in een breder beleidspakket.’
Lees verder »
ABN Amro: meeste sectoren kunnen klimaatdoelen halen
Voor het overgrote deel van de Nederlandse bedrijven is het haalbaar om de klimaatdoelen die zijn gesteld voor 2030 te bereiken, zo concludeert ABN Amro. Klimaatneutraal worden is een ander verhaal: dat is voor veruit de meeste sectoren niet mogelijk. Uitzonderingen daarop vormen de papierindustrie, de bouwmaterialenindustrie, de elektro-industrie en de elektriciteitssector.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Miljoenenclaim tegen PKF Wallast na mislukte herfinanciering afgewezen
EY maakte hoge kosten voor mislukt Project Everest
Nieuwe tuchtzaken over PE-verplichting op komst
Fiscus maakt scherpe keuzes bij invordering belastingschulden na corona
OPLEIDINGEN
Moderne Bedrijfsadministratie
Markus Verbeek Praehep
23 februari 2024
Online cursus Samenwerken zonder btw
Accountancy Vanmorgen
10 april 2024
Masterclass Btw verschillen in diverse EU-landen
Accountancy Vanmorgen
10 april 2024
VACATURES
Stageplek
Vallei Accountants & Adviseurs
(Senior) Consultant integrated finance
Joanknecht
Gevorderd assistent accountant-Druten
WEA Deltaland
Druten
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN